Ahojte chcela by som sa poradit ako cestou ste prešli kým ste sa dostali k záveru darovane spermie. Máme patologickú morfologiu spermii a ani 5 pokusov IVF nam zatial nepomohlo.Nedelia sa nám embryjka ako maju.Chcela by som vediet Vaše skúsenosti s tým kedy si povedať dosť a isť týmto smerom.Ja som v celku oki.
Kedy povedať dosť? Keď už nie je iná možnosť a túžba po dieťati je silná.
@havranica ahoj, a co vam zistili presne na tych spermijkach? aku patologiu geneticku, ked ste teda presli na darcovske?
U nas tiez ta morfologia nas trapi! a tiez sa bublinky nevedia uchytit, zeby kvoli tomuto? no neviem...
A kde ste boli na ivf darcovske? ktore centrum?
@tinkatinulka ahojky, sme asi na tom rovnako teda, ta ista patologia, a bublinky sa neuchytia volako, alebo predcasne ujdu! :(
V minulosti sme si dali robit karyotyp a aj DNA fragmentaciu, ale ze to mal ok, tak neviem ci ta teratozoospermia je na vine, alebo nieco ine? hmmm....
Vam sa nedelia embryjka od 3.dna ci aj skor, ze sa zle delia?
Tvrdia dokinovia, ze to ISCI isti, no hej, ale co ak nie az tak v celku? 😒
@mimika1973 ICSI neni zazrak a v nasom prípade ani PICSI..fragmentaciu nemame urobenu ale asi pojdeme..mame oligotheratoazzospermie takže vsetko kombinacie.Nam sa embryjka od prveho dna kazia a 3 den je pre nich kritický..totalka zastajujeme sa.Jedine z coho vychadzame že pri prvom pokuse sme mali najlepsi doteraz spg a 1% dobrých a to som aj bola tehotna ale len do 6tt..takže tazko povedat.genetiku akotaku mame oki..som z toho mimo.dr povedal že ani fragmentacia ked ukaze zle hodnoty tak este to neni stratené.chcela som vediet že pri akých hodnotách spg mam začat nad darovanými rozmyslat..aj ked ked to tu tak čítam tak aj s katastrofalnym spg sa da porodit zdrave babo..
@tinkatinulka moj manzel mal mnoho krat katastrofalny spg a fragmentaciu bliziacu sa k 60, patologia detto zla.... tiez nam povedali, ze s jeho spermiami babo nebude...4 krat som potratila no vsade som citala, ze sa to da, mozne to je...isli sme na ivf s picsi a to vyslo, teraz som 28 tt. inak v literature sa uvadza, ze geneticky zaklada vajicka taha az do cca 5 dna a az potom nastupuje to, o co obohatila vajicko spermia, takze, ak vajicka odchadzaju na treti den, ja by som mozno nevidela vsetko len cierno bielo a nevinila za to len spermie....o patologickych, fragmentovanych spermiach som precitala asi kazdu studiu do konca roku 2012, ktora sa na nete objavila v anglictine...aj vajicka maju svoj podiel na zle vyvijajucom sa emb., specialne, ked odchadzaju tak skoro...treba skusat..., mali si pri ivf nasadeny prednison, intralipidy?
@cuculik1 samozrejme mam porobene vsetky vysetrenia imuno v prahe takže beriem prednisom , anopyrin a a aj fraxiparin..samozrejme aj doktora to napadlo že je to vo vajkach len sa mu nechce verit kedže homony mam uplne oki ovulujem sama a mavam zrele vajka a mam 30 rokov a amh vysoke..ale vsetko je možné na variant darovane vajka sme pripravený skor ako na darovane spermie..
@mimika1973 boli tam geneticke aberacie niekolkokrat zvysene.. A ja som uz nemala sil bojovat s neuspechmi.. Ja som ok, mne nezistili nic a my sme par, ktory s tymto nemal problem.. Mali sme dlhe debaty a zhodli sme sa na tomto postupe.. A vobec nelutujem, podstupili sme to v iscare.. A bol to nas uplne posledny ket.. Potom by sme si museli uz vsetko sami hradit, kedze sme poistovnu vycerpali
ahojte a ako katastrofalnu morfologiu mate, ak sa smiem spytat? My mame patologiu nad 96%, inak mnozstvo aj pohyb je v poriadku. Pripravujem sa na 1 IVF, nakolko nam 3 inseminacie nevysli. Celkom ste ma vystrasili, ze sa vam to nepodarilo, ja som si myslela, ze pri IVF a ICSI, co si mienime priplatit, to uz predsa musi vyjst....Ahojte, drzim vam palce...
@havranica .ahoj mi máme problém z azospermiou a chystamesa na operacIi. Messa tesa ach ne nájdu spermie tak pôjdem na darcovske. Ale vidim že stim máš skusenost preti ty pišem. Zbieram informacie ak ta možem poprosit na piš ako to prebieha a aká je šanca že sa podari na1pokus. Ahoj
@havranica .tak tomu sa teším mi sme sa rozhodli tiež na darcovske dúfam že sám podarí hneď na 1sup.manžel má azoospermiu tak vlastne deti be bude mať.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tinkatinulka ahoj no aj my sme si presli 4 neuspesnymi pokusmi, vzdy sa nam krasne vajicka oplodnili aj delili len sa nikdy embryjko neujalo.. Dali sme si urobit genetiku spermii a tam to bolo cierne na bielom.. Rozhodli sme sa pre darovane a podarilo sa na prvy sup o 2 tyzdne rodim.. Uz si na to ani nespomenieme, bolo to najlepsie rozhodnutie ake sme mohli urobit