Darovali ste vajíčka?

janka2812
7. dec 2016

Baby najde sa tu nejaka co darovala vajicka...rozmyslam nad tym a chcela by som vediet ako to funguje

reklamka
7. dec 2016

@janka2812 - ja ta len chcem povzbudit, mam deti z darovanych vajicok a do smrti budem danej zene vdacna... 🙂 aj ked to je anonymne.

janka2812
autor
7. dec 2016

@reklamka dakujem 🙂mne to navrhol moj gynekolog a fakt ma to zaujalo...rada by som pomohla 🙂

lienka737
7. dec 2016

@janka2812 ak sa môžem spýtať, prečo Ti to navrhol?
Inak ja som doteraz nevedela, že sa to legálne takto dá.

lubi40
7. dec 2016

@lienka737 A preco by sa nedalo? Ved v centrach asistovanej reprodukcie je to bezne, ze paru, ktory ma problemy s pocatim ponuknu moznost darcovskeho vajicka (teda ak je problem malo, resp nizsia kvalita)...

janka2812
autor
7. dec 2016

@lienka737 ani neviem preco 🙂 len tak sa ma opytal ci by som nechcela takto pomoct ked som zdrava a mozem 🙂

ivec16
7. dec 2016

@janka2812 co konkretne by si chcela vediet? mozem sa popytat a dat ti vediet

pencil
7. dec 2016

@janka2812 fiha zeny, je skvele si precitat, ze to niekomu pomohlo a je tu takato obdarovana a stastna mamina reklamka , ale ja mam s tym obrovsky moralny problem. Mam dve krasne deti a asi som na neprilis naviazana, proste si nedokazem predstavit, ze by po svete chodilo este jedno moje dieta a ja o nom nic neviem. Pre mna osobne je to moc tazke.

mihula
7. dec 2016

@pencil ani ja by som nechcela,aby moj genetický material behal,kade-tade

javorinska
7. dec 2016

@janka2812 je to velmi pekne od teba ze chces takto pomoct, myslim ze pokial mozes tak by si mala ist do toho🙂

ivec16
7. dec 2016

ja osobne by som do toho sla asi len pre niekoho blizkeho pre sestru mozno sesternicu, neviem ci je to mozne aj takto osobne

janka2812
autor
7. dec 2016

ked si predstavim ,ze aka som stastna s mojimi detmi a niekto nema tu moznost to zazit tak to ma tak nejak motivuje,ze pomoct...byt na nieco uzitocna v tomto zivote 🙂

janka2812
autor
7. dec 2016

@ivec16 chcela by som vediet ako ten odber prebieha...na internete som nasla len to,ze sa normalne uspava a toho sa asi najviac bojim 🙂

adusska
7. dec 2016

Ja som tiež darovala vajíčka.🙂

adusska
7. dec 2016

@janka2812
Odber prebieha tak,že tá na cca 5-10 min celkovo uspia.

lavender21
7. dec 2016

Určite si pozri hlavne aké riziká to pre teba prináša... Vačšinou sa predtím vaječníky stimulujú aby bolo tých vajíčok viac a to každý znáša inak, hrozí hyperstimulačný syndróm, dobre si to premysli aby si si neprivodila vážnejšie problémy... 🙂

adusska
7. dec 2016

@janka2812
Ja som darovala vajíčka 6x. Za každým to bolo iné,teda po odbere. Celý postup je takýto: prišla som do centra,Dr sa má popytal na choroby v rodine. Vzali mi krv,urobili vyšetrenia a keď som cez to prešla a bola som vhodný adept tak keď mi začal menzes,na druhý deň som prišla,dostala som injekciu do zadku. Pár dní som musela dostávať injekcie,na podporu rastu vajíčok. Cca 2x som bola na kontrole u nich. Určili mi termín odberu. To som prišla,ľahla akoby na kozu u gynekológa,dali mi anesteziu a po pár minútach má odviezli na izbu,kde som cca dve hodiny ležala.

ivec16
7. dec 2016

@janka2812 toho sa vobec neboj, ja som mala odber bez uspatia a uz nikdy viac by som to zazit nechcela, radsej uspat ;)

0silvia0
7. dec 2016

@adusska čo ťa k tomu viedlo darovať vajíčka až 6x? Ak to nie je príliš osobné?

mandy552
7. dec 2016

je za to odmena cca 830-850€

0silvia0
7. dec 2016

@mandy552 aha, tak už chápem ...

sofia1
7. dec 2016

@lavender21 presne je to tak mala som Ohss skoro som zomrela....

adusska
8. dec 2016

@0silvia0 úprimne? Áno časom to už bolo o peniazoch. Ale tvrdila som a aj tvrdím,aj keby to bolo zadarmo išla by som do toho. Ten pocit ze možno aj vďaka mne niekoho urobím šťastným je na nezaplatenie. A nieje to toľko peňazí. Ja som dostala 790 za každé darovanie.

katarinkaulany
8. dec 2016

@janka2812 To by ti nevadilo, že niekde behá tvoje dieťa? Predsa sú to tvoje gény, tvoja krv... ? Mám tri deti. A tiež sme na začiatku nemohli mať. Ale ani ma nenapadlo, že by som si zobrala od niekoho vajíčka. Nikto nemôže mať v živote všetko. A nie každému je súdené mať vlastné deti. A existuje aj adopcia... A keď si predstavím, že niekde na ulici uvidím dieťa, navlas podobné môjmu.... No neviem...

reklamka
8. dec 2016

@katarinkaulany - keby si bola v takej situacii, ze inak sa dieta neda, ver mi, uplne inak by si rozmyslala... ☹

katarinkaulany
8. dec 2016

Bola som v takej situácii. Ale keď sme sa s manželom bavili o tom, čo bude, keď nebude, tak nás ani nenapadlo zobrať vajíčka od niekoho. A druhá strana mince je tá, že nikdy nevieš, kto tie vajíčka daruje. Nikde nemáš zaručené, že nezatají dedičné choroby... Iné by to bolo, keby ľudia darovali vajíčka len tak z dobrej vôle. Tak by asi darovali tí, čo by to mysleli naozaj vážne a išli by do toho s rozumom. Ale keďže je za to finančná odmena, môže darovať hoci kto... Existuje adopcia. Aspoň nejakému dieťaťu umožnia prežiť život v rodine a láske... Aj keď mám svoje deti, stojím si za svojim: "MATKA NIE JE TÁ ČO DIEŤA PORODÍ." Matka sa stáva matkou, až keď dieťa miluje, stará sa o neho a dala by život za neho... A nemusí to byť jej vlastné, jej krv...

jankalukasova
8. dec 2016

Fu.. no toto je veľmi citlivá záležitosť asi... na jednej strane by sa vo mne bil pocit, že môžem niekomu pomôcť, mám v okolí ženu, ktorá nemôže mať detičky už x rokov, preskákala kedečo a dosť tým trpí.. je to skvelí človek a bola by z nej dobrá mamina
... na druhú stranu tá genetika nepustí.. no predstava, že mám dcéru... alebo syna (to je jedno). A dovedú si domov priatela/priateľku... no neviem...možno keby som takto darovala vajíčka, tak budem chcieť genetické testy... jasné... musela by to byť veľká náhoda... ale ako vraví môj otec..náhoda je blbec... a istota gulomet... ale to si samozrejme každý musí premyslieť a zvážiť.

katarinkaulany
8. dec 2016

@jankalukasova Veď aj mňa to napadlo. A čo by ti povedal na to tvoj partner? Vieš si predstaviť, že máš dcéru aj syna. A syn si privedie priateľku, ktorá je navlas podobná tvojej dcére??? Veď aj tá druhá je tvoja dcéra, aj keď ju porodil niekto iný... A náhoda je naozaj blbec!!! Just by sa dostalo to dieťa do tvojej blízkosti... A ešte ma napadlo to, že to vôbec nie je fér ani voči tomu dieťaťu. Ako sa bude cítiť to dieťa, keď sa dozvie, že pochádza z inej ženy. Tie otázky: kto je tá druha mama, prečo to urobila, aká je, mám iných súrodencov... ? Aj to dieťa bude mať kopec nezodpovedaných otázok. A to nie je fér ani voči nemu...

jankalukasova
8. dec 2016

@katarinkaulany áno... aj tento aspekt je dôležitý... tiež, keď si predstavím, že by som sa teraz dozvedela, že vlastne geneticky je moja matka niekto iný asi by to bol riadny šok a tiež si neviem predstaviť, že mám dieťatko z darovaného vajíčka a budem celý jeho život mlčať.. neviem či by som to dokázala.. ja som teraz tehotná a dosť veľa komunikujem s maminou o tom čo a ako, aké mala ona komplikácie, ktoré by sa mohli preniesť aj na mňa, aj lekárka sa ma to pýtala, čo sme mali alebo nemali v rodine.
Ale ako píšem.. rozhodne nikoho neodsudzujem.. to je veľmi osobné a každý to musí riadne zvážiť.

zuzu1209
5. jan 2017
ragaca
26. jan 2019

Musim sapridat k teme mna to zaujima ci ma to dieta nejake geny po mame.ja si myslim ze ma ved ho nosis pod svojim srdcom 9 mesiacov .ono ti bere tvoje ziviny z tvojho tela ty ho porodis a aj vychovas.a ma geny aj o manzelovy.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre