Dali by ste zamrazené embryá zničiť alebo darovať?

lienka_9
21. jan 2024

Ahojte, ja nemám to srdce zničiť embrya a darovať sa nedajú 🙈 a po pravde ani si neviem predstaviť žeby moje dieťa niekde inde behalo po svete… a peniaze na ďalšie roky uchovávania tiež nie 🙈

hederamonstera
21. jan 2024

@lienka_9 ja by som darovala..proste kazdy k tomu bude mat iny postoj

bolarazjedna
21. jan 2024

Bola to u mňa dilema, kvôli ktorej som dosť 6vazovala, či vôbec ist do ivf... No chvála Bohu sme nakoniec ivf nepotrebovali....
Ja som čítala, že viaceré ženy dali postupne tie embrya vkladať, ale bez akejkoľvek hormonálnej prípravy.... Tak sa neuhmiezdili, ale každé embryo predsa len dostalo na to šancu.... To by nebola možná cesta? Ak teda dat zničiť ich nechceš, ani darovať (tiež si neviem predstaviť ani jednu z tých možnosti)

lienka_9
autor
21. jan 2024

@hederamonstera NEDÁ SA…

lienka_9
autor
21. jan 2024

@bolarazjedna tak nepotrebujem mať 5 deti zase, stačia mi dve a o tie sa plnohodnotne postarať(otehotnela som hned na prvú supu po vklade a ostatné embrya sú z toho istého IVF a este k tomu v rovnakej kvalite čiže je vysoká šanca žeby sa ujali)

romanovic
21. jan 2024

Ja som darovala.

lienka_9
autor
21. jan 2024

@romanovic v akom centre? V našom sa nedá…. Aké ste mali podmienky?

bolarazjedna
21. jan 2024

@lienka_9 neviem, o tej šancí sa porozprávaj s lekárom z CAR, ale keď si išla na IVF, tak predpokladám, že si mala hormonálnu prípravu, aby sa embryo ujalo... Bez prípravy neviem aké by boli šance, asi závisí aj od tvojich diagnóz, príčiny neplodnosti....

petkocka
21. jan 2024

@lienka_9 to nieje záruka ze aj ostatne sa ujmu. Mali sme 6 embryi vsetky top kvalita , z prvého vkladu mame dceru a uz sme boli dvakrát na vklade ( chceme súrodenca ) prvy vklad po 6 mesiacoch od pôrodu , dalsi po 13 mesiacoch a ani ťuk …

hederamonstera
21. jan 2024

Ja ze sa pytas vseobecne co by sme spravili.
No ak sa neda, tak sa neda. Ostava len druha moznost

romanovic
21. jan 2024

@lienka_9 gyn-fiv, cca 2010-12, neviem presne. Co myslí s pod podmienkami?

veselo_neveselo
21. jan 2024

Mozes ich darovat na vyskum. Nepytaju sa v centre na toto este pred zacatim ivf? (U nas ano, takze my sme si to museli prebrat este pred zacatim ivf)
Podla mna naj moznost ked uz dalsie deti nebudes chciet.

bejbs123
21. jan 2024

@lienka_9 a nepisala si,ze chcete este babo? No to,ze sa podaril hned prvy vklad neznamena 100%,ze sa podari aj dalsi,kiezby to tak bolo,no to mrazenie vobec nestoji tak vela a kym nemate uzatvorenu temu deti,urcite by som nedala ziadne embryia nicit

harrisson
21. jan 2024

Ak máš možnosť, tak darovať. Po istom veku sa už darovať nedá :/

panonia
21. jan 2024

@veselo_neveselo Darovať embryo na výskum? Vieš čo s nimi robia? 🤮To už radšej zničiť.

medda_beda
21. jan 2024

Nedarovala by som niekomu inému.A dôvod mám ten, že to nepovažujem za úplne prirodzené takto všetko miešať a človek nikdy nevie či nenatrafí na partnera ktorý mu bude súrodenec.

Radšej by som ich dala zničiť aj keď IVF som nepovažovala za tú správnu cestu presne kvôli týmto veciam, ale tak uvidíme čo bude.Ja to beriem tak, že to embryo nevníma, necíti.Z druhej strany pozerám na to, že verím na veci medzi nebom a zemou a neviem či sa ako ľudia nemýlime a skutočne neničíme život.

andreatytler
22. jan 2024

@lienka_9 Tak ak chapem dbre mas len moznost ich dat znicit.
Ja by som darovala. Pacilo by sa mi vediet ze som niekomu splnila zivotny sen byt rodicom.

lenqua_12325
22. jan 2024

@panonia len či ich aj naozaj zničia... neviem na to prestať myslieť

lienka_9
autor
22. jan 2024

@andreatytler darovať sa nedá

wejuska7910
22. jan 2024

@lienka_9 preco by sa nedali darovat?

wejuska7910
22. jan 2024

@bolarazjedna len kazdy vklad stoji cca 300€

lienka_9
autor
22. jan 2024

@wejuska7910 v našej klinike sa nedajú. To sú pary ktorý idu priamo do kliniky s tym že odobraté embrya chcú darovať

nikola81
22. jan 2024

Mali sme zamrazene, platili sme za to poplatok myslim rocne, vedeli sme ze dalsie deti uz nechceme, dali sme ich znicit. Neviem vobec ako to robia, mne len povedala ze ich humanne likviduju. Ako, to netusim.

annm81
22. jan 2024

@panonia Čo s nimi robia?

wejuska7910
22. jan 2024

@lienka_9 kde chodite?

erickatt
22. jan 2024

@nikola81 vraj ako amputovane koncatiny. Spalovna

lienka_9
autor
22. jan 2024

@wejuska7910 reprofit Brno

veselo_neveselo
22. jan 2024

@panonia A ako si myslis, ze cela veda postupi dopredu? Ako sa doktori naucia manipulovat s vajickami a spermiami? Na niecom sa to naucit musia.

Ja som vdacna, ze dnes mame take moznosti, a preto ked viem svojou troskou prispiet, preco nie. Hlavne ked ide o 'material', co ja uz nechcem, a nebudem potrebovat.

bolarazjedna
22. jan 2024

@wejuska7910 chápem... Ale ak autorka nie je stotoznená ani so zničením ani s darovaním, tak to môže byť alternatíva, aj keď to je drahá záležitosť.... Ale za pokoj na duši to stojí, ako potom neskor celý život si vyčítať rozhodnutie, s ktorým nie som stotoznená....

snowflakenel
22. jan 2024

My mame tiez 1 zamrazene. Mame uz dieta z ivf. Ked sme sa rozhodli vlozit este zmrazene,,tak,som,necakane prirodzene otehotnela. Po 10 roooch......
Ked porodim,,dam,vlozit aj to mrazene potom. Sanca,,ze sa uchyti je miziva, aj ked je.....( sice nam v CAR povedali, ze nikdy nesplodime dieta,prirodzene a bum......🙂)

panonia
22. jan 2024

Čo s nimi robia...no robia na nich pokusy za živa.. na tých vašich maličkých detičkách a potom skončia vyhodené na skladke. Tak ale to je vaše svedomie. Vadia vám pokusy na zvieratách ale na ľuďoch už nie... Zbytočne písať, niektoré si myslíte aké ste úžasné lebo pomáhate vede a výskumu... čo na to povedať?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre