Čo znamená "stimulácia gonadotropínmi s IUI"?

pettrisa
21. mar 2019

Ahojte zienky 🙂
Chcem sa vas spytat, neviete mi povedat nieco blizsie co znamena vyraz “stimulacia gonadotropinmi s IUI?
Alebo aky je postup, co dalej nasleduje v liecbe?
Dakujem krasne za odpovede 😘💐

tyty64
21. mar 2019

@pettrisa Znamena to že ti pravdepodobne nasadia silnejšie hormonálne lieky aby dozreli folikuly-vajíčka a následne sa plánuje podľa dozretých folikulov ich prasknutie -vyvolanie ovulácie a potom samotna inseminacia-IUI, do maternice vložia spermie a bude sa čakať na výsledok 😊 drzim palce nech to vyjde

pettrisa
autor
22. mar 2019

@tyty64 dakujem krasne❤️Tak uz len verit, ze vsetko bude v poriadku 🙏

tyty64
22. mar 2019

@pettrisa Drzim palce 😊 nám to vyslo na druhýkrát 🙃

pettrisa
autor
23. mar 2019

@tyty64 tak to je super 🙂 ako dlho Vam to trvalo?

tyty64
23. mar 2019

@pettrisa celkovo sme čakali rok a pol, pol roka sme chodili do centra kým sme prešli všetkými vyšetreniami ktoré zistili že sme obaja v poriadku. No a potom nám vyslo druhe IUI😊

pettrisa
autor
24. mar 2019

@tyty64 Chcem sa spytat este, kolko asi trva jeden cyklus IUI? 🙂

tyty64
24. mar 2019

@pettrisa Jeden menštruačný cyklus 😊 ak dozrejú vajíčka tak ako majú

pettrisa
autor
28. mar 2019

@tyty64 mozem sa vas este spytat ak mi dnes dala lekarka injekcie gonal f... tak po ich vybrati v piatok 5.4. mam ist na kontrolu ci mi zaberaju...ak mi zaberu tak potom co dalej nasleduje?
Dakujem pekne za odpoved ❤️

tyty64
28. mar 2019

@pettrisa to sú injekcie na podporu dozrievania vajíčok, takze 5.4. budete zrejme niekde v polke menstruacneho cyklu a doktorka skontroluje či vajíčka dozreli, koľko ich je a podľa ich veľkosti sa potom plánuje IUI😊

pettrisa
autor
29. mar 2019

@tyty64 aha super dakujem ❤️

pettrisa
autor
5. apr 2019

@tyty64 dnes som bola na prvom IUI...ale strasne krvacam bude sa to zmiernovat alebo mam volat lekarke?

tyty64
5. apr 2019

@pettrisa Tak to neviem, ja som nekrvacala vôbec

pettrisa
autor
5. apr 2019

@tyty64 uz som jej volala, tak to mam z krcka, ze je to normalne 🙂
Neviete mi povedat, ci mozem fajcit? Ako je to blba otazka ale tak pre istotu...
Ktory den ste si robili test? Tak ako vam napisali? Mne napisala dr az o 16 dni kontrola alebo test😊

tyty64
5. apr 2019

@pettrisa určite by som sa fajčeniu vyhla, prospeje to určite. Ja som test robila po14 dňoch a bol už pozitívny. Držím palce 🙂

pettrisa
autor
7. apr 2019

@tyty64 mam taky problem....stale ma pobolieva v podbrusku a dnes ked som sla na wc(velku) tak som myslela ze zdochnem...to je akoze normalne? Bolest citim iba na lavo v podbrusku...dnes je druhy den po IUI🙏

miriam439
7. apr 2019

@pettrisa Keď si bola v piatok pri lekárke, tak čo ti povedala, prebehla už ovulácia? Lebo ak ešte nie, je možné, že ťa to pobolieva kvôli ovulke. Niekedy sa to robí aj mne, keď prichádza ovulka, tak citim strašné napätie vo vaječníku, akoby išiel prasknúť, každý pohyb bolí, nieto, že ešte treba ísť na veľku potrebu. Väčšinou to potom už ráno necítim a ani potom, tak vtedy predpokladám, že v noci nastala ovulka, uvoľnil sa vajíčko a tlak prestal.

pettrisa
autor
7. apr 2019

@miriam439 ani neviem co mi vravela doktorka 🤷‍♀️Lebo to vobec nebolo planovane...to bol sok pre mna...

pettrisa
autor
8. apr 2019

@tyty64 chcem sa spytat, je skoro na to aby som mala citlive prsia od piatku?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre