Ahojky len tak pre zaujimavost caka ma prve iui. No mam trocha obavy.... a zopar otazok dufam ze ma neukamenujete😏. Na kolky pokus sa vam podarilo a s akou diagnozou? A co sa vam podarilo? Lebo doteraz co som citala tak skoro same dvojicky a chlapci. Akoze jasne nech je to zdrave a nech sa podari ale z dvojiciek mam trocha obavy. 😏 a ci vobec ist do toho manzel teratozoospermia a ja protilatky proti spermiam... vysledky z juna, alebo ist na kontrolne vysetrenie najskor? Alebo poradte co brat. Dakujem🙏
@marinecka95 no dnes mi dosla mrcha zas mam stavy nic ma nebavi nemam na nic naladu. Proste cely zle uz nevladzem to sklamanie vkuse😔
Nam sa podarilo na druhy pokus. Ja nabeh na PCOS a manzel 1% morfologia..a predsa. Nezufaj, resp poplac si v den kramov a tes sa na dalsi mesiac. Tes sa na IUI, je to vacsia nadej a pomoc. ;) a sanca tam je, inak by sa to nerobilo ;)
Neboj, raz to vyjde. Snažíte sa dlho?
Jaj a mame chlapca☺️ Dvojky mozu byt, ak budes mat viac vajek, ja som mala vzdy len jeden folikul
@hederamonstera uz som si poplakala no nepomohlo. Dakujem za podporu no dnesny den je zas sklamanie😔
Uplne chapem. Takych dni som mala veeela. To zvladnete, urcite.
@marinecka95 rok a pol pre mna je to uz vecnost. Mame uz syna 8 rocneho na prvy sup a toto druhe nie a nie😔 uz mam aj pocit ze kaslem na to su mamicky co nemaju ani jedno samozrejme ze ony potrebuju viac toho stastia a bojim sa sklamani😔
@hederamonstera tak super podarilo sa na prvy pokus?
No tak je tam o to väčšia nádej, že to vyjde keď už jedno dieťa máte 😘
My sa snažíme už vyše 4 roky a stále verím 😇🥰
@hederamonstera a ako to dopadlo u vas? Manzel za chvilu pride z prace zas mu to povedat tak dufa kazdy mesiac a ja ho nepotesim😔
@marinecka95 myslis ze este je nadej aj tym ze uz mame syna? Boze 4 roky je obrovska vecnost. A co ste uz postupili? Aku mate diagnozu?
Samozrejme, nádej je vždy 🥰
Podstúpili sme riadené cykly, stimulácie, folikulometrie, ovitrelle, duphaston, progesteron kadečo - nepomohlo.
Potom v CAR 2x IUI - ani ťuk
IVF - mali sme 5 zamrazenych embryi - bola som už na dvoch vkladoch, ktoré boli úspešne no nedopadli po niekoľkých týždňoch dobre 😞.
Okrem toho som otehotnela raz prirodzene no ani to dobre nedopadlo, v 8tt som potratila.
Čo sa týka diagnóz, nič vážnejšie nemáme - spermiogram ukážkový, ja tiež celkom OK okrem zvýšených protilátok voči spermiám ale to vraj pri IVf nie je problém .. teraz čakáme na doplnkové vyšetrenia a ideme na ďalší vklad. Máme ešte 3 zmrzlinky 😍
@marinecka95 fu obdivujem ta si strasne silna. Ja taka silna niesom uz sa vzdavam. Ja to uz nedam😔 drzim vam silno palce aby sa vam uz konecne zadarilo po takej dlhej narocnej ceste.
Áno, nevzdám sa kým nebudem držať svoje bábätko v náruči 🤱
Ďakujem 🙂 držím palce aj ja vám aby ste synovi dali súrodenca a vy rodičia si splnili túžbu 🤰
Ja som mala polycysticke vaječníky, nedarilo sa nám dlho... Skúsili sme IUI, vyšla na prvýkrát a mám doma 18 mesačné dvojičky - dievčatká. ☺️
Jooj ved rok a pol nie až tak veľa,aby si strácala nádej, ja som sice oplakala kazdy mesiac od zaciatku,....to sa vám kľudne môže ešte prirodzene zadarit.
My sa snažíme vyše dvoch rokov o prvé ale my máme tazku hypo-asteno-terato-nekro-oligo spermiu.
@janulka2805 fiha co citam je tam velka sanca dvojiciek. Aj si brala nejake lieky pred tym alebo injekcie?
@melany4 ja viem ale pre mna aj to je vela😏 a na IUI ste neboli?
No brala som clostylbelgit a pichla som pregnyl deň pred IUI. Mne práveže vraveli tam, že málokedy majú dvojičky ☺️Ale mňa upozornili, lebo sa mi vytvorili 2 rovnako veľké folikuly.
@janulka2805 mne doktorka povedala ze po uzivani clostylbelgitu je velka sanca dvojiciek.
Nie neskusali..nechodíme do centra.
No podla toho koľko folikulov vznikne teda ☺️mne aj keď povedali že hrozia dve, vôbec som si to nepripúšťala.... A zrazu bol šok 😀 ale vyšlo to na prvýkrát, aj to bol šok a som za to vďačná 🙏🙏🙏
Ahojte. My sme sa poprve snazili asi 2,5 roka o babatko a vyslo to nakoniec na 3.pokis s IUI, mame dievcatko. A po 6rokoch (rok snazenia) sme opat sli na IUI a na poprve som tehu, este na zaciatku tak uvidime 🙂
nám vyšlo IUI na prvý krát 🙏čo sa všetci čudovali
@natal4 moja doktorka nas poslala do Gyn fivu v Ba....praveze nastastie nam nezistili nic,len ja mam nizku hladinu AMH,ale inak spermiogram dobry,genetika dobra...na.inych vysetreniach sme ani neboli...uz som chcela ist hned na IVF,ale rozhodla som sa skusit IUI a zhodou okolnosti to vyslo🙏Ja si skorej myslim,ze tam bolo treba nieco postimulovat.Mozno som mala ovulaciu,ale neprasklo mi vajicko a tym,ze som si pichla injekciu k tomu doslo.Alebo sa cez moju ,,suchost"tie spermie nedostali az k maternici a oni ich vstrekli rovno tam a podarilo sa.Netusim,kazdopadne som rada,ze nam to vyslo🙏
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
My sme obaja prakticky v poriadku, žiadne vážnejšie problémy, spermiogram ukážkový, všetko okey a napriek tomu nam IUI nevyšlo vôbec 2x a taktiež IVF a dva vklady zatiaľ neúspešne. Teda vklady vysli ale nedopadlo to dobre … IUI je veľmi malá šanca … môže sa ale kľudne stať, že pre Vás bude IUI tým správnym riešením no treba stáť nohami pevne na zemi