Ahojte dievčatá mám otázku s manželom sa chystáme podstúpiť umelé oplodnenie lenže manžel to má v práci dosť zložité robí profesionálneho vodiča a bojíme sa že nebude môcť prísť na odber vajíčok lebo ak nám povedia že odber bude napr.o dva dni a on bude niekde v Taliansku tak sa sem nedostane. Moja otazka je koľko vopred nám povedia kedy bude odber? Alebo či musí dať svoje spermie už v ten deň aby to oplodnili. Či nemôže byť odber v jeden deň a on by potom dal svoje spermie keby nemohol prísť. Lebo už to tu prepocitavame asi týždeň a fakt sa bojím že naschvál to takto dopadne. Ďakujem
@mirkam3 ďakujem pekne tak ak to budeme vedieť takto približne tak by to nemal byť problém to by ostal doma a bolo by ja sa bojím len toho že by bol prec a vtedy by nam to povedali. Úplne by nám stačilo to vedieť týždeň dopredu. Ďakujem
Ja som sa termín opu dozvedela až pri poslednej kontrole. Tskze to veľmi závisí ako reaguješ na stimuláciu. Pri poslednej kontrole ktorá bola naprikald v utorok mi povedali že odber bude štvrtok alebo piatok a podľa výsledkov krvi poobede sa to upresnilo. Ak máte takúto zložitú situáciu tak sa opýtajte na zmrazenie spermií, ktoré sa použijú v prípade že nebude partner prítomný. My sme ich mrazené mali ale z iného dôvodu ale každý chlap si môže dať zmraziť spermie bez akéhokoľvek dôvodu. Stojí to ale približne 250€ a potom sa priplaca za každé použitie.
@natalis1998 a ešte čo sa týka tej účinnosti, tak nám povedali že samozrejme že je lepšie z čerstvých spermií najmä ak je problém na strane muža. Ale ak má partner normálny spermiogriam, tak si myslím že to problém nebude pretože aj keď si pár zakúpi darcovské spermie tak sa používajú mrazené.
Tiez som sa den opu dozvedela tak 2 dni pred. Utorok posledna kontrola a vo stvrtok odber
Byva to +- v polke cyklu ale zalezi od reakcie organizmu na stimulacne lieky,kludne od 12dc do 17dc. ... tazko povedat
@natalis1998 ďakujem pekne tak snáď to nejak dopadne a bude doma ale pre istotu sa este poinformujeme v CAR.
Ja som sa dozvedela zo dňa na deň 😂 nakoľko na sone vyzerali folikuly že ešte pár dní vydržia tak sa naplánovala kontrola ďalšia o 2 dni, ale výsledky krvi ukázali iné, hneď mi volali a kázali pichnúť večer v ten deň injekciu a potom bolo už opu. Jasné +- cca vieš ale nie presne. Ale ak je taký problém že chodí aj mimo tak nech si dá vopred zamraziť spermie. To je lepšie ako keby tebe mali odobrať a mrazit len vajíčka a potom ich oplodnovali čerstvými spermiami.
neviem aku kliniku navstevujete ale ja som chodila na kliniku Repromeda a tam sme vedeli jednotlivych ukonov a dala sa s nimi aj dohodnut vopred
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Orientačný termín OPU sme vedeli hneď, ako došiel menzes pred stimuláciu (tj cca 2t pred OPU) - rátali sme, že sa to bude hýbať niekedy v týchto 3-4 dňoch. Spermie sa tuším aj mrazia, ale neviem, či “na požiadanie”, alebo tam treba nejakú indikáciu lekára, a či to napr neznižuje úspešnosť IVF. My sme toto vôbec neriešili, takze nechcem zavádzať. Každopádne, ak manžel v deň OPU nebude prítomný, rataj s tým, že po narkoze budeš potrebovat nejaký doprovod.