Ahojte, zaujímalo by ma, či aj Vám odporúčal lekár nemať sex keď vám po stimulácií dozrelo viac folikulov ako pôvodne malo. Mala som ísť na IUI, brala som letrozol 2x denne a na kontrole mi to zamietli lebo mám 4 folikuly (2x 24mm,19mm,15mm). Bolo mi to dosť ľúto, ale čo sa dá robiť. Zakázala mi aj nechránený styk, pričom sme ho deň pred kontrolou mali (hups). Myslíte, že je väčšia šanca otehotnieť prirodzene ak tam mám takto tie folikuly? Snažíme sa 3,5 roka a zatiaľ sa nám to ani raz nepodarilo... To vynechané IUI ma ani tak neštve ako to, že až do mrchy nemôžeme spolu spať bez ochrany. Keďže som poctivka, tak to dodržím, ale škre ma, že to nemôžeme aspoň prirodzene skúšať :D Ako ste to mali vy? Mali ste sex aj napriek riziku,že sa môžu podariť trojičky? :D Ozaj, môže sa mi z toho vytvoriť ešte aj hyperstimulácia? Už 4 dni ma nepríjemne bolia vaječníky, je to ako nikdy nekončiaca ovulácia :/ A to mám len 12.den cyklu.
Sama píšeš, že sa snažíte 3.5 roka a vynecháš superovu lebo lekár? Vieš aká je šanca, že sa uvolnia všetky vajíčka a zároveň sa aj oplodnia a ešte aj uhniezdia? A čo také sa môže stať? Budete mať bábo, alebo dvojičky. Alebo sa nestane vôbec nič.
Možno si už aj tehu z toho styku pred kontrolou 😉
Ale to je len môj názor.
Každopádne Vám držím palce, nech čo najskôr nájdete vytúžené dve čiarky.
Poslúchni lekára. Riziko mať štvoričky je asi veľké. Môže sa stať všeličo a nemusí to dopadnúť dobre.
Prvú IUI som mala dva dominantné folikuly druhú 3 a tretiu 4 ani jedna nevyšla .....pýtala som sa pri tej poslednej že či to není riziko keď sú 4 a dr mi povedala že keď pri dvoch ani troch nič že je v našom prípade veľmi malá pravdepodobnosť že by sa uvoľnili všetky 4 a ešte aj oplodnili
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som pred 4 rokmi nrala Clostyl pred IUI, ale vytvorilo sa mi 5 dominantných folikulov, čiže zákaz sexu (aj keď tuším chránený sme mohli mať). My sme to aj tak riskli 🙈😅 a otehotnela som, "iba" s jedným bábätkom