Ahojte, uz 2 roky sa neuspesne pokusam otehotniet...chcem sa objednat do CAR na SK, len nie som rozhodnuta kam...chcela by som najprv vyskusat IUI, len sa bojim, ze ma zbytocne budu najprv dopovat hormonmy a az potom nieco konecne vyskusaju...uz sa mi nechce stracat cas. mam vsetky vysetrenia od mojej gynekologicky, tak dufam, ze nebudem musiet koliecko testov absolvovat znovu.
@matulka2314 ahoj a aky mate problem, ked ti navrhli IUI? a aj skumali dovod, preco sa 2x IUI nepodarilo?
@usinko ahoj zatial nam nezistili ziadny ale este mam ist na protilatky ci tam nebudem mat nieco pozitivne ale inak neskumali nic ine tak vsetko co nam zatila robili sme mali v poriadku ja som mala akurat trochu zvyseny prolaktin ale nikdy v case ovu ale este chcem skusit tretie iui v septembri a mozno stvrte uvidime ale chcem si aj podat ziadost na ivf a vy co mate ?
@matulka2314 ahoj, v podstate nic zavazne...partner v poriadku, mne po laparo zistili endometriozu, ale najnizsi mozny stupen, vsetky loziska mi odstranili, takze technicky by sme nemali mat ziaden problem, co sa tyka protilatok na spermie, taktiez vsetko v poriadku...v piatok ideme na prvu konzultaciu, tak sme zvedavi.
@usinko a ku komu ides vies ?
na Antolskej som sa objednala k Durechovej, v GYN-FIV k Haburlakovi...na zaklade prveho dojmu sa rozhodnem, kam budem chodit nadalej...
@usinko ja chodím do GYN FIVu a som veľmi spokojná, šla som rovno k Dr. Behúňovej, lebo sa špecializovala na môj problém, vyšetrenia nám robili len tie, ktoré sme ešte nemali spravené a teraz čakáme na výsledky a potom ideme na IUI
ahojte da sa objednat na prvu konzultaciu aj na dve pracoviska? tiez mi gynekologicka odporucila CAR do GYN FIVu ale neviem sa rozhodnut. Snazime sa od jula tohto roku.
@smejlicka ja som chcela ist do CAR na Antolskej a do GYN FIV, objednala som sa v jeden a ten isty den a kedze sme sli skor do Antolskej, uz som tam aj ostala a GYN FIV zrusila. Aj tak mi vnutorny hlas hovoril Antolska - Durechova...GYN-FIV mi odporucila moja gynekologicka...
@smejlicka ahoj, boli ste nakoniec? my sme boli vcera v Gynfive na prvej uvodnej konzultacii. no a hned boli z toho aj prve vysetrenia, stery a krv, a mame sa objednat na geneticke vysetrenia, na spermiogram a mam prist na krv zaciatkom dalsieho cyklu. neviete mi niekto poradit, kolko asi taketo geneticke vysetrenie stoji??
@senselinka ahoj, vidim na tvojom profile, ze mas 4 nebickove babätka... ja mam tiez jeden... boli sme v Gyn five a doporucila nam dr. ist na geneticke vysetrenia. Aj vy ste take absolvovali? Kolko sa plati za to? neviem to vobec najst v ich denniku... dakujem ti!
@snehulienka82 ahoj, máte šťastie, že ste tam skončili tak skoro, určite vám pomôžu najviac, ako sa bude dať 🙂 My si už v brušku nosíme od nich 28tt Elišku 😵 😵 😵
Všetky vyšetrenia, čo sme v GYN-FIVe absolvovali, preplácala poisťovňa, jediné, čo sme nakoniec hradili, bol samotný zákrok IUI, nič iné, ani konzultácie, proste nič, takže sa nemôžem povedať na toto zariadenie pol slova.
A nakázali vám len genetiku, už nič? Hematológiu, hormonálny profil... lebo to sú tiež dosť dôležité vyšetrenia
@senselinka boli sme iba na uvodnej konzultacii, lebo som chcela vediet nejake pozadie, ako to vsetko chodi, kedze od mojho dr. o svojom zdravotnom stave vela neviem, kedze len hm-kal pod nosom... akoze vzdy vsetko v norme, ale co je to to vsetko, som nikdy nevedela. 😀 genetiku nam nakazali kvoli spontannemu potratu, a ze vlastne odvtedy sa nam nedari dlhsie... no a teda malo to byt iba konzultacia, predsa hned zobrala vytery, a z krvi budu skumat nejaku skrytu infekciu, nejake AMH hormon, ci aky, antineviem aky... 😀 bolo prilis vela info naraz. Ovu som uz mala, takze este pridem na krv zaciatkom dalsieho cyklu, aby mi vedeli urobit hormonalny profil. Hovorila nieco o folikuloch, ze ktory je dominantny... ale teraz uz je to pase, takze bude dalsie vysetrenie v dalsom cykle a manzel ma ist ako prve na spermiogram. Uz mame aj terminy, len som chcela vediet, ci za to daco budeme platit, lebo cez net som nasla ze v inom CAR sa plati nejakych 880 Eur. A to sa mi zdalo privela, hlavne ze na to nikto neupozornil, ze teda odporucame vam toto, ale stoji to tolko... dufala som, ze to bude teda zadarmo, ked nikto nic nehovoril... inak tiez som mala z nich velmi prijemny pocit, sice manzel sa pozeral na lekarku, akoby ju chcel zabit 😀 ale on to nemysli zle, len dakedy sa tak tvari, ked nevie co ma robit... no a vysledky citologie si mam vypitat od svojho povodneho dr., dostala som na to aj ziadanku a mame vlastne uz aj termin dalsej konzultacie. No, a tebe teda prajem aby sa vsetko odohravalo tak ako ma!!!
@snehulienka82 ahoj nie neboli sme tam ešte...dala som sa ešte preistotu objednať na endokrinológiu a tam mi brali včera krv na hormonálny profil a ešte ďalšie testy...tak uvidím ako mi dopadnú výsledky, na kontrolu idem 8.4. a asi sa až potom rozhodnem...sama gynekologička mi hovorila že mám hormonálnu poruchu tak preto ta endokrinológia 😀
@snehulienka82 a u ktorej Dr. ste boli?
@senselinka MUDr. Stenova, velmi mila a ochotna. 🙂
@snehulienka82 kolegyňa k nej chodí, ja som bola u Behúňovej, ale obe sú výborné a dobré odborníčky.
Držím palce, nech to čo najskôr vyriešite!!! Len sa priprav na to, že genetika môže trvať aj 10 týždňov, kolegyni beží už 11 a stále nemajú výsledky...
@senselinka hm... ano, to spominala, ze to trva dlhsie... ze tak 3 tyzdne 😀 tak teda ked hovoris, ze 11... nevadi, vsak sa neponahlame nikam... nechcem to dieta uz aj, hlavne som chcela, ci sme v poriadku, a ci sme plodny, alebo ci sa snazime uplne zbytocne... dufam ale, ze nie... 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@usinko ahoj ja chodim na antolsku a je tam super zatial mam za sebou dve neuspese iui a v septembri idem na tretie tak uvidime ja chodim k petrenkovi a v gynfive som nebola takze neviem to porovnat ale pocula som vela zleho na gynfiv ale aj dobre takze neviem sto ludi sto chuti 🙂 ale tiez som sa rozhodovala medzi tymito dvomi