Centrum asistovanej reprodukcie a cestovanie zďaleka

mambba
17. jan 2013

S manzelom mame za sebou dlhé obdobie snazenia a k mojej diagnoze PCO sa pridal aj katastrofalny spermiogram, vzhladom na zlu morfologiu spermii nie je na co cakat a boli sme odporucení rovno na IVF. Vyberame momentálne CAR a som nejak rozhodnutá pre Helios Martin, čo je ale od nášho bydliska vzdialené cca 250 km.
Tie, ktoré máte tiez CAR vzdialené od miesta bydliska, nie je dochádzanie velkým problemom?
Neriešim ani tak nejaké uvodne vysetrenia alebo kontrolne ultrazvuky, to by sa este zvládlo, skor ma zaujima ako je to s cestovaním po odbere vajičok, kedže je to de facto operacia s narkozou, respektíve s bezprostrednym cestovanim po zavedení embrya. Isli by sme vlastnym autom, takže samozrejme nie verejná doprava, ale zaujima ma, či je vobec možné hned po týchto zákrokoch cestovat takúto relativne dlhu trasu a či to nemoze mat nejake nasledky.

anika142
17. jan 2013

@mambba ahoj, ja som z KE a cestujem do Martina ale do Iscare. Zajtra mam punkciu tak ti napisem aka bola cesta. Tiez sa snazime s manzelom dlhe roky a prave prebieha 3 IVF tak uvidime. Nam embryologicka odporucala skor cestovat autom aj tak sme vzdy robili aj na kontroly sme len autom chodili aj ked v zime zasnezene cesty. Najblizsie by som skor volila menej chladne obdobie, bolo by trosku menej stresu. Ale ze by to cestovanie malo nasledky to nemyslim, je straaasne vela ludi co takto cestuje a zostalo tehu. Ja mam v papieroch pisane ze po punkcii odporucaju ostat v Martine ak je vzdialenost viac ako 30 km ale inac nic vynimocne. No zajtra napisem ako som to zvladla.

darka2001
17. jan 2013

Ahoj,ja som tiez z ke a chodime do martina do heliosu,kedze z ke sme nemali dobre skusenosti.v ke sme absolvovali 2 ivf ana 3 sme isli do martina,najviac cestovania tak asi kazdy 3 den mas pocas stimulacie,po punkcii ma pustili domov,manzel podpise prevzatie a ze za teba berie zodpovednost,aj ja som sa pytala ci musime ostat v okoli 30 km,ale vraj ak je vsetko o.k tak bez problemov ides domov.a to cestovanie sa da v pohode zvladnut,aj ked v zime je to troska zlozitejsie,my si davame na cestu take 3 hodky keby nieco.zajtra tam ideme posledny krat po vystupne papiere-samozrejme ak bude vsetko v poriadku,momentalne som v 10 tyzdni a toto babo sa nam podarilo v martine na prvy sup,tak drzim palce a stastne cesty.

renie77
17. jan 2013

myslím si, že za kvalitou sa určite oplatí cestovať aj ďalej....ja som prvý cyklus absolvovala v Bratislave a to som z východu 😉 dá sa to zvládnuť, tá narkóza neni nič, aspoň pre mňa nebola, druhý cyklus troška bližšie v KE, a tretí teraz v Martine...pokiaľ budete cestovať autom neni problém....ja som dokonca, keď trebalo vyšetrenie len čo sa mňa samotnej týka šla aj vlakom....všetko sa dá....dôležitý je aj tak nakoniec výsledok 🙂

bettypo
17. jan 2013

@mambba dá sa cestovať. Ja som cestovala hneď po hysteroskopii, odbere aj vklade. Pred vkladom som nocovala na mieste. Nebolo mi zle, tá narkóza je krátka. Výsledok mám v pase a to som cestovala o dosť ďalej ako do Martina

mambba
autor
18. jan 2013

@anika142 drzim palce, potom daj vediet ako si dopadla

cisielko
18. jan 2013

@anika142 držím palce..ja chodí tiež do Heliosu 3IVF a na punkcii som bola v stredu..už by si mala mať po, koľko bolo vajok?

@darka2001 gratulujem 🙂

@mambba no ako sa ma vidíš vzdialenosť nie je problém, je super, že máte auto takže sa nemusíš báť..my to máme síce do Heliosu hodku autom ale na 2IVF som bola v BA a tam sa už cestovalo dlhšie..dôležité je aby si bola v pohode a všetko sa podarilo podľa tvojich predstáv...držím palce 🙂

anika142
18. jan 2013

@cisielko ahoj dakujem, ja chodim do Iscare. Mala som 17 vajok z toho 11 boli ukazkove. V celku som spokojna uvidime co bude dalej. Ako sa drobci rozhodnu. 😉

marcelka83s
18. jan 2013

@mambba ja si plánujem cesto z Košíc do centra v Brne a mám dosť velké obavy z cestovania ešťe sama neviem či pôjdeme autom alebo autobusom :-/

mambba
autor
18. jan 2013

@marcelka83s co bolo u teba dovodom pre vyber Brna? preco nie nejake slovenske centrum? v com je brno ine, lepsie?

marcelka83s
18. jan 2013

@mambba mam už dva neuspešne IVF tak som si dala pauzu tak na 2 roky a teraz ma to ťahá opäť to skúsť ale už nechcem ísť do Košíc a začala som pozerať témy tiež sa mi pozdával Martin ale potom som našla tému o centre Reprofit Brno a majú tam ozaj špičkových lekárov tak ma to tam nejak začalo ťahať a informujem sa od kočiek o financiach a myslim si že nemam čo straťiť lebo poisťovna niektorým babám preplaťila celý zákrok takže asi aj preto,a stačí tam ísť 3 krat a spolupracuješ s tvojim gynekologom a davaš im cez emaili informacie

cisielko
18. jan 2013

@anika142 tak držím silno palce...si na tom momentálne ako ja, čakáme na to ako sa budú drobci vyvíjať 🙂 ja volám zajtra ráno, to je 3 deň od oplodnenia, ty kedy voláš?

anika142
19. jan 2013

@cisielko ja som volala dnes rano to bol 1 den od oplodnenia, kedze som mala punkciu len piatok. A potom volam v pondelok, to bude 3 den, si predo mnou 2 dni 😉 . Tak mooooc drzim palce

cisielko
19. jan 2013

@anika142 no a? čo ti povedali, koľko sa oplodnilo?my máme stále 6 embryjok, 3 sú silné majú 8-9 buniek, 3 sú slabučké len 7 buniek ale to najťažšie len príde, tieto dva dni, ak vydržia do pondelka tak si idem pone do bruška, takže tieto dva dni budú riadne náročné 😒 ale oni to zvládnu viem to, cítim to 🙂

anika142
19. jan 2013

@cisielko no mne oplodnili 16 vajicok dnes mam 11 velmi peknych ale maju len 1 den, takze uvidime v pondelok, este je skoro. Uvidime kolko bunkove budu v pondelok to bude ten 3ti den. Ale ja im verim, musia bojovat predsa. U nas to vyzera zatial tak, ze by v stredu mohli prist do bruska snad. No uvidime pocet aky bude.

cisielko
19. jan 2013

@anika142 vau to je naozaj krásne číslo...tak silno držím palce aby išli aj tebe aj mne do bruška, rozdiel bude len dva dni takže aby sme si potom aj našli // 🙂

anika142
19. jan 2013

@cisielko tak tak veru potom si najdeme // aj ja drzim silno palce. 😉

anika142
19. jan 2013

@cisielko ved uz by bolo na case. ako pozeram aj u teba prebieha 3 IVF

cisielko
19. jan 2013

@anika142 tak tak 3IVF 😝 a posledné a hotovo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

anika142
19. jan 2013

@cisielko tak veru, posledne, a hotovo, spravne. tak sa mi to luuubi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dafy
19. jan 2013

@marcelka83s ahoj marcelka aj ja som z Košíc a planujem Ivf v Brne kedy sa chystáte ? 🙂 tiez rozmýšlam ako zvladneme tu dialku rozmyslala som aj nad vlakom 😒

marcelka83s
19. jan 2013

@dafy ahoj pozerala som sa ze ako dlho trvá cesta autobusom tak to je 9hodin cesty to je dosť :-/jedna kocka mi písala ze autom tak 5 a pol hodin tak to je rozdiel, musím sa s manželom porozprávať lebo zatial som s nim to neriešila iba tak som mu spominala keď ta môžme sa nejak dohodnúť žeby sme šli spolu aj nas to potom vijde lacnejšie🙂

dafy
19. jan 2013

@marcelka83s to je super nápad 🙂 aj tak prvá navšteva je v podstate o konzultácii nie? 🙂 potom uz to nebude asi mozne sa zosuladit jedine ze by nám rovnako dozreli vajíčka 😀

marcelka83s
20. jan 2013

@dafy presne tak ako hovoríš aspoň tu jednu cestu by sme šli spolu🙂kedy sa asi chceš objednať ja uz by som chcela vtychto dnoch tak na február

dafy
21. jan 2013

@marcelka83s fuuu tak to ja troška neskor este by som chcela ist na hemat..vyšetrenia aby som bola cista lebo teraz som bojovala s alergiou koprivku som mala ..bola som na laparke vybrali mi vajcovody od vtedy sa to spustilo a nevedia z čoho 😒

mambba
autor
22. jan 2013

@anika142 ahoj.. tak aka bola cesta po punkcii? uz si mala aj vklad?

anika142
22. jan 2013

@mambba ahoj, cesta po punkcii bola uplne vpohode. Nemas sa coho obavat, aj ked je to dialka ale predsa to zas nie je 24 hod cesty. Mna zajtra caka vklad, takze zas mam cestu, ale tesim sa. A uz by sa to konecne mohlo podarit.

lubicaligocka
25. jan 2013

ja zijem v uk ale rodica ziju v PE planujem si zobrat dlhu dovolenku na ivf a ICSI . na konzultaciu by sme chceli priletiet koncom marca. vie mi niekto poradi ako dlho trva cely proces ivf a icsi cize na ako dlho sa mam uvolnit z prace a ako dlho po procese mozem letiet naspat do uk ?

anika142
25. jan 2013

@lubicaligocka ahoj, zalezi ci budes mat dlhy alebo kratky protokol, Dlhy protokol 2 mesiace, kratky 1 mesiac. otazne je schvalenie od zdravotnej poistovni neviem ako to mas cele spravene. to trva 5-6 tyzdnov.
Takze ak by si sa na to dala pojdes na konzultaciu rovno teoreticky mozes podpisat ziadost, potom cakas 5-6 tyzdnov na schvalenie, aj liekov aj zakroku a potom cakas na menstruaciu a zacne ti protokol otazne je co ti daju.

lubicaligocka
25. jan 2013

@anika142 my si vsetko hradime sami kedze ja si na svk poistovnu neplatim a partner je z uk . takze na schvalenie cakat nemusime... co je jedine +

anika142
25. jan 2013

@lubicaligocka tak potom to budes mat o to jednoduchsie, a neoplati sa ti potom rovno v UK ist na umele?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre