Ahojte žienky, s manželom rozmýšľame nad IVF. A tak sa chcem spýtať tých z vás,čo majú za sebou IVF či aj pri opakovanom IVF ,keď ešte zostali nejaký zmrazenčekovia z prvého IVF ste opäť museli podstúpiť nejakú stimuláciu liekmi a či bola cena rovnaká ako pri prvom IVF. Zatiaľ máme za sebou len IUI a to je bez výsledku :( Ďakujem
Hlavne nezufaj .
Držím palce , je tu veľa tém a aj skupín zamerané na umelé oplodnenie .
Niečo prepláca poisťovňa , a niečo si platíš sama doplatok za lieky , a niektoré úkony .
Ideme okolo 1000€ .
Ahojky🙂...V prípade opakovaného vkladu užívaš len Progesteron ( zväčša sú to vaginálne tablety na podporu uhniezdenia embrya v maternici). Cenu za vklad si určuje každá klinika inak. My sme v Martine platili za KET ( kryoembryotransfer, čiže vklad mraziačika) 160€. Ale, to všetko Vám vysvetlia na konzultácii a dostanete aj cenník jednotlivých úkonov a metód. Moc moc držím palce😉👍.
Ďakujem za odpoveď. Ja sa toho IVF nejak obávam. Bojím sa aj toho,že pokiaľ to nezačnem inak brať ,tak mi to myslenie ani nedovolí aby sa prcek mohol uhniezdiť.
Úplne chápem Vaše obavy, asi každý má obavy z toho, " neznámeho" a z toho, čo ho čaká. 😉 Z mojej vlastnej skúsenosti však môžem IVF len a len odporúčať. Treba vyskúšať všetky možnosti. Držím Vám palce.🙂
ja som ivf dllllho odkladala... nechcela som. bala som sa. vnimala som to ako zlyhanie nase. chcela som prirodzene. bala som sa hormonov a reakcie mojho tela. bala som sa ohss. narkozy a zakroku... spatne najhorsie bolo ked nam zo 4. na 5. den po oplodneni odumreli vsetky embrya az na jedno. a aj som dostala ohss stredny. ale vies co uprimne? to jedno mam v bruchu. a urpimne mne pomohli tieto veci a sice ze samotne ivf je narocne fyzicky psychicky financne. kazdopadne js to supsr trenazer na rodicovstvo. same rodicovstvo je vacsia obeta a strach a vsetko. takze ak chces rodicovstvo tak ivf je len vec predtym. . . a co sa tyka prirodzenosti. ovela dolezitejsie je mavat nadherny sex s partnerom. intimny blizky. su pary ktore nemaju pekne intimne spojenie. nevyhovuje jednemu ci druhemu ci obom a biologocky sa zadari a pritom maju neuspokojivy sexualny zivot... tak tak. a to psychicke utrpenie je horsie ako realita samotna. v realite mame na to peniaze sme zdravi a krasni a ono sa raz prida. urcite to zabslovujem znova ak bude treba. jedine co mi je luto je ze som do toho nesla skor. lebo cely proces moze trvat dlho. aj polroka aj rok do tehu testu. zalezi od vela faktorov. takze chod na to. drzim ti palce
A zmrazit vajicka mozu hned pri prvom ivf a potom ak prve nevide tak zoberu z tych mrazenych? Doktor nam odporucil ivf ale toto vobec nespominal
Z mojej vlastnej skúsenosti...išli sme zrýchleným programom, kvôli môjmu veku ( mala som vtedy 38 a pisťovňa sa spolupodiela len do dovŕšenia 39 rokov). Takže nám mrazili už rovno embryá. V jednom cykle mi odobrali 10 vajíčok, z toho 7 bolo oplodnenia schopných a z tých 7mich sa 4 oplodnili. V Heliose robia aj predĺženú kultiváciu a počas nej nám zo 4roch zostali 2 embryjká na vklad. Jedno bol živý vklad ( 5ty deň po oplodnení) a druhé sme dali zamraziť. Na prvej konzultácii zväčša tieto info neposkutujú, nakoľko sa jedná o vstupný anamnestický pohovor s lekárom.
Jeden cyklus IVF spočiva v :
1. Stimulácia
2. Odber ( ešte pred odberom je pohovor s
koordinátorkou týkajúci sa priebehu
odberu a spôsobu oplodnenia
odobratého mtr. ) ...po odbere ste informovaní koordinátorkou o počte odobratých vajíčok a o počte oplodnenia schopných vajíčok.
3. Oplodnenie odobratého materiálu
...metódou/ami podľa Vášho výberu
4. Vklad - podľa počtu embryí schopných na
vklad sa - robí živý vklad na 5ty deň od
oplodnenia a zvyšné embryá ( ak nejaké sú)sa
zamrazia....
Vklady opakujete až do vyčerpania zásob
zamrazených embryí. Jeden cyklus IVF teda trvá
až do vloženia posledného embryjka.
Takže áno, už pri prvom cykle IVF sa mrazí materiál. Závisí už len na Vás a Vašej dohode s lekárom ako budete postupovať a aké Vám odporúčia metódy. Každý prípad je totiž iný a preto sa nedá povedať, že to bude s istotou presne takto alebo takto. Tých možností je množstvo, každý prípad riešia individuálne. Preto sú dôležité konzultácie, na nich sa treba všetko, čo potrebujete a chcete vedieť, opýtať.
@ravi ďakujem za vašu odpoveď a zrozumiteľne nepísané ,čo nás cca čaká. Aspoň sa v tom trošku viem zorientovať 🙂
Vďačne😉😊....držím moc palce.
Ahojte , je tu ešte niekto ?🙂 mám jednu otázočku , postúpili sme s manželom 1 ivf žiaľ neúspešne , mame ešte 5 zamrazenych. Keď sa pustime do ďalšie vkladu počíta sa to ako druhý pokus? Čiže nám zostane už iba jeden ktorý prepláca poisťovňa ? Dakujem
@mirca85 Neviem, ako dostatočne sa Vám venovali, aby Vám vysvetlili cyklus IVF. Vyššie v tejto diskusii som sa to snažila tak v bodoch napísať, ale rada to upresním. Cyklus je to nazvané preto, že sa v rámci neho môže uskutočniť viacero vkladov ( samozrejmä, je to individuálne v každom prípade, nakoľko každej žene je odobrané iné množstvo vajíčok a z toho potom embryí možných na vklad). Takže...jeden cyklus IVF spočíva v odobratí materiálu a jeho následnom spracovaní podľa Vami zvolených metód ( napr. odobrali 10 vajíčok, z toho bolo vhodných na oplodnenie 7 a z týchto potom po predĺženej kultivácii zostali 2 embryjká vhodné na vklad...) ....čiže, v tomto prípade by ten cyklus obsahoval len dva vklady....Vo Vašom prípade je to až 6 vkladov v jednom cykle ( aspoň podľa toho, čo som mala možnosť prečítať). Poisťovňa sa spoluposiela v jednom cykle približne sumou 1100€...to však tiež závisí od poisťovne ( my sme mali VšZP). Každopádne Vám držím palce.🙂
@mirca85 áno, presne tak.....ale viem od známej, že s dlhším časovým odstupom jej preplatili ďalší cyklus...bolo by možno fajn, keby ste sa zastavili v poisťovňi a pozisťovali si čo a ako. My sme to moc nemali čas riešiť, nakoľko sme začali vo februári 2017 prvý cyklus a v novembri 2017 som dovŕšila 39rokov. Po 39ke si všetko plne hradíte sami.
@ravi prosím ta, Ja som v cenniku našla aj rozmrazenie embrya, to sa platí tiež k tomu ket ?( tiež 160 eur na cenniku)
@christina312 neviem aké sú súčasné ceny, ale my sme za komplet KET v 2017 platili 160€...to je poplatok za rozmrazenie a vklad.
@ravi Tak momentálne uz su 210...🙂 len som tam našla v cenníku dve položky tak som si myslela ze sa platí zvlášť rozmrazenie a zvlášť ket..Ale teda uz vidim ze nie ;) dakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak ti zostanú "mrazáčikovia", tak sa už len berú lieky na to, aby bola dobrá sliznica maternice a platí sa za vklad. Ale je to oveľa menej ako celý cyklus IVF s odberom. Vkladanie rozmrazneých embryí sa volá KET (kryoembryotransfer).