CAR alebo gynekológ

kaaataaa666
21. júl 2024

Ahojte, mám otázočku. Po cca roku snaženia sa o bábätko premýšľame či mám zbehnut za gynekológom alebo rovno ísť do CAR. Neviete mi poradit ? Zároveň sa chcem spýtať ak by som išla rovno s manželom do CAR bude potrebné pre nich alebo pre poisťovňu nejaký papier od gynekológa že sa snažíme už rok? Skrz nejakého možného preplácania a pod. A ešte jedna otázka - čo presne sa deje v CAR a koľko to stojí? (Nech si vieme nachystat peniažky aj nato) Obaja mame s mužom do 30 rokov, snažíme sa aktívne takmer rok. Brali sme inofolic, folandrol, kys listová, alchimilkovy caj, maca, gynex…proste všetko - a nakolko mám pocit že mi už z toho snaženia sa mierne sibe, myslím si že je na čase zisťovať príčinu. Avšak predsa by som sa rada opýtala aký je postup čo odporúčate vy a možno aj kam by ste išli - aké CAR by ste si vybrali. Sme z BA.

e1i
21. júl 2024

@kaaataaa666 nepotrebujes od svojho dr nic. Car si vyberas sama. Mozes ist na konzultaciu do viacerych a dat na svoj dojem. Je bezplatna. My sme isli rovno do Brna.

stellarstar
21. júl 2024

Rovno car a cenník nájdeš na každej car stránke. My sme potrebovali vyše 5-6 tis E

butterflyeffect
21. júl 2024

@kaaataaa666 my sme sli do CAR s odporucanim gynekologa a lekarskymi spravami z vysetreni, okrem beznych ako hormonalny profil, folikulometria, sme mali uz spermiogram a ja za sebou hycosy a hyfosy… hned dalsi mesiac po navsteve CAR sme sli do stimulacie a vkladu( u nas problem moje nepriechodne vajcovody, cize ziadna sanca prirodzene otehotniet) cena je rozna od pouzitych metod a poctu vkladov. My sme absolvovali 3 vklady cena cca ukony plus lieky 4000 eur.
U gynekologa ste este vobec neriesili? Ovulaciu, hormonalny profil, AMH? Niekedy staci pomoc gynekologa, sledovat ovulaciu, folikulometria, pichnut ovitrelle na prasknutie folikulu, na spermiogram tiez vie poslat gynekolog… nie vsetci gynekologovia sa tomu vsak aj chce venovat a poslu rovno do CAR. Ale ja by som zacala u gynekologa a on uz vam povie co dalej.

zuza265
21. júl 2024

Ja to trosku vezmem z ineho pohladu. A zaklad je v podstate bezplatny. Prva konzultacia a odbery aj zakladny spermiogram je bezplatny. A az po tomto celom je navrhovany dalsi postup. Na take iui vam postaci do 300 eur (ak by vobec bolo indikovane) na ivf je to na slovensku cca 2000 eur. Mozno nieco viac mozno menej. Zavisi od problemu, kt neviem aky mate. Ale teda nelakaj sa sum. Chodte na zakladnu konzultaciu a potom uvidis co ti navrhnu a povedia ti kolko by vas co vyslo 🤗 je tazko ti hovorit skusenosti a cenniky kedy nevies kde je problem🙏🏼

petronela1985
21. júl 2024

@kaaataaa666 po roku snaženia jednoznačne smer CAR. To je už dosť dlhá doba. Vyšetrenia v CAR sú komplexnejšie. A nemusí to hneď skončiť s IVF, ako sa veľa ľudí obáva.

zuza265
21. júl 2024

@petronela1985 suhlasim… vsetko toto jej tam spravia a najma podla toho kde bude problem atd.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre