Ahojte,
Už sú to dva roky, co sa snazime o bábo, z toho jeden potrat MA pred rokom, jedno biochemické pred pol rokom. Vtedy nič. Aj som mala tri krát stimulovany cyklus (closti, ovritelle a duphaston) Nič. Mala som hematologicke vyšetrenie, ok. Reprodukčnú imunologiu, všetko ok až na to jednu bunku ktorá odmieta emrbyjko. Ale imunologicka povedala že ak sa nepodarí počať do troch mesiacoch tak sa mame ozvať a navrhne infúzie?. A genetiku máme v apríli.. Tak gynekológ navrhol že nech zájdeme do centra že by som mohla skúsiť IUI či čo. A manželovi vyšlo že má teratozoospermia (morfolgia 2) a berie folandrol už rok.. čo si o Tom myslíte? Máme sa objednať do CAR? Budem mať 31r. A manžel 37r.
Objednajte sa urcite.. nic to nestoji a verim ze vam pomozu🙂
@jj298 neviete, ako sa dlho čaká na termín do Car?treba priniesť aj výmenný lístok? Zajtra sa pokúsim zavolať teda..
Listok netreba a caka sa podla centra. Akurat mne gynekolog pripravil strucnu prehladnu spravu mojej liecby ale to bola asi len jeho dobra vola. Chodila som konkretne do reprofitu v brne a tam bola dlhsia cakacia doba..poviem mozno mesiac..nasledne som zacala chodit do olomouca a tam sa sa na prvu konzultaciu dostala do tyzdna. Ostatne konzultacie su planovane podla tvojho cyklu. Je to samozrejme dva roky do zadu.
Ako kde, ale tak na prvú konzultáciu nás objednali do pár dní, záleží od vyťaženosti centra.
Záleží kam sa objednáš a k akému lekárovi. Záleží aj od toho, že ako momentálne sú vyťažení, my sme pár týždňov na konzultáciu čakali, ale potom to už išlo jedna radosť. My máme s mužom s Iscare skúsenosť 🙂
Uf pri takýchto problémoch, po tomto, čo si si prešla by som veru neváhala, nemáš čo stratiť. Aspoň budeš vedieť, čo a ako, urobia ďalšie vyšetrenia a povedia ti, čo by bolo dobré, aká liečba, nie je podľa mňa na škodu sa na odborníkov obrátiť, veď od toho sú, aby nám pomohli.
Ako si na tom? Objednala si sa uz niekam? Pokrocila si? Mam skusenost s Iscare, v Martine, ak by ta cosi zaujimalo. Ked su taketo problemy a ze proste to pretrvava, tak podla mna uz nemas moc na co cakat a je najvyssi cas urobit krok vpred.
@lucpro1 objednaní sme do MT do Heliosu..
@lucpro1 mne to ale tiež dlho trvalo kým som sa rozhodla, že teda vyhľadáme pomoc, pretože ono celkovo je toto dosť náročné aj na psychiku, keď si vezmeš, že to nejde a nevieš či je problém tebe či v partnerovi, no akože moja psychika nebola na tom najlepšie, ale dobré, že sme sa odhodlali. Má to zmysel vyhľadať pomoc. S tou klinikou mám skúsenosť aj ja, ale v BA a dobrú.
@aliii3 ale to je normalne, ze to prezivame tak viac, ze sa nas to dotyka, mam kamosku ktora teraz prechadza obdobim, ze prisla o babatko a teraz sa im dlho nedari a uplne ju chapem, co preziva, najma ked jej sestra teraz oznamila, ze je tehotna, to proste je na cloveka velmi vela po psychickej stranke. Takze to sa nikto ani nemoze cudovat, ze sme nervle, ze nemame neustale dobru naladu.
@lucpro1 No ja kým som nevedela čo ako bude, kde je problém, tak som bola v neustálom strese, stále akoby na ihlách, nevedela som, čo skôr, nevedela som sa na nič sústrediť, ale keď sme už mali po vyšetreniach na klinike aj ja aj drahý a vedeli sme výsledky a čo sa s tým bude dať v našom prípade robiť, tak to zo mňa tak nejako opadlo. Akože viem, že ešte nie sme na konci ani zďaleka, ale už to zvládam lepšie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Jednoznacne, uz dnes bolo neskoro
Tolko nezdarenych tehotenstiev a spermiogram katastrofalny