Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, momentálne beriem 5 mesiac injekcie na endometriozu. dipherelle.-mám prechodový stav.keď ich vyberiem pôjdem do centra na umele oplodnenie.budem ešte aj vtedy brat nejake injekcie?
Ďakujem za odpoveď.
Inava.
Po dobrati injekci na endometriozu budes pri IVF brat injekcie, co si pichaju aj ine holky pri IVF. Len si daj bacha na lieky, co Ti predpisuju, nech tam nemas nieco, co je pri endometrioze kontraindikovane.. /tusim Rstrofem sa nesmie?/
Samozrejme, ze budes. Vsak potrebujes byt nastimulovana, co je presny opak prechodu. ja som tiez brala, ale lucrin na endosku, moja sestra mala tiez ako ty diphereline. Moja osledna injekcia lucrinu pichnuta 17.7.2009, mrcha dosla sama bez vyvolavacky 30.9.2009 a v nasledujucom cykle som kratkym protokolom uz stimulovala od 28.10. Moja stimulacia obnasala 14 dni pichania injekcii do bruska a takmer obden kontrolu v centre / utz a krv./ Nase 1.ivf bolo uspesne. Sestra uz presla 2 IVF, ale zatial sa nepodarilo. Dokonca, ako pise @kveta napriek endoske jej dali estrofem. Podotykam, ze lekar o endoske vedel.
Inak da sa vyuzit aj prechodovy stav - to, ze mas teraz v sebe tzv. "brzdu" (pouzivaju na to diphereline alebo decapeptyl, napr.), stacilo by ti pichat "plyn", co je napr. gonanal, menopur, merional, atd.. Nam to tiez tak chceli dat, ale nakoniec som kvoli poradovniku nestihla este obdobie, ked vo mne doznievala "prechodova" injekcia.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
skús napríklad tu
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/endometrioza-2-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/liecba-endometriozy-dipherelinom-mali-ste-to-podobne/