Asistovaná reprodukcia v Českej republike

annamaria33
6. máj 2016

Ako je to s poisťovňami? preplatí mi poisťovna umele oplodnenie v Českej republike? žijeme tu ale zdravotnu si platim na Slovenksu. dakujem

mette7
6. máj 2016

@annamaria33 ja som si teraz podavala žiadosť do Unionu a zamietli mi ju...žiadosť mi vyplnili v Brne a poslali poštou. V zamietnuti bolo spomenute a vytknute, že žiadosť bola vyplnena českym centrom a nie slovenskym?? to som nepochopila asi mysleli gynekologom mojim, lebo neviem si predstavit že by som si išla dať vyplnit žiadost tu na Sk do centra kde som chodila...a žiadali ešte suhlas resp. pečiatku od nejakeho revizneho lekara zo štatnej nemocnice...čo som tiež nemala , ani netušim za kym by som mala ist do štatnej??

ssegra
6. máj 2016

@mette7 musis si dat tu ziadost o cezhranicnu zdravotnu starostlivost potvrdit svojmu gynekologovi a ked to budes mat potom napr. v BA na antolskej ti to potvrdia, ze liecba sa da vykonat aj na uzemi slovenskej republiky a uz bude len na tvojej zdravotnej poistovni ci ti to schvalia. Mne to schvalili aj s tym co tam napisal lekar zo slovenskeho centra. Viem ze to potvrdzuju este v Martine a Kosiciach, ale v martine je vraj arogantny lekar.

mette7
6. máj 2016

@ssegra diky za info, lenže ja do mojho byvaleho sk centra už nechcem ist už som to tam uzavrela a nemienim tam pokračovat /dlhodoba negativna skusenost/...takže odtial asi pečiatku nebudem žiadat,a na tej antolskej za kym konkretne treba ist?? tam je vela gynekologov, to ku hocikomu?? ty si išla ku komu s tou žiadostou?

ssegra
6. máj 2016

@mette7 nemusis ist do tvojho byvaleho centra. na antolskej je centrum asistovanej reprodukcie a tam ti to potvrdia. Tusim sa mi zda, ze ten lekar sa vola Peterenko alebo tak akosi. Zanesies si tam tu ziadost, alebo posles postou a oni ti zavolaju ked to bude vyplnene.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre