Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s aplikáciou PRP (plasmy?) na omladenie vaječníkov? Vraj by to malo zvýšiť AMH a kvalitu vajíčok. Absolvoval to prosím už niekto? Čítala som niekoľko článkov o tom, na Cypre touto metódou už liečia, na Slovensku som nenašla veľa info/skúsenosti, preto ma napadlo, že skúsim tu či to niekto už absolvoval
@nikoleta999 o tom Dčku som už čítala. Máš to aj odskúšané? Ktoré Dcko je kvalitné? Mne merali AMH v júli 2023 a už vtedy to nebola žiadna sláva 0.6 ....teraz by som chcela aby mi to zmerali znova ale sa bojím, že to bude ešte horšie, hoci beriem od novembra 23 Babyforte a tam je zo všetkého dosť obsiahnuté, hoci neviem čo znamená dosť Dcka...dá sa z neho predávkovať? 😅
Neviem Ti povedať, ktoré je kvalitné, nakoľko ja tým z lekárne neverím ... Bud je slabé, alebo obsahuje niečo, čo nemá ... Ja to mám od bylinkárky a to od jedného pána, ktorý to vyrába priamo z ovčej vlny a je namočený v olivovom oleji ... Co sa týka týchto vitamínom, tie som brala aj ja, ale vraj je tam strasne male mnozstvo toho, čo tam je popísané, že skôr ide o marketingový ťah, že všetko v jednom, ale že stačí pár veci kupit a kvalitné .. tazko poradit ... mne sa nakoniec cez IVF podarilo mat syna 🙂
Ahoj ja to práve podstupujem prp takže neviem ešte ako to dopadne veľmi dobrý lekár na to je v Žiline takže aj ja som za ním docestovala
Co sa jedna Dcka ja ho beriem už 4 rok 5000iu a v ničom mi nepomohlo amh mi práveže kleslo v roku 2020 som ho mala ešte 0,44 teraz mesiac dozadu už len 0,12 vek mam 33rokov a beriem 4 roky aj inositol a brala som aj DHEU no nič mi nepomohlo uvidím čo spraví toto práve tu ležím a čakám na zákrok tak potom ti môžem dat vedieť ze ako to dopadlo
@doomuska27 joooj tak dúfam,že to dobre dnes dopadlo 🍀🍀 budem rada ak mi dáš vedieť či ti to pomohlo, ako to prebiehalo a aký je postup. Kde v Žiline ti to robia?
Robia ti to pred/po stimulacii alebo až pred vkladom? Ja som si o tom čítala,ale neni mi ten postup úplne jasný. Aké s tým majú skusenosti v Žiline? Ak sa môžem spýtať, koľko to vyjde na Slovensku?
@miriam160 zákrok dopadol super
Prístup na klinike na 1 úplne som nadmieru bola spokojná veľmi príjemný personál robili mi to v gyn fiv lekár úplne super
Platili sme 500e
Nerobí sa to vôbec v období ani stimulácie ani pre vkladom nič...v tom období nič také Nesmieš postupovať ja som pol roka po stimuláciach
Co sa jedna zákroku ideálne je ho robiť po menštruácii priblize v čase ovulácie alebo tesne po
Ale teda po menštruácii mne to robili 15den cyklu
3 mesiace ale nemôžem podstúpiť stimuláciu že sa máme pokúšať prirodzene alebo teda natívne a keď do 3 mesiacov neotehotniem tak potom ísť na ivf skôr nie
Deň pred zákrokom treba veľa piť inak nič iné špeciálne netreba zákrok sa robí v narkóze a pri tej príležitosti robia aj hysteroskopiu
V Žiline v Gymfiv je na to odborník dr. GALO za mňa naozaj top prístup musím povedať že som sa na tej klinike cítila lepšie ako na našej v Ba
Ráno prídeš zoberú ti krv 2 hodky čakáš kým odelia plazmu a potom 2 hodiny si na izbe po zákroku prišli sme tam ráno na 7;00 a o 12:00 sme odchádzali
Bemam žiadne problémy jedine máš také menšie balenie ako pri MŠ ale nič strašné
@doomuska27 tak držím palce nech to počas tých 3 mesiacov klapne 😉 aj ti vravel doktor aké s tým majú reálne úspechy?
@miriam160 áno hovoril ze zatiaľ len dobre zaujal ma však najmä jeden prípad 47 ročnej pani ktorá už dva roky bola v prechode nemala už menštruáciu a amh u nej u takmer žiadne 0,02 a po tomto omladeni po 4 mesiacoch prišla na kontrolu a ze je tehotná
Ona však išla na toto omladenie preto lebo mala problémy s prechodom ono je to aj na to dobre ze to pomáha aj pri hormonálnych problémoch ona už bola zmierenia s tým ze deti nebude mať a ze zrazu úplne nečakane pri kontrole ze je tehotná ze teraz je už 7 mesiaci
A viac mi hovoril takých príbehov aj som čítala na internete tak hádam to aj u nás bude mať taký šťastný koniec
Len pri zákroku sa im niečo nezdalo s mojou maternicou tak ešte čakám na výsledky s toho
@doomuska27 ahojte ja som bola v Žiline tiež 10.4 na prp vaječníkov a hysteroskopiu, mám 43 rokov a amh 0.35, jedna neúspešná stimulacii v Martine (2 zrelé vajíčka, pekne oplodnene, ale nevydržali do 6.dna) pokúšame sa otehotnieť v nativ cykle v Žiline, dr.Galo, cez odber dominantného folikulu a následne oplodnenie v laboratórnych podmienkach (prirodzene to asi nepôjde, ale máme skúšať 😘), práve min týždeň som mala mať odber vajíčka (dosyala som injekcie aj tabletky), ale keď som prišla bolo tam už žlté teliesko (folikul praskol, doktor povedal, že to je bežné pri nativ cykle), budeme skúšať v najbližšom cykle 😘😘😘
@doomuska27 držím palce 😘😘😘
@miriam160 doktor vravel, že tak o 2-3 mesiace, ale ja chcem isť tiež do unilab(su po celom slovensku, objednáš sa online) a dať si súkromne spraviť odber na amh a vit D 😁 už som tak bolo, sice som to platila (cca 30e) Mne nejde ani tak o počet vajicok (je mi jasné, že už to nezmenim) ide mi o kvalitu a o vynosenie 🙏🙏😘❤
@ona234 ahoj, výsledky sa mi ani veľmi nezlepsili, čo môžem povedať je, že amh mi trochu stupol s vit D z 0.22 na 0.35 ale čo sa týka stimulácie, mám za sebou už druhú a odobrali 3 vajíčka, jedno sa pekne oplodnilo ale neuhniezdilo sa😢 o polroka by sme chceli ist do ďalšej stimulacii ak budem zdravotne ok🍀❤️
@doomuska27 ahoj môžem sa ta spýtať ako dlho ste potom mali abstinenciu od pohl.styku ?
@ona234 ahoj, medzi 1.a 2.stimulaciou som bola 4x (4 mesiace) na odber vajíčok, ale len raz sa nam podarilo odobrať a aj to bol folikul prázdny 😬 ostatné razy sa nepodarilo, folikul bol už prasknutý. Teraz chce doktor skúsiť vypnut vajecniky, neviem ešte či to chcem pred dalsiu stimulaciu vo februári 🤞🤞😘
@doomuska27 ahoj, uz je to sice dlhsia doba od tvojho prispevku, ale chcem sa spytat, zlepsili sa ti vysledky? Vyska amh, kvalita vajicok🙏? Dakujem
@ona234 ahoj nie nič práveže amh ešte viac kleslo a nereagujem už na stimulaciu ale je možné že to je tým ze mi našli silný zápal v hlavovej dutine ale ešte s tým chodím po doktoroch takže neviem viac
@sofia1979 nám sa to nakoniec tiež podarilo prirodzene, som v 6.mesiaci 😊 ....v apríli som mala 1x embryotransfer, v máji druhý, oba boli neuspesne...už sme nemali embrya,mali sme ísť do tretieho IVF... ale koncom júna som zistila,že som tehotná 🥰 takže ono to ide aj vo vyššom veku a slabej kvalite vajok, len sa dlho čaká na to "zlaté"
Dievčatá, skúste začať cvičiť hormonálnu jogu, ja teda neviem či to vážne funguje a či práve to u nás zabralo, ale po každom cvičení som cítila,že sa v tých vaječníkoch niečo deje...a otehotnela som prirodzene po dvoch IVF z ktorých sme mali len 2 neúspešne vklady. K tomu som brala baby forte, coenzyme Q10, vitamín D, železo, omega 3, chlorellu
Ja vám všetkým veľmi držím palce nech to konečne aj vám vyjde ❤️
@ona234 ahoj, to vypnutie vaječníkov mám na 3 mesiace, kedy mám brať 25 dni tabletky na potlacenie cyklu potom prestat a tým dostanem menstruaciu a takto este ďalšie 2 mesiace 😬 rozpravali sne sa s partnerom a nie sme s tým stotozneni, myslím tým, že nechcem zase do seba pchat nejaké tabletky/hormony a potom ist do stimulácie s dalsimi hormonmi xx Ty si absolvovala niečo podobne ak sa môžem opýtať??
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som čítala, že nízke AMH býva pri nízkom D vitamíne, ale treba nasadiť kvalitný minimalne v 1 kvapke 1000 iu ... Tak isto môže pomôcť aj Inofolic ... Za dalsie veľa báb, čo má vysoke AMH nemajú ani kvalitné vajíčka .. Ja som ich mala iba 5 a všetky až na jedno boli v top kvalite a to som mala AMH 0,88