Aký dôvod PN počas IVF?

akrym
6. jan 2020

Ahojte, caka ma ivf. Chcela by som sa opytat vas ktore ste to cele uz podstupili, ako to prebiehalo, kolko volna v praci ste si vzali? Pripadne aky dovod PN ste uviedli? Cerpali ste volno aj pocas prebiehajucej stimulacie? (Kontroly u lekara? Kolko ich bolo?) Nechcem to verejne riesit v praci. Dakujem za kazdu skusenost ci tip

weja07
6. jan 2020

@akrym
Ahoj 🤗 napíšem ti súkromnú správu.

ingelika78
7. jan 2020

@akrym 1 den dovolenky na odber oocytov. Normalne som chodila do prace. v praci to nikto nevie a v podstate ani nikto z okolia. Vysiel mi prvy pokus, mam uz rocneho chlapceka 😊

andy1985
7. jan 2020

Tiež ma to zaujíma 😉

akrym
autor
7. jan 2020

@ingelika78 gratulujem 🍀😊takze si nebola doma ani po vklade? Asi aj vela zalezi aku ma clovek pracu.

lelluska
7. jan 2020

@akrym ahoj, u mna bolo nemysliteľné sa o tom baviť v práci, takze som sa snažila to riešiť s minimom volna. Počas stimulácie som chodila normálne do roboty, na odber som si síce zobrala den volna, ale keďže som dostala OHSS a mala hrozne bolesti nakoniec som bola 2 tyzdne PN - pravý dôvod, som samozrejme v práci nekomunikovala. Po prvých dvoch vkladoch som si brala vždy týždeň dovolenky - ani jeden nevyšiel. Posledný keď už som nedufala, a viac menej som vedela, že cely proces ma čaká znovu som si zobrala den dovolenky iba na samotný vklad (chodím do Brna, takze z časových dôvodov) a na další den som šla do roboty. Ten posledný pokus vyšiel. Nie je správny recept, pocuvaj lekárov, ktorí tvrdia, že prve dni treba dodržiavať kľudnejší rezim, nedvihat tazke veci, vynechať náročnú športovú aktivitu atd..a ďalej sa riad svojimi pocitmi. Keby ta niečo napadlo, kludne napis🙂 Drzim palce!!🍀🍀🍀

akrym
autor
7. jan 2020

@lelluska dakujem a uprimne gratulujem🍀🍀😊

ingelika78
7. jan 2020

@akrym Ďakujem! Zhodou okolnosti mi vklad vysiel na sobotu, cize som mala volno do pondelka. Pracu mam sedavu, v kancelarii, cize asi by to nebol problem, ak aj by nie.

pipina00
8. jan 2020

Ahojte😉ak môžem pridám sa aj ja,momentalne podstupujem stimuláciu vaječníkov a picham si injekcie som na pn-ke vzhľadom toho že mám už vyšší vek a mám fyzicky náročnú prácu diagnózu mam N97-ženska neplodnosť to som našla na nete😊

misik14
8. jan 2020

Ja som si pn nebrala, nevidela som nato dôvod. Aspoň som v robote nemyslela nato nonstop,akokeby doma čumim do steny

ikuska187
9. jan 2020

@akrym IVF samé o sebe nie je dôvod na PN, môže sa kľudne stat, že ani gynekológ ani obvodak ti ju neda v prípade, že nie sú dôvody. Ja som tiež nebola na PN, na kontroly počas stimulácie som si brala dovcu, bola som 2x a po OPU som tiež brala 3 dni dovolenky, ale len pre vysoké riziko OHSS, ktorý som vdakabohu nakoniec nemala (dovcu som si naschvál na toto šetrila). Na deň vkladu som si vzala zas deň voľna a na druhy deň som už bola v praci. Nemám prácu v admistrative a prvý trimester som ani nikomu nepriznala, že som tehu a pracovala som doteraz, už som nastúpila na MD.

hrasocek12
11. jan 2020

@akrym ahojky ja som mala ivf 1.6.2019 a som na pnke odvtedy 🙂 povedz v centre nech ti daju odporucanie na pn a kludovy rezim a ked to budes mat na papieri lekar ti da bez problemu 🙂 mne to napisali v iscare a odvtedy som pn 🙂 moj lekar by ma tiez inak nenechal na pn 🙂 ale na zaklade toho musel 🙂 cakala som na prve babatko takmer 8rokov a nic nie je lepsie ako rano vstat a este si polezat a uzit si kopkanie a pohyby babatka 🙂 zajtra zacina 33tt 🙂 je to uzasne 🙂 okrem toho vela zohrava aj praca aku robis ja robim v obchodnom retazci kde ziadne vynimky pre tehotne nerobia a normalne tahas nadcasy a aj vykladas tazke veci ..ale aj stres robi vela 🙂 drzim prsteky nech sa babanko podari a uzijes si krasne tehotenstvo 🙂

akrym
autor
11. jan 2020

@hrasocek12 dakujem🙌😊a gratulujem ! Vela zdravicka 🍀🍀🍀🍀😊drzte sa

maciatkoe
11. jan 2020

@akrym presne, ako pise hrasocek, v centre ti daju odporucanie na pn a kludovy rezim. Aspon v Helios davaju take tlacivo pre vseobecnu kekarku 😊

alicapalica88
12. jan 2020

Ahojte baby, pripojím sa 😀 idem na KET budúci týždeň a asi sa dám PN na dva týždne. Dôvod v práci nemusi nikoho zaujímať si myslím. Pred dvoma mesiacmi som mala neúspešný ET nebola som na PN vôbec. Tak teraz sa budem snažiť asi robiť niektoré veci inak. Len za tie dva týždne má asi mrle zozeru doma. V CARe som dostala odporučenie na PN. Chcem ju hlavne kvôli januárovým stresom v práci. Ale, netvrdím že to pomoze. Ako aj tu pisete niektoré, môžete si veľa krát zobrať PN a nič z toho, a inokedy to zase vyjde aj bez nejakej extra snahy... Sila ako velmi nepredvidatelne je to celé... 😀

akrym
autor
12. jan 2020

@alicapalica88 drzim palce, az to tentokrat vyde 🍀🍀🍀

lapaloma1987
13. jan 2020

@ingelika78 takze ak mam vklad v piatok a v nedelu mam listky na hokej mozem ist zababusena a deku pod riť? Ci radsej ostat doma

alicapalica88
13. jan 2020

@lapaloma1987 uz polhodinu rozmyslam ci by som ja sla na ten hokej dva dni po vklade :D prisla som k zaveru ze ano! ved co, je to zabava, endorfiny, telo sa z tej atmosfery prekrvi, mozno aj urcite dolezite partie hahaaa, len sa samozrejme treba poriadne teplo obliect a deka pod rit ako pises.

lapaloma1987
13. jan 2020

@alicapalica88 ja som to dnes aj dr povedala a on ze: nevidim v tom problem a aspon nebudete mysliet na sprostosti.... takze deku pod rit a chodte na ten hokej lebo potom tak lahko od decka nepojdete !!!! Mam za sebou 3 neuspesne... ked som doma lezala a nic nerobila 2 tyzdne 🤦‍♀️🙏 a nevyslo to...

alicapalica88
13. jan 2020

@lapaloma1987 no aky zlaty doktor :D no vidis, a ja idem zajtra na KET a beriem PN na dva tyzdne. kvoli stresom v robote. ale budem sa musiet nejako zamestnat. Do riti, ked ani von nemoze ist clovek na PN. Mozno nakoniec neostanem cele dva tyzdne...

lapaloma1987
13. jan 2020

@alicapalica88 neostavaj.... podla vlastnej skusenosti... su na zblaznenie tie 2 tyzdne 😭😭🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️🥰

lapaloma1987
14. jan 2020

@alicapalica88 presneee..... ja som bola na pn a prisla mi kontrola v sobotu o 12.30 🤣🤣🤣🤣🤣 akoze prvu raz v zivote marodila som a hned kontrola 🤣🤣🤣🤣 odvtedy sa bojim ist aj do zahrady 🤷‍♀️

ingelika78
14. jan 2020

@lapaloma1987 tak na toto naozaj neviem odpovedat . podla mna osobne to na uspesnost vkladu nema ziadny vplyv

wewka1211
3. feb 2020

Ahoj ja to mám tiež za sebou, počas celej doby som bola pn , v centre mi dali pred začiatkom stimulácie doporucenie na PN a môj gynekológ ma bez problémov vypísal.

janulka1351
3. feb 2020

@wewka1211 Dobry den smiem sa prosim spytat ako ste to mali s vychadzkami pocas PN pocas stimulacie?Nakolko byvam od rodiny 70km daleko a rada by som ich isla obcas navstivit.Dakujem

petulda333
3. feb 2020

@janulka1351 no pocas pn mas vychadzky 2x denne po 2h a bohuzial na ziadne vyletiky ist nemozes. To s akou dg si na pn nema vplyv na vychadzky. Teda asi onko pacienti a psych. mozu mat neobmedzene, ale to su jedine vynimky

janulka1351
4. feb 2020

@petulda333 Dakujem pekne za odpoved.
Skoda ze nemozu byt tie vychadzky aspon suvisle 4 hodiny a nie takto rozdelene.V niektorych pripadoch by to cloveku dost pomohlo.Dakujem za radu

petulda333
4. feb 2020

@janulka1351 to si skus zistit na socialke. No je to take cudne. Ja som bola pn pocas oboch tehu kvoli zvracaniu a byt len doma, je na hlavu.

ateragram
4. feb 2020

@janulka1351 ja som na PN kvoli IVF od oktobra 2019 a zatial mi nastastie kontrola nebola. A treba sa dohodnut s lekarom.ze chces vychadzky 4 hod vkuse. Da sa to.

janulka1351
4. feb 2020

@ateragram velmi ste ma potesili odpovedou.Dufam ze mi to lekar da v pohode. Ja este len budem zacinat so stimulaciou, moje prve IVF, ale kvoli narocnej praci budem musiet byt hned pn.Preto sa zaujimam a zistujem si informacie.Ako sa vam dari pri IVF?

petulda333
4. feb 2020

@janulka1351 drzim palce nech sa podari a d9jdete do vitazneho konca 🍀❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre