Ako vyzerá celkový proces IVF?

22. júl 2023

Ahojte. Prosim vas zienky. Vsade sa vela pise. Ale napiste mi prosim heslovite ako proces ivf vyzera a ako dlho trva. Pokial obaja s manzelom sme zdravi, problem je len moj nepriechodny hlien. Budu davat nejake hormonalne stimualcie este? Alebo doslova vieme absolvovat jedno ivf za jeden mesiac?

ninka99865
22. júl 2023

Skús skupinu ivf

thereisabear
22. júl 2023

Klasické ivf začneš na začiatku cyklu, dávaš si lieky, potom je odber vajíčok a ak je všetko ôk, hneď robia ET, počasje. Ak máš OHSS alebo nábeh, tak robia o mesiac alebo neskôr KET, vtedy tiež berieš hormóny od začiatku cyklu. Je ešte soft ivf keď je tých hormónov menej, vtedy je menej vajíčok ale aj menšia šanca na úspech. A ešte je aj native ivf, keď sa hormóny neberú, odoberú ti to jedno vajíčko čo sa vytvorí.

thereisabear
22. júl 2023

@thereisabear *počas jedného mesiaca.

nykkushka
22. júl 2023

My sme išli 26.3. prvý krát do CAR, 10.7. som podstúpila vklad a 14.7 som mala už pozitívny test.
Ale podľa mňa to taká rychlovka ako si myslíš, že za jeden mesiac, nebude.
Nejakú dobu trvá kým vás objednajú, následne je pár sedení /konzultácií, kde vás oboch poriadne vyšetria, zisťujú podrobnú anamnézu.
Výsledky tiež nie sú do jedného dňa. Následne nastúpila nastavená liečba - pichanie hormónov, vkladanie progesteronu a v mojom prípade som chodila pár krát za mesiac do CAR aby zistili kedy mám ovu a mohli spraviť odber. Potom nasledovalo oplodnenie mimo mňa, a na nejaký 5-6 deň vklad. Celé toto trvalo ale 3m.

autor
22. júl 2023

@nykkushka my vysetrenia mame. Ivf nam bolo odporucene po 2x neuspesnej iui. Len sme potom cuvli. Ale rozmysleli sme si to. Preto sa pytam vylovene na samotny zakrok.

lvulik
22. júl 2023

Ako ti radila @ninka99865, pridaj sa do skupiny IVF, tam si môžeš prečítať kopec príspevkov na túto tému a baby určite aj ochotne poradia. A mozno tam nájdeš aj niekoho s podobným problémom, ako máš ty. Držím palce.

gejb
22. júl 2023

Na konzultaci ti mudr. Spíše stimulacny protokol - od 1. DC budeš pichať injekcie a brat lieky. Su na rast vajicok a rast sliznice. Pravidelne budeš chodiť na kontroly ci lieky zaberajú. Keď budu mat vajíčka správnu veľkosť robí sa OPU - odber v celkovej anestéze. Pôjdeš do 30minutovvej narkozy a preto je potrebné mať spravené predoperacne vysetrenie . Po odbere ta o dve hodinu pustia domov. V tento deň aj tvoj partner odovzdava spermie. CAR ta bude informovať o oplodnení a vývoji embryí, ak je vsetko OK a ty nemáš problémy (napr OhSs) na 5. Deň po odbere ti vkladajú embryo. To je 20 minútová záležitosť. A ideš domov...o dva týždne ideš na krv na HCG. ...ak ta zaujíma niečo konkrétnejšie tak sa pýtaj, alebo smer skupina IVF 😉

katka_kh
23. júl 2023

ak chces, napis mi, rada zodpoviem 😉

magia22
21. aug 2023

@gejb ahoj kde je ta dkupinka prosim?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre