Ahojte, zistili mi zúžený pravý vajcovod. Jediný, ktorý mi ostal.Mám za sebou niekoľko mmt. Zvažujeme umelé oplodnenie. Riskovať prirodzene si netrúfam, som rada, že tie mmt dopadli ako dopadli. Otázka znie, neviem čo od toho čakať. Viem ako prebieha celý proces,ale aké je to naozaj. Plodná som , manžel tiež, problém je ale anatomický a s tým sa nedá nič robiť. Čo vám pomohlo v rozhodovaní? Ďakujem
@dorothy13 ahoj, u nás bol problém v spermiograme takže sme moc neváhali, ale ak sa chcete vyhnúť vďaka ivf mmt tak pozor nato, mimomaternicové môže byť aj po ivf, to neovplyvniš
Pri jednej cyste mi vzali jeden vajecnik, pri druhej bol hrozeny druhy, skusli sme 5 rokov( dnes by som tolko necakala) a isli na 1Ivf, hned vyslo, takze splneny sen. 2 MA neskor, a teraz 1 KET, cakame dieta. Mne pomohlo, ze som sa zlakla, ze mi zoberu aj druhy vajecnik. A zivot bez deti som nechcela. Drzim palce.
@princess59 embryjko sa vklada cez krcok maternice do maternice, nie do vajcovodu. Moze nastat neprijatie embrya alebo samovolny potrat, ako pri prirodzenej tehotnosti
@dorothy13 ja by som vam odporucala vyskusat to ivf, hlavne, ak uz mate niekolko mmt za sebou. Ak chcete deti a ste plodni, tak to je velka sanca a uspech. Chodte na konzultaciu, za to nic nedate
@dorothy13 pomohlo ? Vedela som, že iná šanca ako mať vlastné dieťa neexistuje. V 10r mi zobrali celý 1vaječník kvôli nádoru, v 25r druhý nádor a teda veľký strach či mi zoberú aj druhý vaječník, ostalo mi našťastie pol vaječníka, skúšali sme pol roka ešte prirodzene, že či náhodou, ale kdeže... A to je vlastne celé, riskovať, že možno o rok, o dva príde ďalší nádor a byť bez oboch vaječníkov a chcieť vlastné dieťa je nemožné (darované by sme nechceli). Vyšlo nám prvé ivf, momentálne 30tt ❤️.
@princess59 ma pravdu, aj po ivf moze byt mimomaternicove, to potvrdi kazdy lekar a aj si o tom najdes na nete. sice embryjko vlozia do maternice ale ono sa tam moze hybat a moze vycestovat do vajcovodu a tam sa uhniezdni. akoze sanca je mala, ale je.
no a my sme sa rozhodli tak, ze dost bolo cakania na zazrak kedze sa nic nedialo, isli sme na ivf a vyslo 🤍
a teda za seba mozem povedat ze som to cele cakala o dost horsie a lutujem, ze sme to neabsolvovali skor. ale vsetko sa asi deje v spravnom case ☺️
@konuchova presne viem celý postup, ivf som absolvovala 3x a vklad embrya 8x, mmt sa pri ivf vylúčiť nedá ....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nejak nechapem otazke....chceli sme dieta, nedalo sa, sli sme na IVF, mame dieta..hotovo