Ahojte. Zajtra mám odber vajíčok a mna nič neboli. Cítim sa úplne normalne. Lebo čo som čítala baby mali bolesti. Tak sa bojím či vôbec bude čo odoberať. Pri poslednej kontrole pred 4 dňami (9 deň stimulky) som mala 3x folikuly 17mm a asi 13x 14mm. Ako ste to mali vy?
@matus7030 tiež som nikdy nebola v anestéze ani som nelezala v nemocnici a mám obrovský rešpekt pred tým vsetkym. Snáď to zvládnem v pohode a budú aj kvalitne vajicka. A ďakujem 🙂
Ja som mala 20oocytov a tiež som nebola nejak nafúknutá a nemala bolesti. Tie prišli až po opu keď sa dostavil Ohss...držím palce nech sa mu vyhnes
@sonkam ďakujem, budem veriť že ma to obíde ✊
Pred OPU to bolo fajn, cítila som sa nafúknutá asi ako pred menštruáciou, zákroku sa nemusíš báť, je to rýchle, no po odbere to bolo už horšie, ale cca za 2-3 dni to prešlo, hlavne veľa oddychu a tekutín ☺️
@stanka562 ďakujem, už mám po a zatiaľ celkom v pohode, dúfam že to tak aj zostane 🙂
Skoré zotavenie a len tie najlepšie výsledky prajem ☺️
Ahoj. Ako si dopadla prosim ta? Mna caka zajtra odber a citim sa presne ako den pred ms. Ak sa mozem opytat, ake lieky/injekcie Ti predpisali po odbere prosim ta?
@91katka19 odobrali 10(par im popraskalo pri odbere) a oplodnili sa 8, na konečný výsledok čakáme do soboty ✊ po odbere som ja konkrétne nedostala žiadne lieky, asi preto že idem až na KET 🙂 držím prsty 🙂
Dakujem aj ja tebe drzim prsty🙏🏻 to je super, ze 8 sa podarilo! 😍
Mne Dr. Povedala, ze mam len dva schopne folikuly /dokopy z 5/ (pritom amh 1.76 cize nizsia norma), ale mala som soft ivf. Tak budem dufat, ze aspon jedno embryo bude🙏🏻…ale uz mam take bolesti, ze myslim na to, nech je po tom😔
@91katka19 no ja som až ráno pred odberom mala bolesti dovtedy skoro nič. Neboj sa, dobre to dopadne ja som sa tiež strašne bala že ani nebude čo odoberať a embryologicka chválila že vajicka boli “kvalitne” a pekný počet sa oplodnil 🙂 na kontrole par dni pred odberom som mala len 3x 17mm folikuly a asi 12 menších a dotiahli to 😀
To si ma teraz potesila velmi 😍.
Ohss ti nehrozil? Ja som sa toho velmi bala, tak som si preto zvolila soft, nakolko je tam nizsia pravdepodobnost.
@91katka19 neviem, nikto mi nič o OHSS nespomínal žeby som mala nábeh alebo niečo 🙂 ale aj ja som sa bala, z celého IVF som mala strach ako to zvládnem a nakoniec som všetko zvládla nad očakávania 😊 sama som prekvapená 👀
To je super🙏🏻 keby Ti hrozil ohss, to by hned povedali🙈
Ak by som sa mohla opytat, prosim Ta, nestimulovala si s Gonal-om? Ja som mala Gonal 150iu potom 200iu a pridal sa cetrodite a nakoniec vyvolacku som mala ovitrelle, ale mam fakt take krce ako ked ma prist (a aj ked pride) ms. Kamaratka podstupila tiez ivf a ona mi vravela, ze nemala ziadne bolesti. Dr. v centre mi hovorila, ze by som nemala mat bolesti, ze nevie preco🙈 ja sa uz nenormalne citim naozaj😁to neviem co ja budem robit, ked budem zajtra po odbere, ma slak trafi asi😁
@91katka19 ja som stimulovala Bemfola 225 a potom Cetrotide či ako sa to píše, záverečnú som pichala Diphereline 5ampuliek.Neboj sa ja som nemala vôbec silne bolesti po odbere, len som sa nemohla 1 deň poriadne vystrieť a mechúr musel byt prázdny inak bolelo. 2 deň už v pohode, 3den ráno som mala jemne krce a dnes už len pri námahe cítim minimálnu bolesť 🙃
Ahoj. Chcela by som sa ta spýtať ako dlho si stimulovala s Bemfolou plus cetrotide? Ako často si mala kontroly a ako ti to nakoniec všetko dopadlo? Moc ďakujem za odpoveď. Ja som dnes akurát 6den v stimulácii s Bemfolou a pridávam dnes aj cetrotide. Na kontrolu mam ísť až 10.den.citim sa zatiaľ vcelku fajn. Jemne ma v priebehu dna pobolievaju striedavo vaječníky také tlaky a pichanie ako pred MS. Aj kríze som cítila ale nič co by ma nejako obmedzovalo. Včera večer sa k tomu pridal aj priesvitný hlienovity výtok ale údajne je to v porisdku tak som veľmi zvedavá a neviem sa dočkať ako to nám dopadne celé. Ja by som mala byt zdravotne v poriadku. Priateľ má zlý spg ale podarilo sa namrazit po poslednom spg. 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj. Ja som tiež pred OPU vôbec nebola nafúknutá, ani ma neboleli prsia, ani nebolela hlava. Jedine som bola strašne nervózna z anestézy, nakoľko som ju nikdy pred tým nezažila. Tak som sa aj celkom tešila. No ale po OPU (odobratých 19 vajíčok) prišli neskutočné bolesti, ale nebudem ťa strašiť.
Držim ti palce a určite všetko dobre dopadne. Ak by ti nebolo dobre po OPU, určite to rieš kvôli OHSS.