Ahojte, mám za sebou 2 neúspešne IVF .. PRVE IVF bez vkladu, druhé IVF všetko odznova jedno embryo, vložené no nevyšlo to.. poslali ma teda na genetiku a keď budeme mať výsledky, tak mám prísť.. genetika mi už prišla a na nič tam neprišli, výsledky boli v poriadku... Ale ja vôbec nemám chuť volať do centra, že mám už výsledky a objednať sa.. nemám dosť síl na to ísť do ďalšieho ivf, všetko podstupovať odznova , strašne mi to ublížilo, keď si na to spomeniem, tak sa mi dá plakať, úplne som dostalo voči tomu odpor.. tie injekcie pri ktorých som plakala kým som si ich pichla , konkrétne fraxiparin.. strašne túžim po bábätku, ale na druhej strane nemám odvahu podstupovať všetko zas..ako ste sa s tým vysporiadali? Ako ste nabrali silu ísť do toho znova? Uvedomujem si, že roky utekajú, čoraz to bude ťažšie, nechcem si potom vyčítať, že som pre to nespravila všetko, ale zatiaľ to nedokážem :( :(
Hlavne odporúčam stimulovať inými liekmi ako doteraz. Ak na to nie si psychicky pripravená, daj si kľudne aj rok pauzu, teda ak ťa vek netlačí. U mňa boli 4 stimulácie , 5 vkladov kým som sa dočkala pozitívneho testu. Je to psychicky veľmi náročné, pochopí len ten kto si tým prejde ale treba veriť, že raz to vyjde, u niekoho skôr u niekoho neskôr.
Pozri si ine moznosti liecby neplodnosti - Naprotechnology (plodar.sk), v mojom okoli to pomohli viacerym parom po rokoch neplodnosti.
Ja som skusila IVF raz, dopadlo to zle. Uz sa tam nechystam, nechcem dieta za kazdu cenu. Nechavam to plynut, bude to tak ako to ma byt
My sme to mali podobne. Prve IVF bez vkladu, z druheho dve embrya, nastastie, mame syna. Ked sme isli do tretieho, pichala som fraxiparine, nevysiel ziadny zo 4 vkladov. Uz som nemala silu na to dalej to podstupovat, isli sme do adopcie. Mne velmi pomohlo, ze som mala pred sebou tu istotu, ze babo raz budem mat, to ma psychicky velmi ukludnilo.
Ja som absolvovala jednu stimulaciu a 5 vkladov. Silu som vzdy nasla aj ked ani raz nam to nevyslo. Az potom prirodzene. Ta stimulacia bola z toho najhorsia. A Skus ten fraxiparin vymenit za clexan uz to tu niekto spominal a mne to tiez prislo lepsie. Drzim palce, my zeny zvladneme vsetko 🌸
Ak chces napíš mi 😉 možno ťa moje skúsenosti povzbudia
V prvom rade by som si,byt tebou,obehala viac vysetreni ako len genetiku🤔. Skus este hematologiu a urcite aj reprodukcnu imunologiu. Centra o tom nepovedia,az ked sa niekolkokrat nedari. Poviem pravdu,o vysetreniach som sa docitala az tu na MK. Nevravim,ze su zarukou uspechu,vsetky tie vysetrenia,ale ak na nieco pridu,so spravnou liecbou a doladenim to moze vyjst😉. A nevesaj hlavu, 2 neuspedne vklady su zatial nic,ak to mozem takto povedat. A takisto ak chces pokecat,kludne pis spravu..mam uz tiez co to za sebou
A ake mas amh a vek?
@dasty1992 vyšetrenia mám aj endokrinologiu, reproimunklogiu, hematologiu, genetiku porobene.. mám pcos.. na jednej strane chcem sa dať dokopy, na druhej strane cítim, že čas uteká.. neviem čo robiť.. som z toho zúfalá
@bejbs123 ahm mi vždy povedia že je vysoké, mám pcos , ale číslo ti neviem presne povedať .. a vek 30 rokov
Ďakujem za rady dievčatá .. ocitla som sa v Tom bode, že neviem ako ďalej.. mám voči všetkému odpor, ale dieťa by som strašne chcela..
Ja som bola na tom podobne, 2 IVF neúspešne,predtym IUI neúspešne, strasny odpor som mala uz pri predstave ďalšieho IVF, ale dieta som velmi chcela. Potom som sa s totálnou nechuťou odhodlala este na 3. pokus do Brna , sla som tam uz na pokraji nervového zrútenia, s myšlienkou,ze aj tak z toho nic nebude ,ale nechcela som si potom v buducnosti vycitat,ue som to neskusala este v tom Brne a tam to vyslo hned a o 1,5 roka po pôrode KET opat vysiel - mam dve zdrave deti. Takze reci typu aka je psychika dôležitá je blbost a clovek prehra az ked sa vzdá.
Naozaj si pozri co som ti poslala - Naprotechnology. Je to realna pomoc a PCOS nie je neprekonatelny problem pri otehotneni. Pisem, ze kamosky mi tak otehotneli a aj s PCOS. Len potrebujes asi aj iny nazor ako len IVF
Mna drzali nad vodou pribehy zien, ktorym to vyslo. Prvy cyklus ivf som 2.x.otehotnela , no aj potratila cca.v 8-10 tyzdni.
Druhy cyklus kvf vysiel 3. Vklad.mame.dceru.
Mne zistili hustu krv na hematologii,,pichala.som fraxiparine.
Manzel mal geneticky neposkodenych spermii,len cca 1%.
Teratozospermiu,, co ako sa to pise 🙂
Ako,cas plynul,,dcera rastla, sla.do skolky, skoly,,chodili sme na vylety, dovolenky, dostavali sme dom, ja a manzel do prace, bicykel,,sport......
Absolutne sme.na 2. Dieta nemysleli, nechranili,sa, ved na co,,ked sme sa predtym.snazili cca.5 rokov a skoncili na ivf.....
No a po 8 rokoch som ostala som tehotna prirodzene, v 40-ke, ani neviem ako.....🙂
Este sa daj vysetrit na hematologii a reprodukcnej imunologii.....
Daj si oddych vek máš taký, že si môžeš dovoliť chvíľu to neriesit
Nam pomohla zmena CAR a urcite odporucam reprodukcnu imunologiu a hematologiu s vysetrenim na syndrom lepivych dosticiek
My síce len jedno IVF ale tiež máme strach ísť do ďalšieho.. mala som takmer 40 folikulov.. z toho 19 vajíčok, zrelých 11, 6 oplodnenych a ostalo nám len 1 embryo..z toho bolo biochemické 😞 už je to viac ako 8 mesiacov a neviem či vôbec pôjdeme budúci rok do ďalšieho.. po finančnej stránke je to extrémne náročné a o tej psychickej ani nehovorím .. hlavne ten strach že zase ostane 1 embryo
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Fraxi sa da vymenit za clexan, ten mne prisiel o dost prijemnejsi. A ty musis vediet, co si ochotna este vsetko pred dieta podstupit. Skus sa dat psychicky dokopy, na imunologii si bola? Vsetky testy mas?