Ako funguje darovanie vajíčok v Gyn-Fiv v BA?

gabriela222
29. júl 2019

Ahojte, chcela by som darovat vajicka v Gyn-fiv v Bratislave, neviete ci to funguje tak ze ked si nejaka cakatelka prinesie darkynu ze by sa posunula v cakacej listine? Ak ano a niekomu z vas by to pomohlo mohla by som ist s nou 🙂 ak nie darovat pojdem tak ci tak 🙂 Dakujem za odpovede 🙂

dadula_15
29. júl 2019

@gabriela222 a už ťa aj vybrali ako darkyňu? Ja som tiež bola na týchto testoch no mňa si nevybrali lebo som v minulosti bola fajčiarka.

gabriela222
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabriela222
autor
29. júl 2019

@dadula_15 ja uz som raz darovala a teraz ma znovu oslovili ci by som nechcela darovat 🙂

katkamiki
29. júl 2019

@gabriela222 dievčatá, mám jednu kamošku, ktorá potrebuje vajíčka ale pre ženy v Amerike. Má tam reprodukčnú firmu. Ak by ste chceli, dám kontakt a ona by vám viac povedala.

zabka1987
29. júl 2019

@gabriela222 nie to sa nedá vybrať si konkrétne komu chceš darovať. Oni to dáko aj podľa výšky, farba pleti co bledá vo tmavšia a tak rozdeľujú, teda hľadá sa vhodný darca a myslím si urcite aj krv a takéto veci

extempore
29. júl 2019

Biznis s vlastnými vajíčkami? A potom ti budú po svete behať deti a ani o tom nebudeš vedieť. Chorý svet....

gabriela222
autor
29. júl 2019

@zabka1987 ja viem ze pre konkretnu osobu sa darovat neda 🙂 ale pocula som ze ked niekto prinesie darkynu tak sa nejak posunie v cakacke 🙂 tak preto sa pytam ci je to naozaj tak a ci to niekomu nepomoze 🙂

zabka1987
29. júl 2019

@gabriela222 aha takto myslíš, toto neviem fakt. Skus tam zavolať, si na cakacej listine?

gabriela222
autor
29. júl 2019

@zabka1987 nie nie ja idem darovat 🙂 preto hladam niekoho kto je na cakacke a pomohlo by mu keby sa posunul vyssie 🙂 ked nie tak darovat pojdem aj tak 🙂

gabriela222
autor
29. júl 2019

@extempore to nie je biznis s vajickami, existuje plno zien ktore nemozu mat vlastne babatko a velmi by si ho priali, ja mat babo nechcem a ked to nejakej zene pomoze k splneniu snu tak preco nie? Ja to ako svoje dieta neberiem, je to len vajicko, bude sice mat moju geneticku vybavu ale matkou je ta ktora si ho vynosi a hlavne ta ktora sa on bude starat.

extempore
29. júl 2019

@gabriela222 čiže ty si vyplytváš vlastné vajíčka? Je to divné... A čudujem sa aj tým zúfalým ženám, ktoré na to pristúpia lebo to dieťa tým pádom je aj nie je ich.

bodka2213
29. júl 2019

@extempore 👍 kam sme sa to dostali ? Však .

gabriela222
autor
29. júl 2019

@extempore neviem ci viete ako to funguje ale tie vajicka sa tak ci tak z tela kazdy mesiac vyplavuju. Tak ci tak by som ich stratila, tak preco ich nedarovat? Ked to niekomu pomoze. A neviem ci mate deti alebo nie ale pre zenu ktora po dietatku neskutocne tuzi a kvoli roznym chorobam ho mat nemoze to je okrem adopcie, kde na dieta mozte cakat aj roky a niekedy sa ani nemusite dockat, jedina moznost.

extempore
29. júl 2019

@gabriela222 nebojte sa, veľmi dobre viem, ako funguje ovulácia... Každý mesiac vám dozrie jedno, raritne viac vajíčok. Pri darovaní vás ale nadopujú hormónmi aby tých vajíčok dozrelo veľa. Riskujete tým hyperstimulačný syndróm, čo je vážny, život ohrozujuci stav.. a následne narkóza pri odbere vajíčok. Sama mam dve krásne deti a napriek veku (37) mám AMH hodnoty také, že ešte mám vajíčok aj na 15 rokov (tak sa vyjadrila moja lekárka). Napriek tomu by som do týchto extrémov nešla.

bodka2213
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabriela222
autor
29. júl 2019

@extempore rizika velmi dobre poznam a napriek tomu som ochotna ich podstupit 🙂 moje prve darovanie prebiehalo bez komplikacii a dufam ze druhe bude rovnake 🙂 A je super ze mate deticky 🙂 lenze skuste sa vcitit do zien ktore bohuzial to stastie ako vy nemaju 🙂

zabka1987
29. júl 2019

@extempore ty si chorá. Ty musíš byť v každej teme a súdiť? Co si Boh???? Och pri takýchto indivíduách škoda, že rodičia nešli na potrat. Nechaj na ňu, čo uzná za vhodne a kam pôjde a vo bude robiť!!!!

najk
29. júl 2019

@extempore prave kvoli tym rizikam davam klobuk dolu pred zenami, ktore su ochotne to podstupit, aby ine zeny mohli mat deti..
Je podla Teba chore aj to, ked daruje muz spermie, ci tam je to v pohode? Lebo vtedy moze po zemi behat podstatne viac deti, ktore su aj nie su jeho 🙂

bodka2213
29. júl 2019

@najk myslím, že ak niekto daruje spermie . Je známe a vedecký dokázané , že tie deti sú jeho . Len ich má ako keby s inou ženou ;)

najk
29. júl 2019

@bodka2213 a v com je rozdiel pri darovani vajicka?

willino1
29. júl 2019

@najk hihi... a to poniektorí chlapi daruvávajú spermie len tak pre radosť a bez pomoci centier ... 🙂 a koľko takých detí behá po svete ... 🙂 a majú iných otcov ako tých "vedecky" dokázaných... 🙂 a tí iní otcovia ani deti nemajú ani potuchy ... 🙂

najk
29. júl 2019

@willino1 :D :D tak to uz je ina tema :D

bodka2213
29. júl 2019

@willino1 tak to už je každého osobná vec , myslím . Koľko detí , s kým a ako , kde bude mať 🙂

zabka1987
29. júl 2019

@bodka2213 a ako vie komu je otcom keď sú darované? 😂😂😂 🙈🤪

extempore
29. júl 2019

@zabka1987 toto si trošku prehnala, nie? Môžem napísať svoj názor???? Alebo ma mama radšej mala potratiť???? A ja som chorá? Toto podľa teba napíše zdravý a súdny človek?

oneva243
29. júl 2019

Ja som darovala vajicka dokonca dva krat a urcite to nelutujem. Neboli ziadne komplikacie a hlavne som pomohla dvom zenam splnit si tento sen. Ako moze niekto povedat ze ved to nebude jej? Bude ho nosit 9 mesiacov a aj si ho porodi, podotikam ze podla zakona je matka ta co porodi. A okrem toho je hlupost ze minies vlastne vajicka na cudziu zenu. Aj ked som darovala dva krat, prave prezivam zdrave tehotenstvo. Takze hlavne nech sa tu nesiri takato nenavist😊

bodka2213
29. júl 2019

@zabka1987 myslí sa to obrazne 😉 tak logické to je , že keď dá niekto svoje spermie tak to dieťa je jeho . Je j dno či to dajú tej ženie priamo lekári alebo príde chlap sám a pomiluju sa 🙂 ako to niekto nemôže chápať . To už rovno si chlapov choďme chlapou požičiavať , vajíčka darovať ,Maternice atď . ..

extempore
29. júl 2019

@najk je úplne jedno, či sú to vajíčka alebo spermie...

gabriela222
autor
29. júl 2019

Moj nazor je ze matkou/otcom je ten kto sa o dieta stara, kto k nemu vstava ked place, kto je s nim hore ked nemoze spat kvoli chorobe, kto ho nosi do skoly, cita mu rozpravky, atd. Ak by som bola na mieste zien ktore mat dieta nemozu a rozhodla by som sa prijat darovane vajicko, pripadne adopciu, ani na sekundu by ma nenapadlo ze to nie je moje dieta, rovnako ako teraz ked vajicka darujem, nie je to moje dieta, je to dieta matky ktora ho vynosi a bude sa on starat 🙂

extempore
29. júl 2019

@oneva243 no geneticky nebude jej... Zákon totiž nepočítal s možnosťou darovania vajíčok a IVF.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre