Ahojte chcela by som sa opytat ako dlho vam trval cely ten proces od prveho pohovoru az po umele oplodnenie? My sme s priatelom momentalne v UK ale o tri tyzdne sa po dlhom case stahujeme natrvalo na Slovensko a chceli by sme zacat s IVF hned ako sa da. 🙂 tiez by som chcela vediet ci zdravotne poistovne preplacaju IVF a kolko asi sa doplaca. Dakujem krasne za kazdu odpoved.
a to tych 1600 eur si platila ty a poistovna platila nieco tiez? a s tebou bolo vsetko v poriadku? a nechceli ta najprv dat na IUI alebo nieco ine?
a podarilo sa? ostala si tehotna na prvy krat? 🙂
@lucyfromuk to je suma co som platila ja s mm. na IUI sme nesli lebo mame zly spermiogram. asi to nevyslo lebo som vcera zacala krvacat.
no mozes mat sumu mensiu ked si nedas predlzenu kultivaciu alebo vam nebude treba robit metodu ICSI alebo si nedas nic zmrazit alebo nebudes mat co zmrazit o to je cena nizsia
no my sme mali tiez velmi zly spermiogram. pri prvom mal priatel iba 400 000 spermii na ml , boli lenive ☹ a 0% normalnych spermii. nasadili sme vitaminovu kuru - selenium, vit C, E, B, zinok a kyselina listova. no a druhy spg nam robili po 3 mesiacoch a vysledky prisli vcera. bolo to este horsie 😢 200 000 permii na ml. Dr povedal ze prirodzene nemame sancu. snazime sa treti rok tak vyzera ze ma pravdu. odporucil nam IVF.
@lucyfromuk no mm mal tribulus a vitamin E. a uz mas vybraty CAR?
chceme ist do HELIOSu v martine. je to najblizsie a uz sme tam boli na nejake krvne testy zopar rokov dozadu. vsetci tam boli velmi mili. ty si bola kde?
@lucyfromuk aj ja tam chodim a podla toho co pises nic sa nezmenilo 🙂 len nejaky dr tam uz nie su 🙂
@lucyfromuk ahoj . My chodime do Heliosu v Brne. Rozhodli ste sa uz zacat s ivf? My zaciname teraz od piatku.
Ano uz sme na 100% rozhodnuti ze ideme na IVF ale stale sme v UK a stahujeme sa az o 2 tyzdne tak som este nevolala za konzultaciu. Ale dufam ze nas objednaju na druhy tyzden decembrovy, hned ako prideme domov. Ktovie ako to je cez vianocne sviatky :\ a preco ste sa rozhodli pre Brno? Skadial ste? 🙂
@lucyfromuk Ahoj 🙂 . Tak si skus zavolat radsej do predu aby ti dali na ten den, alebo tyzden termin na konzultaciu. No, myslim ze vacsina centier ma volno cez vianoce a zacinaju az po novom roku. Takze asi aj Vam to vyjde az po novom roku. Budes si musiet podat ziadost do zdrav.poistovne a oni ti ju schvalia a poslu do centra. My sme z Ba.
Ideme do Brna, lebo sa nam pacil ten pristup lekarov tam a vysvetlili nam hned na prvy krat v com je u nas problem a ake su moznosti 🙂 .Boli velmi mili,ustretovi a ochotni 🙂. Ale v Brne si to platis cele sama.
@zuzu1108 no asi budem musiet zavolat do konca tyzdna aby ma nakoniec neobjednali az na januar. Trosku vam zavidim ze vy uz idete teraz v piatok 🙂 drzim vam palce a potom prosim napis ako to prebiehalo a co sa ide robit 🙂 dufam ze nam to obidvom vyjde na prvy krat 🙂
@lucyfromuk Ale ja v piato zacinam len s pichanim Dipherelinu 🙂 . Takze my sme este len na zaciatku. A my pojdeme na KET (budeme mat zamrazene embrijka), a vklad vychadza az niekedy na polovicu januara. Urcite si zavolaj skor, aby mali volne a mohli ste zacat cim skor. Neboj v januari uz mozno aj ty absolvujes vklad 😉 . a budeme sa tesit spolu 🙂 .
@zuzu1108 Ale aj tak si k tomu blizsie nez my 🙂 ved ty uz zacinas s pichanim a my este len budeme volat na konzultaciu 🙂 drzim palce. A je to vasa prva IVF? A ked ste boli na konzultacii posielali vas aj na IUI alebo nieco podobne ci rovno na IVF?
@lucyfromuk Ahojky🙂 Aj my sme uplne na zaciatku s ivf a velmi dufam ze nebude to trvak vecnost :(
@zuzu1108 uz vie, ze v pondelok ideme na konzultaciu prvy krat do GF a 5.12. ideme do RF. Chceme si porovnat obi dva centra, ale vyzera to velmi na Br. Baby to velmi chvalia a necham si aj poradit. Ak som citala diskusiu GF Pipin, tak tam nebolo az tak vela uspechov ako u Bab z RF. Je tam mrte tehuliek teraz. V poslednom case sa dari doktorovi Stelclovi. Velmi sa tesim s nimi, nech to tehulky dotiahnu do konca s dravuckymi detuskami.
Dufam ze coskoro aj my budeme k nim patrit.
Ked som volala kvoli terminu, tak v GF som dostala skoro o mesiac termin a do RF za dva tyzdne. V RF viem ze niektory lekari budu aj tesne pred vianocami robit, lebo nam ponukli nejake voley terminy, ale ja som vybrala co najskorsi 🙂
@lucyfromuk No to asi hej, ze sme blizsie, len dufam ze vsetko bude v poriadku a bude prebiehat tak ako ma 🙂 . Nam by bolo zbytocne IUI, lebo manzel ma horsi spg a ja mam endometriozu a robia sa my cysty. Mam PCO. Takze nam v Brne hned povedali ze Ivfko a aj v Ba v centre ked sme boli na konzultacii nam povedali ivf. A este musime mat metodu ICSI ( ze vajicko oplodnia tak ze spermiu do neho vpichnu ihlou) lebo su pomalsie spermie a nestihli by ho oplodnit. Je to nase preve ivf a sa aj bojim trochu 😒 .
@annetty ahoj 🙂 . Naozaj ak ti. Mozem poradi a da sa vam chodte do Br. Inak cesi a taliani su top v ivf 🙂 . Uvidite sami ze su velmi mili a ochotni v Br. My chodime do Br.ale Heliosu tak nepoznam dr. RF ale fakt co citam baby co su z RF tak su velmi spokojne a kolko z nich je tam co v Ba sa nic nepodarilo a v RF sup a cakaju babatka 🙂 . A kedy vam dali termin do Brna na konzultaciu? Mozno keby si mala kratky protokol tak by ste babatko mohli cakat do vianoc 😉 . Tak veeeelmi drzim palceky a urcite napis ake ste mali dojmy a pocity 🙂 .
@zuzu1108 do GF ideme teraz v pondelok, uz len aj kvoli tomu, aby sme si to vedeli porovnat, a aj ty si mi to poradila 🙂
a do RF k Stelclovi ideme toho 5-ho dec. No a presne, ako aj pises, niektore po rokoch na prvy krat.....a uz maju uspesnu bublinku🙂 Joj, to som rada! No moj protokol je uz teraz dlhy, takze som velmi pripravena, ze sa to na prvy pokusa nepodari. A to este nemame ani vysetrenia. A velmi som zvedava aj na spermiogram. U mna je to dost biedne, dufam u muza to bude o dost lepsie...len aby som to neprekrikla.....klop klop ...pre istotu.
A samozrejme, ze dam vediet ako som dopadla 🙂
@annetty Mne v Br.robili hormonalny profil a este neviem ake krvne testy a az tam. I zistili endometriozu. A manzelovi robili taky podrobnejsi spg. Lebo ten spg co mu robili v GF a sme ho priniesli do Br.nam doktor povedal, ze ten za er nemoze byt taky aky mu ho ni napisali, lebo jedna vec vylucovala druhu 😒 . Tak tam si dal robit ten podrobnejsi ale neviem ako sa to vola presne ale bolo tam nieco wash 😉 . Trvalo to asi tak do mesiaca kym sme mali vsetky vysledky a isli na dalsiu konzultaciu. Tak potom vam to vyjde tiez asi az v januari kym zacnete. Ale uz je super ze ste urobili prvy krocik a idete na konzultaciu a zacnete s vysetreniami. A ak by to u manzela bolo dobre, tak to je super 😉 . Nemuseli by ste mat icsi ale normalne oplodnenie ivf ( nemuseli by vam napichavat vajicko ale spermijky si ho sami oplodnia ) u nas sa to neda. A ty mas aky problem ak sa mozem opytat, lebo ak si pisala v inej skupine nepamatam si 😒 .
@zuzu1108 Fiha to takto sa pomylilii v GF, ze opis vysledkov nebolo dobre... 😒
Co sa tyka mojej choroby, tak mam tu najtazsiu endometrizu. Endometrioza mi napadla kazdy organ, nie len zenske. Som po 5 hodinovej operacii, co sa ma snazili dat dokopi lekari. Vybrali z hrubeho creva poriadny kus, to mi tam akurat ostal konecnik, vybrali z tenke creva, mala som cisti, jedna az 9 cm a zenske veci dali oddelit a niekam inam ich premiestnili aby boli trosku dalej od criev, lebo vsetko som mala zlepene. Lavy vajecnik som mala v hrubom creve uz, preto som mala MZ aj cez konecnik uz. O bolestiach ani nehovorim, pocas mojich dni aj po operacii lezim, moc to nepohlo. Myslela som si ze to uz bude parada po operacii, ale zial menstracne bolesti ostavali. Okrem toho som ala vselijake diagnozy ako Crohnova chorova, ulcelozna kolitida, alergia na potreviny, hlavne mileko, soja, citrusove a celiakia. Ale po operacii traviaca sustava je lepsia, lebo napadnute ciastky vybrali. Ze vraj vsetko je vdaka endometrioze.
Moj gynda ma snazil aj liecit s Lucrinom, ale po liecbe sa vstko zhorsilo o 100 percent.
Okrem toho lavy vajcovod je neprechodny a pravy je otazne po operacii, Uz a dalsi prefuk sa nechystam.
Takze mam paradnu diagnozu, ale nevzdavam to.Dufam v Brne bude vsetko dobre aj u mna a aj u mm. 🙂
@annetty Bozinku moja 😢 . Tak to teda mas, fuu 😒 . No tak v tvojom pripade by som isla rovno do Brna, ja by om ba ani neriskla. Mne endometriozu zitili z krvi, v Br.ale dr. Mi len povedal ze je lepsie ked mi ju zistili teraz ked este nemam deti ako keby som uz mala dieta a by mi ju zistili. Ja som na operacii nebola, neviem nechcela som sa zbytocne dat otvarat. A v GF mi to chceli riesit laparkou a ak by bolo treba a mala by som zrasty tak by mi odstranili vajcovody. A to nechcem 😒 . A do GF idete teraz v pondelok, ze? Ku komu si objednana? Ja som poznala odtial len Harbulaka. Velmi, velmi ti dtzim paste a palce aby ste mohli cim skor zacat 🙂 a podarilo sa vam babenko.
@zuzu1108 Dakujem velmi pekne🙂 Pevne dufam, ze u Vas to bude bez problemov uz v januari. Zelam Ti,aby si co naskor uz mala bublinku v telicku ;)
a verim tomu, ze @lucyfromuc bude mat rychlo pozitivne vysledky🙂 Nech sa jej dari.
Do GF uz ideme teda zajtra, dam vediet ako bolo.
Ale samozrejme ideme do toho Brna, a sme aj na 99 percet insti, ze Dr Stelcl bude ten nas kuzelnik 🙂
Mozno sa tam aj stretneme a ked nie tam, tak raz pri kavicke v inom stave alebo s detickami!!!!
Juj, to by bola paradicka🙂
@annetty Jeeej moja 🙂 , ja sa tak tesim s tebou 🙂 . Som strasne zvedava co Vam povedia a kedy zacnete 😉 .
My len chodime zatial do ineho centra v Brne. my do Heliosu, ale to nevadi. V RF som som pocula len same chvaly a hlavne uspechy 🙂 . Verim ze p.Dr. Stelcl Vam vycaruje krasnu bublinku ak nie dve 😉
A na kavicku jasne by sme mohli kludne 🙂 .
ahojte ja som sa vas chcela spytat ci tych 1600 eur je uz aj s liekmi,alebo kolko ste platili za lieky,kedze mi si budeme hradit vsetko sami.diky
@francesca111 Ahoj, suma zalezi aj kam pojdes do akeho centra. Ale ak ides na SK tak by to malo vyjst takto a myslim ze aj v Brne by si sa mohla do tejto sumy zmestit 🙂 . zalezi co vsetko si budete davat robit.
dakujem za odpoved ,my rozmyslame nad sanatoriom helios v martine...
@francesca111 my sme boli vcera v heliose a presne nam rozpisala, co kolko stoji. Zalezi od toho, ktorou metodou pojdete, kolko vajicok ti budu brat, kolko si date zamrazit a dalej rozmrazit. Ak chces mozem ti to napisat do IP, ale nam to vychadza cca 850eur (lieky sme vybrali tie najlacnejsie inak by to bolo viac) ale moze byt aj 1.200 - zalezi kolko bude vajok... 🙂 a poistovna hradi okrem tohto co si platime my 1.100 eur - cize vy ak ste samoplatcovia tak este plus tato suma 😢 Boze to su strasne sumy! Akoze clovek robi ako kon, plati zdravotku kazdy mesiac a prd z toho, je to strasne nespravodlive, ze preplacaju len 3 cykly a len do 39 roku zeny! Ved prave starsim zenam by to mali hradit uplne!!! A idete to Heliosu?
,ijj
Kolko trva cely proces
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lucyfromuk ahoj no nam dali podpisat papiere na IVF schvalenie poistovnou bolo mesiac. potom sme isli ku koordinatorke a od 16 dc som zacala stimulovat na IVF mala som dlhy protokol , potom prisla mrcha a cca na 16 dc dalsieho cyklu som mala odber vajicok a predlzenu kultivaciu o 6 dni vklad. a potom 14 dni cakania na vysledok.
mala som vela vajiciek ktore museli oplodnovat ICSI metodou a cca nas to stalo aj liekmi 1600€ a mame 5 mrazacikov. poistovna preplaca iba do 39 veku odber a transfer + nieco na lieky- ja som brala GONAL atu je kolko cca plati pacient a kolko poistovna za lieky
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/gon...