Ako dlho musím byť poistená kvôli schváleniu IVF?

mey8
30. jún 2020

Ahojte.🙂 Neviete náhodou ako dlho musím byť poistená na svk, na to, aby mi schválili IVF cyklus? Žijeme totiž v zahraničí. A zvažujem poisťovňu na svk, ktorá by mi čiastočne preplatila IVF. Viete poradiť?

krisbar
30. jún 2020

Podla mna to nie je o dlzke. Ja som napr prisla do zahranicia, prihlasila sa do poistovne a preplatili mi to. A to iste by malo byt opacne. Prides sem, zamestnas sa alebo budes platit dobrovolne zdravotne a mozes si vybavovat lekarov. Ved to ako keby si sa pytala, ze po akom dlhom case ti preplatia porod, alebo velku operaciu.

mogaa
30. jún 2020

@mey8 v prvom rade nemôžeš byť zdrav.poistená súbežne v 2 štátoch EU.....čiže musela by si prísť na Slovensko, tu ísť do zdravotky - prihlásiť sa (a mala by si preukázať že za obdobie čo si žila v zahraničí si si tam platila zdravotku alebo teda pracovala)....Potom si tu môžeš nájsť gynekológa a až následne môžeš riešiť IVF.....nie je tam žiadne obdobie špecifikované koľko treba platiť odvody, len vek do kedy sa IVF prepláca)....čiže lekár pošle žiadosť do zdravotky a tá to buď schváli alebo zamietne....

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre