Aké máte skúsenosti s hysteroskopiou?

jarrys
3. júl 2022

Ahojte baby chcem sa opytat vas ktore ste absolvovali hysteroskopiu ake to bolo? Velmi to bolelo? Davali ste ai to v celkovej anesteze ci lokalnej?

martinaju
3. júl 2022

@jarrys mne lokalnu ani neponukali a osobne nešla by som ja som sa prebudilans dost velkymi bolestami

sendy1993
3. júl 2022

Mne vyberali polyp tiez mi neponukali lokalnu a asi by som do takej moznosti pre istotu nesla..ked som sa prebrala mala som chvíľu take bolesti ako pri silnejsom menzese ale domiv som uz sla akoby mi nic nerobili uplne v pohode na druhy den som uz bola v praci

jarrys
autor
3. júl 2022

dakujem. Mne ponukli obe moznosti. Resp. rozhodnutie nw mne podla toho aky mam prah bolesti. tak som len chvela vediet ze ake su to bolesti.

betuska1
3. júl 2022

@jarrys ja som bola bez celkovej anestezy a za mna v pohode dalo sa to vydrzat

pondelok01
3. júl 2022

@jarrys ja by som sla do celkovej, ak by ti tam nasli nejaku zavadu, a chceli ny to hned odstranit, to moze byt bolestivejsie, ako keby mali iba pokukat. Navyse mi to pride mega stresujuce absolvovat take veci pri vedomi.

drnda007
4. júl 2022

Ja som bola minulý týždeň v celkovej a za mňa super... Po prebudení bol jediný môj problém teplo, lebo bolo teplo... Inak bolesti žiadne, doktorka s výkonom spokojná... Asi 5dní spinenie a teraz úplná pohoda...

mimicka2013
4. júl 2022

Baby ake ste mali problemy ze vam odporucili hysteroskopiu?

jarrys
autor
4. júl 2022

@mimicka2013 som po 3 transferoch a vzdy som prisla o babo. Tak preto idu pozerat maternicu.

jarrys
autor
4. júl 2022

vyzera to ze ja budem musiet v lokalnej kedze asi nedokazem vynavit interne predoperacne.

katkaba1
4. júl 2022

@jarrys Ahoj, ja som bola tiež z dôvodu neuspešných vkladov. Uspali ma - je to lepšie, ak by sa náhodou niečo našlo vedia hneď odstrániť ak sa dá. U mňa sa nič nenašlo avšak 2 mesiace po zákroku sme to dotiahli do úspešného tehotenstva. Bolesti som mala pár dní ako pri MS a špinenie. Inak nič extra, nie je to velký zásah.
Držim palce.

katkaba1
4. júl 2022

@jarrys inak, mne ho robili sice na súkromnej klinike ale operatérom bol môj "dvorný" gynekológ a teda tým, že je to krátkodobá anestéza tak mi stačil odber krvi - to mi tiež robil gynekológ. Skús sa spýtať či by to tak nešlo aj u Teba.

s_o_n_i_k_e
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s_o_n_i_k_e
5. júl 2022

@jarrys mne ho navrhli po neúspešnom 1IVF /2embryjka/. Dala som celkovú anestézu, po zákroku mi nebolo nič na moje prekvapenie som mala následnú menštruáciu ako z katalógu žiadne bolesti a kŕče prvý deň a trvala asi tri dni. :D.

Ešte pre informáciu, ak Vám to nepovedali tak moja osobná skúsenosť, mne to povedali až po hysteroskopií a po zákroku, že vklad je odporúčaný do 2m od hystero. Keď som plánovala hystero tak mi koordinator povedal, že to nemá na vklad vplyv a je len na mne kedy sa rozhodneme ísť do dalšieho vkladu, že ma hystero k ničomu neviaže a preto som do toho išla a potom po zákroku mi lekár povedal, že do dvoch mesiacov vklad...to ma troška zarazilo a mrzelo :( lebo som na vklad nebola pripravená.

jarrys
autor
5. júl 2022

@s_o_n_i_k_e ano toto viem. Upozornili ma na to a rovno navrhli jul hysteroskopia a dalsi cyklus po nej v auguste vklad. L3bo ze to aj podporuje tehotenstvo.

drnda007
5. júl 2022

@mimicka2013 ja som mala zákrok kvôli polypu. Po zákroku bol z počtu 1 v prepustacej správe počet min. 3 .
@s_o_n_i_k_e myslíš že to "do 2mesiacov" platí aj pre IUI? Lebo my sme len na začiatku a najskor chcem túto cestu vyskúšať ...

jarrys
autor
7. júl 2022

@katkaba1 nakoniec sa podarilo vybavit predoperacne vysetrenie. aj ked za 40euro ale ho mam

s_o_n_i_k_e
8. júl 2022

@drnda007 podľa mňa to platí a je to výhoda aj pre IUI, lebo v laickom mojom svete, mne dokinko povedal, že oni maternicu ako keby prekypria a je to veľmi dobre pre vajíčko a jeho uchytenie tak teoretický si to viem predstaviť, že by to pomohlo aj v prípade IUI, držím silno palčeky!

drnda007
8. júl 2022

@s_o_n_i_k_e ďakujeme 🙏

jzuzka
17. aug 2022

Dievcata ahojte, prisim vas mam ist v dohladnej dobe ba hysteroskopiu lokalne ....viete mi tie ktore ste tak boli lepsie blizsie definovat ake su pocity, bolesti ci je krvacanie?

janie7
21. jan 2023

Ahojte dievčatá, prosím Vás, boli ste na hysteroskopii aj také, ktoré ste ešte nerodili, resp. vôbec sa embryjko ani neuchytilo a príčina neplodnosti bola u Vás neznáma? Môj Dr. mi ju neodporúča, lebo, že mám krásnu sliznicu maternice a nevidel na sone žiadny polyp, no radila som sa s veľmi dobrým kamarátom vedúceho lekára na mojej klinike a teda, že ma musí najskôr vidieť a zrušil úplne všetky odporúčania čo môj doktor navrhol. 🙃 A že sa teší na mňa na jeho klinike.☺️

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

@janie7 hlásim sa mali sme vklad krv negat. išla som na hysteroskopiu všetko ok, druhý vklad krv negat. chodíme do CAR už rok a 5m a zatiaľ príčina neznáme 🙂

jarrys
autor
21. jan 2023

@janie7 ja som nerodicka a sla som na hysteroskopiu. Po neuspesnych vkladoch mi ju navrhli. Je to dobre lebo sa pozru dovnutra maternice ci tam nie su cysty alebo polyp a tie nevidiet na sone. Ono to nema so sliznicou az tak spolocne co vam povedal vas doktor. Lebo sliznica je vidietelna pri sone len tak vonkajsia cast a nie vnutorna. Ta je vidiet len pri hysteroskopii ako aj vnutro maternice. Plys pri hysteroskopii vycistia maternicu a potom sa odporuca hned s dalsim cyklom ist do vkladu. Ze je zvysena sanca na otehotnenie. Ja som bola na nej, a hned nasle dalsi cyklus na vklade aj ked bol neuspesny. Som uz po 5tom vklade neuspesnom a v podstate nevedia preco to nevychadza lebo vysetrenia co mam su vsetky v poriadku.

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

@jarrys a neposlali Vás na NK bunky, mne to urobili po druhom neúspechu a to mám tiež OK, tiež zatiaľ nemáme odpoveď prečo sa nám nedarí

jarrys
autor
21. jan 2023

@s_o_n_i_k_e na to ma neposielali. Iba na reprodukcnej imunologii co robili ale z krvi NK bunky tak tie su v poriadku. Ale rozmyslala som aj nad tym ze si dam urobit NK bunky. Asi to bude psychicka neplodnost. Inak neviem. A kde chodis do CAR?

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

Ja som za rok zmenila CAR teraz sme v ISCARE MT. Už mám s čím porovnať, čiže za mňa mega prístup. Preniesli sme si tam aj 3 bojovníkov 🙂 No mne povedali, že NK bunky v krvy a NK v maternicu môžu mať úplne iné hodnoty, čiže preto mi ani krv neriešili, prirovnali to k tomu, ako štát v štáte, že maternica má svoj život 🙂 tak možno aj toto ešte skúsiť 🙂 ja som zmenila aj gyndu lebo my vytkla prečo to riešim bez nej a že šak mám čas...tento rok mám 37...tak nový rok nový vietor do plachiet 🙂)

jarrys
autor
21. jan 2023

@s_o_n_i_k_e no ja viem ze su to dva ine druhy NK buniek. Ja som az teraz ked mi v auguste nevysiel 4ty vklad, robila vysetrenia ako hematologia, genetika, endokrinologia, reproducna imunologia. Potom sme sli do vkladu s poslednym mraziacikom z 2ho IVF. Nevyslo zase. Teraz rozmyslam ze si mozno dam este urobit NKbunky a rozmyslala som aj nad tym EMMA+ERA+ALICE test. A predtym si kde chodila? Ja som tiez prve IVF absolvovala v inom centre a z tade som utekala lebo strach a hroza.

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

Predtým sme boli rok v GYNFIV ZA. Žiaľ veľa veci nám nepovedali, že sa nedá alebo môžeme inač. Koordinatorka povedala iné lekár iné, veľmi som bola sklamaná z prístupu :( u nich sme boli 2x na vklad. Až keď som chcela 3x vklad mi koordinatorka hovorí, že oni nemajú asistovaný hatching...veľa veci mne povedali baby čiže aj to ma mrzelo :( škoda žiaľ že človek nemá tento rozum na začiatku :( nevadí ideme dalej, mňa tiež čaká genetika a 02/2023 endokrynologia tak tiež uvidíme 🙂

jarrys
autor
21. jan 2023

@s_o_n_i_k_e ja som zmenila centrum. Prve IVF som mala v Helios BB ale cele zle. Potom som presla do Gynfiv ZA kde som absolvovala 2IVF. Teraz akurat zacinam stimulovat od zajtra na 3IVF. Zatial som s nimi spokojna. S BB neporovnatelny pristup, informacie aj odbornost. Naozaj nerobia asistovany hatching? Lebo ked som sa ja na to pytala min. Rok tak mi povedala embryologicka ze to robia ale ze mne je zbytocny. Lebo moje embryjka sa pekne vyvijali. Ze to sa odporuca skor zenam uz po 40tke kvoli znizenej kvalite vajicok a zhrubnutej vrstve vajicka. A co ti nepovedali? No tak ja si hlavne vela veci snazim zistovat sama a pytam sa vzdy vela. Ja myslim uz 3kroky dopredu co neviem ci je uplne dobre v tomto lebo sa zbytocne asi stresujem. No mne endokrinologia, genetika vysla uplne super. Na hematologii mi vysiel iba jeden tromboticky faktor mierne zvyseny takze tiez super. A reprodukcna tam nasli ze mam imunitnu odozvu na partnerove spermie ale tiez nic strasne.

s_o_n_i_k_e
21. jan 2023

@jarrys tak super, hlavne aby človek bol spokojný a teraz ked je už možnosť si vybrať je to super, budem silno držať palce 🙂 nech sa podarí 🙂

janie7
21. jan 2023

@s_o_n_i_k_e
@jarrys
Dievčatá ďakujem krásne za info, ono môj Dr. je zlatíčko a neskutočný balzam na dušu, no ako keby sa obával zasahovať do sliznice/krčka maternice a už som tam u neho 2 a pol roka, všetci sú tam skvelí to sa so SR nedá porovnať, len už sme podľa mňa všetky možnosti vybúchali až na tú hysteroskopiu a ERA test a po dvoch KEToch, ani ťuk, ak nepočítam ten prvý, čo som fakt mala pocit, že sa tam niečo deje a hcg bolo trošku nad nulou.
A teda môj Dr. chce dať, že ERA test so scratchingom a na to hovorí Dr. Machač, že v žiadnom prípade, že to je len biznis a vraj veľa zahraničných kliník od toho upustilo. A presne ako hovoríte je rozdiel medzi NK bunkami v krvi a uterinnymi NK bunkami v maternici. To zase hovorí vedúci lekár tej mojej kliniky, že na repro-imuno nechoďte, tam Vám nájdu aj to čo nemáte😀 Ale tak, mohla viacerým ženám pomôcť, ale u mňa len trošku zvýšené NK bunky v krvi.
Držím palce, nech je tento rok pre nás úspešný🙏🏻🍀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre