ahojte mate niekto skusenosti s centrum iscare v Ba?
@tamburetka ahoj,chceme tam ist s manzelom na umele oplodnenie.sama neviem co by som chcela o tom centre pocut..asi ze su tam vyborny lekari a urcite sa to podari 😉 skusame s manzelom uz 3 roky..v auguste sa nam to aj podarilo ale bohuzial som v 6 tyzdni potratila 😢 takze som uz zufala...
@bella1303 😢 hmm, to je blbé, ale neboj, všetko príde v správnom čase, aspon mne tak všetci hovoria 😉. viem pochopiť tvoje pocity, v poslednom čase počúvam o toľkých kočkách, ktoré sa márne snažia a chytá ich už zúfalstvo...ja vpodstate patrím medzi ne, občas trochu panikárim, lebo rôčky pribúdajú, ale nechcem tomu úplne podľahnúť 🙂 s tým čo potrebuješ v iscare ti nepomôžem, ale na konzultácie som chodila k MUDr. Tazberíkovej, tá je veľmi zlatá, ale počula som, že všetci lekári, čo tam pracujú, sú skvelí. ved vyskúšaj, objednaj sa a uvidíš. 🙂
ahoj já mám fantatstické úžasny lekarí , ľudský prístup veľmo dobre som sa tam cítila 🙂) prajem šťastíčko aby vyšlo tehotenstvo 🙂
@tamburetka my sme uz objednany na decem. ja tiez pocuvam ze neboj nemysli na to a vsetko bude ok...ale tie co mi to vravia bud uz deti maju alebo su tehulky,takze to nikdy nepochopia.no dufam ze to klapne,ja som v poriadku ale manzel ma pomale spermije....
@bella1303 a ku komu ste objednani? ja tam chcem teraz tiež niekedy zájsť opat k tej mojej doktorke aby sme spolu prekonzultovali záver z laparky, šak oni sú tam na tieto veci odborníci. no, poviem ti, okolo mna sú same maminy a dokonca aj také, čo to bábo ani neplánovali, dokonca možno tak úplne ani nechceli 😖. ja ta chápem, lebo tiež sa snažím a tiež to trvá už 3 rok a tiež na to už čakám ako na spasenie 🙂 u teba manžel, u mna vaječníky 😉
Ani neviem ku komu sme objednany, neobjednavala som sa ja osobne lebo som neni na sk. Objednala a mamina. Ani neviem ci budeme musiet podstupit ivf alebo nam navrhnu bieco ine. Dufam ze nam to vyjde a o par mesiacov sa uvidime v skupine tehulky;)
@bella1303 potom napíš u koho si bola a aký si tam mala z toho dojem. držím palce 🙂
Jasne napisem. Aj tebe drzim palce;)
ahoj takze prvu konzultaciu mame za sebou..bola som u doktorky Lattakovej.vo febr. zaciname s ivf.
ja som po druhom uspesnom ivf, najprv som brala clostil , nepomohlo , potom prve ivf so slabou stimulaciou a vlozenim 1 vajka a nic , druhy pokus predlzena kultivacia vlozene dve blastocysty a som tehu tak baby hor sa do toho! oplati sa 🙂)))))))))))))
ahojte, ja sa chcem spýtať ako dlho ste v tomto centre čakali na prvú konzultáciu? Zajtra sa tam chystám zavolať, tak kedy mám asi počítať, že nám dajú termín...
@mary86 ahoj zalezi na tebe oni ti povedia terminy a vyberies si, ale necakas viac ako tyzden 🙂))))))))))))))
@bella1303 aj ja chodim k tej istej doktorke
@clauda2010 ďakujem za odpoveď, dnes som tam volala, objednali nás na 3. februára - ideme k dr. Petrovej na prvú konzultáciu, tak som zvedavá ako dopadneme 🙂
@mary86 kolko sa uz snazite??
aj ja tam chodim k dr Lattakovej, mame zatial 1 IVF neuspesne a pripravujeme sa na druhe...vsetko sa mi tam zda, ze tam ide velmi rychle az na to ze teraz si musime dat 3 mesiace pauzu...
@clauda2010 už to je vyše 2,5 roka :(
@clauda2010 ahoj ,ja som bola zytial u nej len na prvu konzultaciu.24.feb. mam dalsi termin a zaciname s ivf.ja len dufam ze sa nam to podari hned:O) ako je to s tou predlzenou kultivaciou?mozem si to sama vypytat alebo to urcia na klinike? gratulujem k tehu 🙂
@mary86 ja som sa snazila rok
@bella1303 diky, zalezi na tom kolko budes mat vajicok po odbere , ja som prvy krat mala len 4 dala som si icsi zavedenie spermie priamo do vajicka aj ked mal patrner dobry spermiogram mala som nekvalitne vajka tak preto 🙂)) a potom sa ujali len dve a pri vklade len jedno , stimulovala som menopurom , ja som si to hradila sama tak mi dala co najlacnejsi liek , druhy krat som chcela silnejsiu stimulaciu a mala som 12 vajok a z toho sa ujalo 8 , styri som dala oplodnit prirodzene a styri formou icsi , po oplodneni sa ujali 3 s icsi a dve normalne , dala som si predlzenu kultivaciu lebo som si zistila na internete , ze su lepsie vysledky ked su blastocysty , vlozili mi dve a tri zamrazili , no a podarilo sa , ja som dostala po stimulacii hyperstimulacny syndrom , ale ked sa vela pije tak sa to zvlada a dokonca ked ho mas tak je vacsia pravdepodomnost , ze ostanes tehu lebo telo produkuje nadmerne mnozstvo hormonov ktore pripravuju telo na uspesne tehotenstvo, len treba pocas stimulacie a hlavne po nej vela pit, a dolezite je aspon pre mna bolo ist na pn po vklade lebo mam narocnu pracu , prvy krat som nesla a druhy krat ano a myslim , ze aj koli tomu to vyslo
@bella1303 predlzenu kultivaciu robia len ked mas viac vajicok a kvalitnych
Co tu citam tak vacsinou sa to podari po predlzenej. Alebo je to jedno?
@clauda2010 nam bidu tiez robit icsi lebo manzel ma zly spermiogram. Ja som v poriadku az nato ze sem tam nemam ovulacou. Ja si to budem musiet tiez vdetko sama hradit.
mne vzdy da trochu optimizmu tento graf: http://www.iscare.sk/o-nas/uspesnot/nase-vysledky aj ked je z 2010 a neviem kolko IVF mesacne cca robili.
@bella1303 po predlzenej je lepsia statistika aj preto, lebo menej kvalitne embrijka "nepreziju", proste nezvladnu tolko dni v umelom prostredi a prestanu sa delit. Sucasne embryologovia vedia vybrat najlepsie sa vyvyjajuce empryjko (pri blastocyte ktora ma cca 100 buniek je viac vidno ako pri 6- alebo 8-bunkovom hrozienku). preto ked mas malo embryi tak by sa ti po predlzenej mohlo stat, ze ti po piatich dnoch nezostane nic na transfer. Ked je embryi menej, tak je lepsie proste supnut ASAP spat dnu to co je, lebo v prirodzenom prostredi ma embrijko predsa len viac sanci a neriskovat, ze nakoniec nic nebude. Myslim, ze v ISCARE ked mas dostatok embryi tak ti rovno navrhnu predlzenu.
ja mam syndrom pcos, tiez nemam vzdy ovulku, ale prirodzene som otehotnela 3x , mam 1 syna , 2x som potratila , a ked sme skusali pol roka a nic , isla som do centra lebo netreba cakat , bola som pol roka na clostile a chceli skusit iui , ale to by som zas cakala 3 mesiace ak by sa nezdarilo a nedavala som tomu s mojou diagnozou velku sancu ....tak som sa rozhodla pre ivf , lebo mam uz 38r.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@bella1303 Ahoj, akú skúsenosť máš konkrétne na mysli? ja tam mám doktorku, s ktorou som riešila svoje problémy a bola som u nej niekoľkokrát. ale nerobili mi tam nič, teda okrem vyšetrenia a rôznych odberov.