Ahojte, viete mi povedať, či sa v Adle robí aj vyšetrenie bunkovej imunity (LIF) voči trofoblastu a spermiám partnera? Nikde na stránke nemajú uvedený zoznam vyšetrení a neviem sa im dovolať.
Čo všetko sa tam vlastne vyšetruje? Je to naozaj jedna k jednej s Dzurila centrom NR? Cena je neporovnateľná, takže ideme do Adly Prešov , len si nie som istá, či nás tam vyšetria ozaj komplexne.
@martaatram ďakujem takže myslíš že v Adle robia všetky tie vyšetrenia čo aj v Nitre?
Ano myslim ze ano
@martaatram ahoj, prosim ta merali vam v Adla hodnoty vit.D a aj hodnoty potravinovych alergie? Myslim v Nitre to robia pokial ide o celiakiu. Tiez porovnavam Nitru a Adlu, ci je rozdiel okrem ceny.
@bozenka67
Ak niekto viete čo znamenajú tieto značky, toto nám dala vyšetriť, čítam práve správu (výsledky ešte nemám):
U muža: Ko, dif KO, FW, Ig, IgE, FA, CD3, 4, 8, 19, 16 a 56, 4/8, abs.počty, C3, C4, CIK, ANA, RF, CRP, ASLO, anto sperm, DAO, vit D, chlam trachomatis
U mňa: Ko, dif KO, FW, Ig, IgE, IgG, podtriedy, oxidatívne vzplanutie, FA, CD3, 4, 8, 19, 16 a 56, 4/8, abs.počty, C3, C4, CIK, ANA, RF, CRP, ASLO, Treg anti TgA, EMA, APLA profil, Chlam trachomatis, Toxoplasma gondii, vit D, DAO, Anti sperm, anti ovarium, anti zona pellucida, intracelulárne cytokiny - IL 4, IL 17, TNF alfa, INF gama panel 6
Čiže ak tomu správne rozumiem, vyzerá to tak, že žiadne potravinové alergie nám tam žiaľ nedala, ani celiakiu, a to mi ženy na MK hovorili, že im vyšetrili aj to , neviem prečo nám nie.. a možno je to medzi tými skratkami, ktorým nerozumiem
@bozenka67 to uz si nepamatam ..v Nitre sme boli cca 8 rokov dozadu a v adle sa mi jednalo hlave o protilatky …a keby si si zavolala do oboch ci to vyšetrujú?
@martaatram v nitre to maju priamo v popise na stranke, len v Presove maju taky nie detailny popis,mozem skusit, ak sa dovolam.
Och tak to bude na studium, prave preto sa tolko pytam, pisem do vsetkych diskusii, lebo akoby kazdy ma ine skusenosti. Z diskusie z roku 2022, ak si dobre pamatam ten rok, jedna pani upozornovala druhu, ze pred x rokmi, ked boli v Nitre jej nieco vyskocilo, co robili iba tam a dostala na to liecbu. V 2022 uz mala 3,5 rocne dieta. Cize v Nitre museli byt dost davno. Tretia pani vysvetlila, ze vraj v Adle nevysetrivali protilatky na spermie ...zjednosusene povedana, Nitra bola v tomto jedina. Pokial som to spravne pochopila, v sucasnej dobe, uz protilatky u zien zistuju v kazdom reproimuno centre. Inej novsej diskusii sa objavil koment, ze v Adla je o 2 vysetrenia menej. Je dost mozne, ze v Adla nevyswtruju parametre na potravinove alergia ako celiakia a este nieco a to bude ten jediny rozdiel. Ak by to bolo pravda a iba o toto ide a nema to az taky zasadny vyznam robit to priamo na reproimuno, skocim si alergiu na celiakiu urobit na nejakej obycajnej imuno tu v meste. Ak by bola pozitivna, rozhodnem sa, kde s tym dalej.
Inak si skvele, ze si to poslala, myslim, ze to viacerym pomoze, urcite nie som jedina, ktora toto riesi a este takych bude viac/
Zeny takze EMA je celiakia, autorka budes mat aj na to vysledky, nemusis sa obavat. Tu je zoznam pre samoplatcov v Adla, kde su uvedene skratky a pod aku skupinu patria, da sa z neho vydedukovat vela: https://www.adla.sk/pre-pacientov/cennik-vysetr...
Myslim, ze mozno naozaj pokial ide obsah vysetrenia rozdiel nebude. Dufam ...
@bozenka67 jej skvelé, ďakujem pekne, no ono to teda naozaj vyzerá jedna k jednej, v Prešove vyšetrujú aj protilátky proti spermiám aj iné protilátky
Ano vyzera to dobre. Najlepsie by bolo vidiet, taky isty zoznam ako je ten vas od niekoho z Nitry a porovnat. Neviem ako je to s uspesnostou liecby, nasadeni liekov. Hadam dobre.
@bozenka67
Ďakujem za link, vyhľadala som si tam jednotlivé parametre, ktoré nám vyšetrovali, v zátvorke sú vysvetlivky, o čo ide. Keď prídu výsledky a bude to nejako lepšie rozpísané, napíšem to sem.
U muža:
- Ko, dif KO (základný krvný obraz)
- FW (marker pre určenie nadmernej autoimunitnej reakcie)
- Ig, IgE (základná imunológia a alergologia, ochranné protilátky)
- FA (bunková imunita - fagocytová aktivita)
- CD3, 4, 8, 19, 16 a 56, 4/8, abs.počty (bunková imunita-antigény)
- C3, C4, CIK (humoralna imunita - protilatky na cudzorodé látky)
- ANA (autoimunita - autoprotilátky proti vlastným bunkám)
- RF, CRP, ASLO (markery zápalu)
- anti sperm (auto protilátky proti vlastným spermiám)
- DAO (histaminova intolerancia - HIT)
- vit D, chlamýdia trachomatis
U mňa:
- Ko, dif KO (základný krvný obraz)
- FW (marker pre určenie nadmernej autoimunitnej reakcie)
- Ig, IgE, IgG, podtriedy (základná imunológia a alergologia, ochranné protilátky)
- oxidatívne vzplanutie (bunková imunita - imunitná ochranná reakcia)
- FA (bunková imunita - fagocytová aktivita)
- CD3, 4, 8, 19, 16 a 56, 4/8, abs.počty (bunková imunita-antigény)
- C3, C4, CIK (humoralna imunita - protilatky na cudzorodé látky)
- ANA (autoimunita)
- RF, CRP, ASLO (markery zápalu)
- Treg anti TgA (protilátky proti vlastnému tkanivu)
- EMA (celiakia),
- APLA profil (protilátky proti membránovým fosfolipidom)
- Chlamýdia trachomatis, Toxoplasma gondii,
- Vitamin D
- DAO (histaminova intolerancia - HIT)
- Anti sperm, anti ovarium, anti zona pellucida (protilátky proti spermiám, vajíčku a obalu vajíčka)
- Intracelulárne cytokiny - IL 4, IL 17, TNF alfa, (stanovanie imunologickej reakcie)
- INF gama panel 6 (potravinová alergia)
@bozenka67 zoženiem od kamošky 😀
Wau perfi👏👏👏
@bozenka67 no jediné čo som tam nenašla, sú protilátky proti trofoblastu, možno to tam je zahrnuté v skupine tých skratiek, ale uvidíme keď budúci týždeň mi prídu už výsledky, pošlem potom sem info, a zoženiem aj od kamošky čo bola v Dzurila NR a porovnáme to
Velka vďaka za tvoju ochotu❤
Myslis, ze toto tam nie je zahrnute? .....Aktivita NK buniek – kultivujeme krv pacientky spolu so stimulačnými agens-spermiami, liniiou trofoblastu a nešpecifickým silným aktivátorom a sledujeme expresiu znaku CD69 na povrchu NK a NKT buniek. Vysoká expresia aktivačných znakov po stimulácii spermiami alebo trofoblastom, svedčí o zvýšenej cytotoxickej reaktivite namierenej proti antigénom partnera/plodu a môže ovplyvniť úspešnosť počatia alebo zvýšiť riziko potratu. Taktiež počty NK a NKT buniek v krvi nesmú byť príliš vysoké.
@bozenka67 vieš čo uvidíme keď prídu výsledky, tam ro býva také špecificky popísané a určite sa ich na to opýtam , keď tam budem volať, dám vedieť
Ahoj, pozri si dikusiu v skupine reproimnulogia, pisala som tam dopyt
https://www.modrykonik.sk/group/8428/ahojte-moz...
@bozenka67 link mi vôbec nefunguje, nejde náhodou o nejakú uzavretú skupinu? Neviem sa tam dostať
Ano je uzavreta, staci sa tam pridat, vyhladaj si diskusiu reprodukcna imunologia a potom by to malo ist
@bozenka67 vieš mi prosím ťa dať aspoň názov skupiny, do ktorej sa mám pridať? Dávala som si názov "reproimunológia" aj "reprodukčná imunológia", žiadnu takú uzavretú skupinu mi nenašlo (na MK nie som veľmi zbehlá, neviem ako to tu chodí v tých uzavretých skupinách, a ten link ma vôbec nikde neprepojil). Vďaka!
Nazov skupiny je reprodukčná imunológia, možno nie je uzavretá, len sa tam treba pridať, už si to presne nepamätám. Našla som ju v sekcii skupiny a fóra. V pravo hore som sa potom preklikla na diskusie a tam som skúšala zadávať názvy, pod názvom reprodukčná imunológia mi našlo túto skupinu a pridala som sa do nej. Vyškúšaj takto, mala by si ju nájsť.)
Opravujem....kliknes na skupiny a fora a potom v pravo hore na skupiny a do vyhladavacika si zadas nazov skupiny, mala by si ju nast a pridas sa
@bozenka67 ďakujem
Ahoj, mas nieco nove ohladom tych vysetreni? Napisala by som ti aj sukromnu spravu, ale ako anonymu sa neda, tak pisem tu)
Takže žienky, v Adle sa nevykonáva test LIF, respektíve MIF (migračný inhibičný faktor - proti bunkám trofobastu a spermiám partnera i voči cudzím spermiám). Čiže dosť blbé, lebo toto je naozaj veľmi veľmi podstatná časť reprodukčnej imunológie. Snažím sa všade možne volať a písať, že kde mi to môžu dodatočne vyšetriť, ale na celom Slovensku to robí iba Druzila centrum, a tí mi vôbec neodpisujú, asi nebudú ochotní spraviť mi dodatočne iba tento MIF test. Tak aby ste vedeli, nie je pravda že vyšetrenia v Adla a NR sú jedna k jednej. Dzurila naozaj ako jediní vyšetrujú tento parameter, aj keď sú teda prehnane drahí ale ja keby toto viem skôr , tak by som šla len k Dzurillovcom. Tak dávam vedieť aspoň ostatným čo váhajú , ktorých si vybrať, treba zvoliť Dzurila centrum
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
My sme boli pred rokmi u dzurilovej ...tersz pred rokom v adle na opakovane testy ci vytvaram pritilatky voci spermiam .. ja urcite adlu odporucam dr Kužma super a o cene ktora je neporovnatelna ani nevravim