5. deň kultivácie a žiadne vhodné embyo

bozenka67
9. júl 2024

Zazili ste niektora situaciu, ze na 5.den kultivacie ste nemali ziadne vhodne embryo na genetiku a ani na mrazenie a cakali ste do 6.dna kedy sa este niektore dovyvijalo? Som strasne sklamana. Mala som 11 kavlitnych vajicok, 8 oplodnili a do 5.dna nie je ani jedno vhodne na mrazenie, ze este pockaju do 6 dna. Je este nejaka nadej cakat?

liora
9. júl 2024

@bozenka67 ja to skor chapem tak, ze vajicka, ktore ti odoberu a su vhodne na oplodnenie znamena, ze su zrele. Myslim si, ze zrele vajicko sa nerovna kvalitne vajicko. Ja som riesla to iste, mam vsak nizke AMH a odobrali iba 6 zrelych vajicok. Oplodnili 4 a do piateho dna bolo na mrazenie vhodne iba jedno. Ostatne nechali do siesteho dna, ale nakoniec sa uz ani jedno nedokazalo dotiahnut do toho spravneho stadia na mrazenie.
Velmi ti drzim palce, aby si nakoniec v siesty den pocula tu najlepsiu spravu, a to, ze sa podarilo ich dovyvijat.🍀🙏🏻

bozenka67
autor
9. júl 2024

@liora nie je to tak. Vyslovene nas o tom poucili pred, ze v prvom rade sa prezrie ktore su zrele a nasledne akej su kvality. Preto niektorym oplodnuju aj sice zrele vajicka ale upozornia ze nie su vysokej kvality. Ja som mala 11 zrelech a este aj vsetky vysokej kvality.
Be ohladu na to, toto nie je predmetom mojej otazky. A nejde mi o polemiku vajicok. Chcem vediet, ci sa niekomu postastilo, ak na 5 den kultivacie sa im este nevyvijalo zial ziadne oplodnene vajicko dostatocne a na 6.den len predsa mali nejake vhodne embryo na mrazenie?

liora
9. júl 2024

@bozenka67 doplnim, aby som sa vyjadrila korektne, ze z hladiska oplodnenia a uspesneho vyvoja embrya nemusia byt vsetky zrele vajicka aj kvalitne. Samozrejme na to, aby ich mohli oplodnit, musia splnat aj kvalitativne kriteria, ako je tvar, veľkosť, chromozomy, atď. Samozrejme to vobec nemusi byt problem vajicka, ale aj spermie, podmienok, v ktorych sa vyvijaju, genetika,,,, nemyslim to zle. Rozumiem tvojej frustracii, bola som tam.
Verim ze to pre teba dopadne co najlepsie. Pa.

tessa165
9. júl 2024

@bozenka67 nam v kazdom ivf este 1-2 embryjka do 6teho dna dotiahli natolko ze sme vedeli poslat na genetiku, drzim palce

veklipo
9. júl 2024

Ja som mala 2 embryjka na 5ty den, jedno nevhodne, druhé tiež nie na 100% iste. tak sme rovno robili vklad oboch. A podarilo sa.

cali2016
9. júl 2024

@bozenka67 piaty deň som mala 1 vhodné embryo a v 6.deň mi volali, že máme ďalšie veľmi pekne vyzerajúce embryo. Obidve boli zmrazené. Z 5.dňového sa KET nepodaril, zo 6.dňového máme 2 ročnú dcérku.Takže nádej ešte máte.Prajem nech to vyjde.

bozenka67
autor
9. júl 2024

@veklipo kde vam dovolili vklad oboch prosim? V helios to nedovoluju

bozenka67
autor
9. júl 2024

@veklipo este otazku, lebo tento proces absolvujem prvykrat. Ak neboli vhodne, myslis na mrazenie asi, ako vam mohli robit vklad?

butterflyeffect
9. júl 2024

My sme sice mali na 5. den 3 embrya ale dalsie 2 sa nechavali do 6.dna-1 z nich sa nakoniec mrazilo. Co sa tyka vkladu 2 embryi-vlozit umoznia hocikde( nam v centre povedali ze na slovensku nie je zakon ktory obmedzuje pocet vlozenych embryii) ale sa neodporuca, kedze jedno neuspesne moze stiahnut aj to druhe so sebou. Cize kazde CAR sa snazi od toho odhovorit

veklipo
9. júl 2024

@bozenka67 v Gynfiv, pred 6r. Dnes už 2 nevkladaju asi ani tu.

veklipo
9. júl 2024

@bozenka67 ja som mrazit nechcela, na 5ty deň este mali niekoľko hodín meškanie, nečakali sme ale do 6. dňa.

bozenka67
autor
9. júl 2024

@veklipo skoda

bozenka67
autor
9. júl 2024

@veklipo keby som tuto situaciu predpokladala skor a mala viac informacii o inych postupoch asi by som teraz postupovala inak

bozenka67
autor
9. júl 2024

@butterflyeffect v heliose neumoznuju vlozit 2 embrya, na to nas upozornili, neviem aka prax je v inych centrach

bozenka67
autor
10. júl 2024

Tak mame ku 6.dnu kultivacie jedno vhodne na mrazenie, na genetiku nie, takze aspon to jedno....

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre