3 roky sa nám nedarí a nikto nám nevie pomôcť

erika434
22. sep 2020

Ahojte, s manželom sme absolvovali všetky možné vyšetrenia v CAR a všetko máme v poriadku. Napriek tomu sa nám 3 roky nedarí. Pod hormonálnymi liekmi v CAR som mala 2x biochemické tehotenstvo. Odvtedy nič. Uživala som včeliu materskú kašičku, kyselinu listovú. Teraz na reproimuno je všetko OK, ani celiakia, nič. Genetika je tiež OK, hormonálny profil tiež. 2x IUI neuspešné, aj napriek 3 zrelým vajíčkam po Clostylbegyte... Cyklus mám dokonale pravidelný, ovuláciu tiež. Bohužiaľ na IVF momentálne nemáme. Plno peňazí nás vyšli tieto veci naokolo a uprimne, som psychicky na dne...Nikto nám nevie pomôcť a ja netuším, kde je chyba. Z čistého zúfalstva idem za liečiteľkou a mám aj kalendár od dr.Jonasa...Prosím, napíšte mi čo by sme mali ešte vyskúšať? Kam sa máme obrátiť? Na koho? Ďakujem

bobulka109
22. sep 2020

@erika434 ahoj, my sme podstupili viacero zakrokov ivf, iui, ket, nepodarilo sa . Nakoniec sa podarilo spontanne, chodila som skurat v tom case na akupunktury, doktorka , ktora sa venuje okrem vseobecnemu lekarstvu robi ajakupunkturu, urcite toto pomohlo, pretoze predtym som uz vyskusala kopec veci a bez vysledku, my uz sme to vzdali a nakoniec to vyslo. Takze hlavu hore, mozte tiez vyskusat tu akupunkturu, tiez to stalo nejake peniazky, ale nepomer ku cene ivf. Nehovorim, ze kazdemu to pomoze, aleza pokus to stoji. Poznam este jednu osobu, kt. to takisto podstupila a takisto po xy rokoch sa zadarilo. Drzim palce!

manzelskyporadca
22. sep 2020

Dobrý deň @erika434,
ešte by som sa opýtal na váš vek, či ste niekedy používali umelú antikoncepciu, ak áno akú a ako dlho? Absolvovali ste niekedy operáciu súvisiacu s ženským pohlavným ústrojenstvom? Ak máte vek do 35 a na všetky otázky je odpoveď nie, potom zrejme môže tiež do veľkej miery vplývať práve stres z toho, že sa vám nedarí otehotnieť. Poznám viacero prípadov ako tu píše aj bobulka. Jednoducho keď to človek prestane hrotiť a jednoducho buduje manželstvo a pracuje na vzťahu a užíva si svoj život taký aký je, potom je aj tá psychika omnoho viac pripravená na tehotenstvo a jednoducho sa zadarí aj bez akýchkoľvek ďalších zásahov. Nehovorím, že vždy sa zadarí, ale určite je vyššia šanca ak to nebudete tak hrotiť a užívať si manželstvo také aké teraz je a budovať ho, aby príchod dieťaťa vaše manželstvo nerozhádzalo viac než by bolo vhodné. (A to prípadov výrazne zhoršeného manželstva po príchode dieťaťa pomáham riešiť viac než dosť.)

evik159
22. sep 2020

plodar.sk

bobulka109
22. sep 2020

@manzelskyporadca s tym plne suhlasim, len je tazke cloveku, ktory po tom tuzi hovorit, aby prestal na to mysliet, tiez ked som vtedy prevhadzala tou fazou, tsk som tie reci okolo toho neznasala, ale proste sme potom dodpeli do bodu, ze ked mame byt sami dvaja, tak ok, ak sa zadari, tak ok.Fakt sme to prestali riesit, potom vravim ta akupunktura- akoby prestavenie celeho organizmu, mysle, na skodu to urcite nebolo a pritom v CAR mi jeden nemenovany znamy doktor povedal so “ stopercentnou istotou” ze spontanne to nikdy nepojde ! co podla mna by nemal povedat ziaden doktor, lebo nik z nich nie je vsemohuci, je to nieco “ medzi nebom a zemou”. Takisto suhlasim, ze prichod dietata je riadna zatazkavajuca skuska vztahu, ale pre pary, ktore prechadzaju niekolkirocnym sklamanim, skusanim vselicoho apod. uz aj to je zatazkavajuca skuska vztahu, tych dvojic , ktore to ustanu.

andreatytler
22. sep 2020

@erika434 Ja som mala 2x biochemicke po IVF a treti krat sa podarilo a embryo sa vyvyjalo dalej a je z neho nas syn.
Jedinny rozdiel co som urobila, je ze som vymenila kyselinu listovu za folat (L-5 metylfolat) Folat na rozdiel od kyseliny listovej je v prirodnej forme a lahsie vstrebatelny Su dokonc ludia s mutaciou urciteho enzymu a tito ludia nedokazu spracovat kyselinu listovu. Dokazu spracovat iba folat.. Folat ako vitamin B je dolezity pri metabolickych procesoch a pri deleni buniek a toto sa deje vo velkej miere pri vyvoji embrya. Pri biochemickom tehotenstve sa embryo zacne vyvyjat ale potom prestane. Je mozne ze preto lebo nebolo nieco v poriadku ale mozno aj preto ze bol nedostatok folatu.
https://www.babyweb.sk/zaujalo-nas-aky-je-rozdi...

queen_mary
22. sep 2020

Nam pomohla otehotniet monika krekova. Mala som odvary cinskej mediciny (na zahriatie maternice a ovulaciu). Ak by nezabralo po 3 mesiacoch, isla by som na akupunkturu, to ma ako druhy krok. Cuduj sa svete, po 4 rokoch a 2 mesiacoch s touto kurou sa zadariko ani nevieme jak. Odporucali mi ju vtedy este kolegyne, ktore mali tiez problemy s otehotnenim.

andreatytler
22. sep 2020

@andreatytler Este dodam ze som brala folat 3 mesiace pred tretim pokusom.

krisbar
22. sep 2020

Zacat si uzivat kazdy den, dakovat za zdravie, za manzela, za pracu ktora ta (mozno) bavi. The power of now. Proste echat dieta nech pride k vam.

andrea_82
22. sep 2020

Ja by som to zobrala z inej strany. Hovoris, ze ste uz vyskusali kadeco a na IVF nemate peniaze. Vykaslala by som sa na vsetkych liecitelov a na vyzivove doplnky, za tie tiez urcite davate kopec penazi. Dajte si pauzu a nieco nasetrite. Oddychnes si aj psychicky. My sme boli na IVF 3x a ked ho mas preplatene poistovnou, nebola to az taka palka. Porovnaj si cenniky z CAR, dost sa to v nich lisi. Kolko mas rokov? Poistovne to preplacaju do 39-tky.

mikasz
22. sep 2020

@erika434
Presne ako pise
@andrea_82
Dat si chvilu pauzu, nasetrit a ist na ivf.
My sme vyskusali kadeco, kopec vysetreni, doplnkov vyzivy, no po 4.r snazenia to vyslo a mame krasneho 2.rocneho syna. Boli to neskutocne stresy, sama som si to musela utriast v hlave a nastavit sa, ze teraz to vyjde a ked nahodou nie, tak uz to nebudem riesit. Vyslo to na 3.IVF cyklus, ale stalo to za vsetky tie peniaze.
Len preporovnanie uspesnost IUI je pod 20% a IVF okolo 60-70%, takze to nie je stratene...

maggie86
25. sep 2020

@erika434 a ako vysiel spermiogram? Dajte si spravit rozsireny aj na dna fragmentaciu, ta byva casto pricinou neplodnosti aj castych potratov. Spermie tvoria 50% uspechu, treba sa zamerat aj nato

nykkushka
25. sep 2020

@manzelskyporadca povedať páru, ktoré chce dieťatko, že nemyslite na to, ono to príde je rovnaké, ako povedať nasratemu človekovi Ukludni sa 🤦‍♀️🤣 bezvýznamné a ešte viac ho to naštartuje 🤦‍♀️

manzelskyporadca
28. sep 2020

@nykkushka neviem kde som písal, že na to nesmú myslieť. Ja tam nič také nevidím.

gabika108
2. okt 2020

@andreatytler aku znacku toho folstu ste brali?

andreatytler
2. okt 2020

@gabika108 Uz sa presne nepamatam a ja zijem v Kanade takze aj keby som si spomenula tak pochybujem ze sa Europe predava taka ista znacka. Podla mna znacka ani tak nie je dolezite... ale dajte pozor aby to bol L-5 metylfolat. Tusim som citala ze su aj ine formy.

milakrasna
6. okt 2020

@andrea_82 nie je to malo peňazí... Mne preplatili to co treba a na lieky a KETy sme doplatili ďalších 2500€. Pre niekoho je to 4 mesačný príjem.
V Brne sme dali do toho 5500€ zatiaľ mi poisťovňa nepreplatila nič,určite to nebude viac ako 1500€. Keď už sme do toho išli tak som si povedala šľak to traf ale nie každý si to môže takto povedať. Aj finančný stres je len stres ktorý v tom celom nepomáha.

andrea_82
6. okt 2020

@milakrasna my sme boli na IVF 3x cez poisťovňu a 3x na KET a vždy to bolo do 1000 €. Samozrejme, záleží od toho, aké všetky doplnkové veci si dáš urobiť. Je síce pravda, že to bolo už pred viac rokmi, chodili sme do Ferticentu BA, kde sme mali ICSI aj predĺženú kultiváciu v cene. Napr. v Iscare sa za to doplácalo.

milakrasna
6. okt 2020

@andrea_82 ale keď máš 9 embryi do 1000 sa nezmestís ani omylom už len pri mrazeni. Nedá sa porovnavat absolútne. Erika písala že robili aj genetiku,ta stoji 350€ na jedno embryo,keď ich máš 9 = brutal suma. Keď si zúfalá a nechceš nič zanedbat tak to stojí veľmi veľa. Urobis len základ a potom sa nedarí a búchaš si hlavu ze ste mali urobit všetky vyšetrenia. Ja by som to nezlahcovala s tou sumou.

andrea_82
6. okt 2020

@milakrasna mali sme zamrazených 5 embryí, 2+2+1 a platili sme 200 €.

milakrasna
6. okt 2020

@andrea_82 ja som vo ferticente v 2018 nechala tých 2500€ za 9 embryi. S liekmi mrazenim a ketmi. Nikto ti negarantuje koľko bude embryi a keď ich je veľa hold zaplatis veľa...

blabla22
6. okt 2020

@erika434 ahoj, skúšala si vyšetrenie u fyzioterapeuta, ktorý sa zameriava na riešenie funkčnej sterility žien? Sú rôzne cvičenia, ktoré pomôžu odblokovať svaly a podobne..pokiaľ máte s manželom všetky vyšetrenia v poriadku, možno by to stálo za pokus

gabu_lienka
6. okt 2020

Chcela som napisat to co @blabla22 precitaj si toto
https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...

Ja som cvicila Mojzisovu poctivo kazdy den 7 mesiacov, zazrakom sa nam podarilo otehotniet po 5 rokoch
https://www.otehotnenie.sk/clanky-a-rady/cvicen...

renca1977
6. okt 2020

@erika434 ja mam za sebou 13 ivf az 13 ivf druhy vklad bol uspesny a mam synceka tiez zdravy nic nam nenasli 7 rokov snazenia cestovania do Brna , nervov zufalstva ale nikdy som sa nevzdala vedela som ze raz pride. pred vkladom mi pichali imunoglobuliny aj po vklade kazdy tyzden 3 mesiace cvicila som rok previdelne mojzisovej cviky nie sama doma lebo to si clovek moze mysliet ze to robi spravne a nerobi preto dom si nasla fyzioterapeutku ktora tieto cviky ovladala a s nou spolu na 13 ivf a 2 bklad mi vlozili hatchujucu blastocystu tie dni do odberu krvi teda neprajem nikomu a na 12 den som nevydrzala isla som na krv hcg 50 pisala som do brna tak ze asi biochemicke tak cakat 2 dni a zas tie dni boli des no 14 den bolo iba 80 tak mi kazali vysadit lueky a ze sa budeme opat pokusat vecer o 22.00 som sa zobudila a isla zobrat predsa lieky aj ked som mala vysadit a isla o 2 dni znova na hcg a bolo 160 bol tam neskor sa uhniezdil cele tehotenstvo som sa bala spinila som ale dali sme to a 10.3.2018 sa o 10.40 s hmotnostou 4990g narodil dodnes sa o neho hrozne bojim a to ma 2 a pol roka no a tesne pred vianocami 2018 si urobkm test lebo som nedostala menstruaciu a buum tehotna som prirodzene co nikto neveril kazdy krutil hlavou uz nam odporucali nahradnu matku v cechach darovane vajicka a ja som vynosila zdravu dcerku cize len neprestat dufat drzim palce vsetkym takymto parom iba ten kto po prezije vie ake to je

banu01
29. okt 2020

@erika434 ak nemate tolko na umele a ziadny zdrav.problemskuste nativ ten je ovela lacnejsi odoberu ti tvoje vajicko,oplodnia a vlozia ti ho.... u nas v car balik stoji 390e co podla mna je malicko oproti ivf... to som doplacala za injekcie pri 1IVF

weronika171717
29. okt 2020

@erika434 napis mi IP

lkll
29. okt 2020

ahoj len tak mimo . boli ste vysetrení na ureoplazmu lebo vela parov koli tomuto nevie otehotniet

milakrasna
29. okt 2020

@lkll myslím že tieto pohl choroby sa štandardne vyšetrujú pri každom IVF. Je to povinné.

lkll
29. okt 2020

@milakrasna aha to som nevedela len som citala ze vela parov nevie koli tomuto

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre