3 embryá na PGT testovaní.

babyttcirl
1. apr 2020

Ahojte snazilky,

Chcem sa len opytat aky je standard pri PGT testovani? Kolko embryii byva so spravnym poctom chromozomov? Mam v Brne 3 embrya na testovani- dne su to 3 tyzdne. Do tyzdna by som mala vediet odpoved. 🙂 som len vseobecne zvedava a ci Vam to potom vyslo s tymto embryjkom 🙂. Dakujem za hociake rady a postrehy@

bubinko1506
1. apr 2020

Ahoj, nam testovali 4, v poriadku boli iba 2. Vlozili sme obe, ujali sa obe, ale v 6tt som potratila kvoli hematomu.

albertka1980
1. apr 2020

Ahoj, my sme testovali 5, dobre boli 2, jedno si vedla mna zuzle ponozku 😀, po druhe sa chystame snad v lete, inak hned ako skonci tato korona. Tiez v Brne.

babyttcirl
autor
1. apr 2020

@bubinko1506 aha cize z toho cyklu nevyslo nic?

babyttcirl
autor
1. apr 2020

@albertka1980 uplna parada.. tak dines pisali 2 su dobre a jedno ma drobnu odchylku. Mozem zacat planovat KET.

majoranka24
1. apr 2020

@babyttcirl Len kedy sa v tejto situacii bude dat dostat do Brna.😕

bubinko1506
1. apr 2020

@babyttcirl nie, bohuzial. Podarilo sa az z KET v 2.IVF - opat sa ujali obe a mame dvojicky

babyttcirl
autor
1. apr 2020

@majoranka24 no vsak to, ono dnes povedali ze ocakavaju ze v maji 😀😀 a co pojdem ja do Gabcikova? 😂😂

babyttcirl
autor
1. apr 2020

@bubinko1506 super! A aky protokol na Ket ste Mali? Mne navrhuju ovitrelle a utrogestan a fraxiparine kvoli krvi.. mali ste predpisany aj estrofem?? Zevraj to nie je nutne.. ale mavam nizke endometrium tak by som radsej.. mozem ich donutit mi to dat? 😀

albertka1980
1. apr 2020

@babyttcirl super, drzim palce, nech sa zadari

bubinko1506
1. apr 2020

@babyttcirl pri oboch stimulkach som mala dlhy protokol. Pred ket som uzivala estrofem, utrogestan, fraxiparine, kyselinu listovu a pred vkladom pregnyl. Ja som si vyziadala fraxiparine. Podla hematologicky, kam ma poslali, vraj stacila kyselina listova. Vysledky som odkonzultovala nasledne s dr. Drakulovou, ktora odporucila preventivne fraxiparine.

babyttcirl
autor
1. apr 2020

@bubinko1506 mne nakazali toto vsetko ale bez estrofemu, vraj to nie je nutne.. je to iny protokol.. ja ho ale by som rada pridala. Tak sa s nimi dotahujem aby mi ho dal 🙂 da sa to AJ bez neho?

majoranka24
1. apr 2020

@babyttcirl Vies, aku mas vysku sliznice? Lebo ak by si mala nizku, urcite by ti predpisali Estrofem. Do ktoreho centra v Brne chodis? To oni si myslia, ze v maji by sme sa tam mohli dostat?

bejusicek
1. apr 2020

@babyttcirl ahojky 🙂 my sme mali 4 embryjka testované PGD všetky boli zdravé 🙏❤️ Jedno z nich práve odfukuje v postieľke ma uz 8m a cez deň mi nedá oddýchnuť co objavuje všetko v byte 🙈😄 Vklad vyšiel na prvý sup ❤️ Treba myslieť pozitívne ☺️ U nás bol "problém" u manžela jeden chromozóm ma krehký na krátkom ramene a nevedeli ci sa zlomi alebo ostane v celku...a vydržal ☺️☺️ Držím palčeky to čakanie je neskutočne dlhé...

babyttcirl
autor
2. apr 2020

@majoranka24 no mavam od 5mm as po 8mm , a to si prirodzene zfviham s malinikom b komplexom vitaminom e atd..

majoranka24
2. apr 2020

@babyttcirl Aj ja mavam tak a povazuju to za nizke. To ti podla mna daju Estrofem, ked ta budu pripravovat na KET. Aj B komplex pomaha na sliznicu?

ikuska187
2. apr 2020

@babyttcirl my sme boli tiež v Brne, na genetiku šli 4 embrya, 2 boli ok. Čítala som prácu 1 geneticky, štatisticky to vychádza, že 50 percent vysetrenych embryí je ok, 25 percent sú mozaiky (tie moc vkladať nechcú - sú mozaiky úplne nevhodné na vklad a sú mozaiky, pri ktorých sa zistí až po vklade a ujati, ci budú ok ale bo nie), 25 percent sú aneuploidie, my sme to presne takto mali. Prvý vklad vyšiel, malý ma 6 týždňov. Užívala som Estrimax plus Progesteron, v RG to davaju všetkým, so sliznicou som problém nikdy nemala. Ja ale tak ci tak musím mať KET s Estrimaxom, bo mam PCOS, tam ustriehnut ovulaciu je v podstate nemožné, preto jedine Estrimax / Estrofem.

babyttcirl
autor
2. apr 2020

@ikuska187 tak super, to je dobre info! Ja mane zmrazene , 1 mosaiku ciastocn a 2 v norme uplnej. Uz sa tesim ako pojdem na vklad. Dali mi estrofem a progesterone a fraxik si musim pichat.. taknsom zvedava .. bude to prvy KET a niensom si este ista kedy to bude, ale reprofit v Brne sa tvari ze v maji.. tak som zvedava, co bude s hranicami..

majoranka24
2. apr 2020

@babyttcirl Vsetky sa potom stretneme v karantene v Gabcikove.😁 Uz som bola celkom optimisticka, ze Cesi otvoria hranice 11.5., ci kedy, ale mam.obavy, ze nas nepustia von, ak vyhlasia na niekolko tyzdnov ten blackout.😕

babyttcirl
autor
2. apr 2020

@majoranka24 a nevies kde sa da vidiet ze kedy otvorit hranice? Aj ty chodis do Brna a ides na KET??

babyttcirl
autor
2. apr 2020

@majoranka24 inak by som zaplatila tu pokutu, ale ze ked mas psa alebo zviera, e ta posli do domacej karanteny... no som zvedava

majoranka24
2. apr 2020

@babyttcirl To este nikto nevie, kedy otvoria hranice. Nudzovy stav budu mat Cesi zrejme len do konca aprila, ale to asi neznamena automaticky aj otvorenie hranic.😕

babyttcirl
autor
7. apr 2020

@bubinko1506 a prosim ta na Tom KET protokole si mala co? Estrofem progesterone a kyselinu listovu? Dali to AJ HCG boostre?

doda89
13. dec 2020

@babyttcirl
All

Ahojte ako ste dopadli? My ideme na pgd ale chcela by som vedieť ak budú tie netestovane tiež vyzerať zdravo(pekne podľa Embriologa) či by ste vložili aj tie?mame čakať cely január a až niekedy vo februári by vložili (ked bude aspoň jedno dobre)či by ste fo toho šli?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre