2. IUI neúspešné

ivett_ka
24. apr 2023

Ahojte, práve som volala na krv po 2. IUI - neúspešné :( . Mám naplánované aj 3. IUI ale teraz neviem či mám do toho ísť.
1. IUI sme mali v spontánnom cykle + Ovitrelle,
2. IUI clostilbegyt + ovitrelle. ,
3. IUI injekcie Meriofert + Ovitrelle.
Máte prosím niekto skúsenosti s Meriofert injekciami ? Pomohlo vám na dozrievanie vajíčok.
Ja mám PCOS, muž má dobrý spermiogram.

Ďakujem.

andrejkap123
24. apr 2023

@ivett_ka hyfosy si mala robene?

ivett_ka
autor
24. apr 2023

@andrejkap123 áno, hneď ako prvé vyšetrenie v CAR. Vaječníky priechodné, bez problémov, stery negatívne. Pri Hyfosy mi zistili dominantný folikul tak ma hneď poslali na 1. IUI - neplánovane. 2. IUI som mala plánované. Ale som z toho taká nešťastná, lebo príde mi to ako vyhodené peniaze keď úspešnosť IUI je taká nízka.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivett_ka
autor
24. apr 2023

@jj298 veď práveže váham či do toho ísť aj keď mám naplánované :( ty si mala IVF úspešné ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
24. apr 2023

@ivett_ka ja radím hneď ist do ivf

ivett_ka
autor
24. apr 2023

@jj298 najhoršie je že vlastne neviem v čom je problém. za posledný rok čo sa snažíme my MS vynechala iba 1x, vtedy sa mi spravila folikulárna cysta. Aj keď mám PCOS tak MS mám každý mesiac (okrem toho 1x čo spomínam). Folikul mi narástol aj v prirodzenom cykle aj po užívaní clostilbegytu. Ale zaujímavé je, že po užívaní clostilbegytu bol tiež len 1 folikul. Doktor predpokladal, že môže byť aj viac keďže mám PCOS. A teraz neviem že či tie vajíčka neboli zrelé alebo tam neboli vôbec ? a to mi nik nepovie.

Čítala som dnes tu na MK že jednej babe odobrali 30 vajíčok ale zrelých bolo len 5. To ma prekvapilo.

A teda ja keď s tým jedným folikulom prídem na IUI tak tie šance sú naozaj malé.

Chcela by som asi ísť do IVF, lebo toto IUI je predlžovanie trápenia. Stres 2 týždne či dozrejú vajíčka. ďalšie 2 týždne stres či som alebo nie som tehotná.

Rozmýšľala som ešte nad takou kompromisnou možnosťou, že by som išla podľa protokolu na 3. IUI a ak by mi náhodou po Merioferte dozrelo viac vajíčok, tak by som si ich dala odobrať na IVF . Myslíte že je to takto možné ?

jana0215
24. apr 2023

@ivett_ka pred ivf by som si ale dala vyšetrenia porobiť, aby to neboli zbytočne vyhodené peniaze, ako u nás... my sme na 2 cykly ivf minuli rok času a asi 5000€ a nakoniec som otehotnela prirodzene, keď som si poriešila svoje veci...

jana0215
24. apr 2023

@ivett_ka ako dlho sa snažíte?

ivett_ka
autor
24. apr 2023

@jj298 to je super že sa ti hneď podarilo a celé to trvalo "len" 2 mesiace 🙂
To čakanie na ďalší a ďalší cyklus je náročné.

stellarstar
24. apr 2023

@ivett_ka pri pcos často dochádza k nedozretiu vajíčok môže to byť dôvod prečo iui nevyšiel. Mne osobne na dozretie vajíčok pred ivf pomohol myo inositol s d-chiro inositolom

ivett_ka
autor
24. apr 2023

@jana0215 1 rok , takých 12-14 mesiacov max.

ivett_ka
autor
24. apr 2023

@stellarstar ja beriem Inofolic premium combi. Je to to isté čo píšeš alebo ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barju
24. apr 2023

@ivett_ka Mám PCOS a 2.IUI bolo úspešné aj s manzelovym OAT 🙂 tiež som sa pripravovala na 3.iui lebo som mala len 1DF aj napriek tomu že som užívala letrozol (asi som prestala reagovať) pritom predtým keď sme mali len plánovaný pohlavný styk a 1.iui som mala vždy 2 DF a manžel mal spermiogram že mu hovorili že môže byť darca. Myslela som že s jedným DF a zlým spermiogramom to nemôže vyjsť a ono to vyšlo,po 26 mesiacoch som sa dočkala pozitívneho testu. A to som robila plány aj na 4.iui a v septembri IVF.

stellarstar
24. apr 2023

@ivett_ka
@ivett_ka áno bude zložením to isté

jana0215
24. apr 2023

@barju samozrejme je krásne, keď ti to vyjde. Treba ale mysliet na to, že úspešnosť IUI je okolo 12%, čo je žalostne málo.. preto to niekde už ani neodporúčajú už po dvoch neúspechoch, lebo to tiež nie je zdarma a úspešnosť mizivá.

barju
24. apr 2023

@jana0215 úspešnosť otehotnieť prirodzene v jednom cykle sú 3% a áno hovoria 12% ale nehovoria o tm čo všetko vplýva na tieto percenta a že v skutočnosti môžu byť aj vyššie ak je napr viac DF. Tiež sa mi to zdalo málo ale potom som si našla odborné články a štúdie,kde písali že po 4 pokusoch IUI je úspešnosť porovnateľná s úspešnostou jedného IVF. A to už nie je na zahodenie,najmä keď to IUI vyjde lacnejšie ako IVF.

cookie29
24. apr 2023

No tak pokial viem, statistiky udavaju ze sanca uspesnosti je cca 12% a ze vraj po 5-6 je sanca 50%. Takze samo o sebe je ta uspesnost otehotniet pri IUI len o par cisiel vyssia ako pri prirodzenej snahe. Ale casto IUI funguju ako test, aby odskusali ako reagujes na davky, ako sa sprava sliznica vajicka a podobne a eventualne sa dalo lahsie nastavit IVF

jana0215
24. apr 2023

@barju nám s problémami dávali 6%, takže 3% určite nie sú štandard. Zdravý mladý pár by mal počať do polroka, max roka, čo by pri 3% bolo nereálne.

barju
24. apr 2023

@jana0215 kde som napísala že 3% sú u zdraveho páru? 3% sú pri PCOS, my so zdravotnými problémami sa nemôžme predsa porovnávať so zdravým parom kedy je pravdepodobnosť počať v jednom cykle 30%. Iba to dokazuje že oproti 3% je 12% podstatne viac a stojí za to to vyskúšať ak človek zrovna nemá 2000eur a viac na IVF .

lucinka12356
24. apr 2023

Tiež by som sla rovno na IVF.. Ja somsi tým tiež prešla.. 3x iui a z toho sa podla krvy sive raz podarilo otehtniet ale o par dni to odislo... Ptm nakoniec ivf sa podarilo ale tiez az druhy pokus... Ak si dobre spominam.. Boze ani neviem presne uz maly bude mat 4roky a nejako somto vypustila z hlavy... A taka perla bolo ze rok p po porode sme si raz nedali pozor a uplne bez problemov na prvýkrát som otehotnela s dcerou teraz mala 2r...bezproblemove tehu ukážkové predtym samé potraty a pro lemy otehotnieť.. 4 roky sme cakali na prvé dieťa a druhe je zázrak ❤️ nezufaj

pamelaandersom
6. nov 2023

Ahojte.prosim vas ak by mi niekto vedel odpisat na moju otazku .sme pripraveni postupit iui nakolko sa snažime o babo 2 roki. predtim sa nam podarilo otehotniet do pol roka potom skončilo v 11 tyždni a odvtedy neviem otehotniet.navštivili sme car v Bratislave vo ferticent tam manželovi spravili spermiogram a dostal diagnozu oligoastheno a tetrazospermia vraj pomale a poškodene 98percent .ja som v poriadku.prosim vaš nazor mal niekto taki spermiogram a naprik tomu bolo uspešne iui?beriem od 5 dna clostybegit 5 dni potom o tyžden folikometria až potom iui.prosim o vaš nazor.da sa otehotniet stakim spermiogramom?

jana0215
6. nov 2023

@pamelaandersom pokiaľ sú spermie, otehotnieť sa dá vždy. Pokiaľ je to podľa car dostatočný nález, tak to môže vyjsť aj s iui. Treba mať ale na mysli, že úspešnosť iui je cca ako pri bežnom styku, nám v car vraveli okolo 16%. Vyjsť to môže, nemusí, ja poznám skôr ale prípady, ktorým to nevyšlo. My sme podstúpili iui 3x keď mal muž ešte pomerne ok spermiogram a neotehotnela som. Nakoniec som ešte pri jeho omnoho zhoršenom spermiograme otehotnela prirodzene. 🤷‍♀️
Šanca tam ale vždy nejaká je. Ak máte financie navyše, nič tým nepokazíte a je to menej invazívne, ako IVF. Ja osobne by som ale do iui už nešla, keďže štatisticky vysokú úspešnosť nemá a stratili sme tým mesiace času.

pamelaandersom
24. nov 2023

@jana0215 ahoj .tak že som po iui 10 dni a dnes som sa testovala a mam takito test vidiš tam niečo mini ducha?dufam že to meni ešte gonasi a že už vipršal od podania je 13 dni.

pamelaandersom
24. nov 2023
jana0215
25. nov 2023

@pamelaandersom teoreticky to môže byť ešte aj z lieku na vyvolanie ovulácie, aké aj nemusí. Počkaj pár dní a uvidíš. 🙂 Držím palce

jana0215
25. nov 2023
pamelaandersom
25. nov 2023

@jana0215 no dnes mi višiel takito test podla mna silnela.a od lodania gonasi je 15 dni ne mislim si že to je od gonasi dufam

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre