fajcenie pri uzivani zniczuje ucinok alebo preco by sa nemalo????
ako povedala angua, fajcenie v kombinacii s antikoncepciou zvysuje krvnu zrazanlivost a riziko vzniku krvnych zrazenin a s tym spojenych dost vaznych komplikacii
Ja som fajciarka,fajcila som aj pri poberani antikoncepcie a vsetko je ok.Aj gynekologicka vedela,ze fajcim a nic nevravela,ze kvoli antikoncepcii by som mala prestat.
Hrozi vznik trombozy. Antikoncepcia sama o sebe zvysuje toto riziko a to je o to vyssie, ked pacientka fajci. Ale kto chce kam, pomozme mu tam 🙂 (alebo si pomoze sam).
ahoj ja osobne som brala HAK 8 rokov a fajcila som a aj teraz ju beriem a fajcim, na kazdej kontrole a prehliadke mi gynekolog vzdy povie, ci je vsetko ok a zatial je...nebudes ani prva ani posledna
Co ja viem, tak fajcenie a vyssi vek (nad 35 sme vraj uz vo vyssom veku 😝 , zvysuje riziko vzniku tromboz. Takze radsej nefajcit, alebo brat atk, ktora neobsahuje estrogen. Len gestagen. Som mudra, lebo som mala migreny a doktorka mi povedala, ze je pre mna lepsia atk len s jednou zlozkou. 😎
Aj ked ti to ziaden lekar nepovie na rovinu, ale HAK ma viac neziaducich ucinkov ako je pozitivna "moznost planovania tehotenstva". Okrem ineho ovplyvnuje zrazanlivost krvi a steny ciev- vytvara predispoziciu k tvorbe krvnych zrazenin, ktore ked sa uvolnia, moze dojst k embolii- upchatiu niektorej casti cievy, problem je, ze ak sa to stane na nespravnom mieste tak sa bavime o infarkte alebo "mrtvici". A to aj bez toho, aby si fajcila (poznala som aj dva pripady kedy sa to stalo nefajciarkam, jedna mala 22 druha 24rokov). Ked si vezmes do uvahy ze nikotin- teda fajcenie, zuzuje cievy, sama si domyslis kolkonasobne vzrasta riziko uvedenych problemov. U nas sa zial len "neodporuca HAK fajciarkam po 35 roku zivota" lebo so stupajucim vekom suvisi prirodzeny narast rizika poskodenia roznych tkaniv, vratanie ciev...
@zuzka062 kamaratka brala hak a fajcila a v 25r takmer zomrela na emboliu, zachranili ju v poslednej chvili ... fajcenie v kombinacii s hak vyrazne zvysuje riziko riziko embolie, trombozy, infarktu, mozgovo-cievnych prihod ... co teda nie su uplne malickosti, mozes skoncit bud mrtva alebo ochrnuta a odkazana na pomoc okolia, co teda neviem ci ti za to stoji ...
no myslim, ze to nie je kvoli tomu, ze by znizovalo ucinok HAK...ale v kombinacii s antikoncepciou moze vyvolat mnozstvo zdravotnych problemov, ktore mozu koncit aj smrtou... :/ takze radsej to neriskovat. Aj ked su take, ktorym sa to nestalo a fajcili, ale kazdy organizmus je iny...
aj keď je to stará téma....tak úplne súhlasím s @kvetinka211 !!! Ja mám lézie na mozgu, vyššie riziko moz.ciev. príhody, trombózy...stále chodím na hematologiu.. a iné komplikácie, ktoré mi náhodne zistili po 1. epi záchvate na magneticekj rezonancii 😒 dôsledok antikoncepcie a fajčenia ☹ mala som 18 a samozrejme úplne na háku príbalový leták a u DR na otázku fajčite??? samozrejme, že nieeeee...
Užívala som antikonc. 6rokov a popri tom som fajčila....aj 15-16 ks denne...
Buď stopnite fajčenie, alebo žiadna antikoncepcia!!!!!!!! BEZ SRANDY!!!!
žiadny gynekológ na svete vám nemôže povedať, že ste po tejto stránke ok, pretože on vám napr. do hlavy nevidí....a ani nemá oprávnenie robiť krvné testy na možné dôsledky antikoncepcie....ako sú spomenuté vyššie....
lebo fajčenie v kombinácii s antikoncepciou môže spôsobiť vznik krvných zrazenín. skús si prečítať návod na používanie, určite to tam je. 😉