Zlynda antikoncepcia - liečba cysty, myómov a PMS

anoushka33
3. dec 2024

Ahojte, mám 1.krat antiku. Cyklus mám v poriadku, maximálne 28 dní priemerne. Akurát mavam hrozný pms, ktorý cítim v podstate takmer dva mesiace s migrénami od ovulky po koniec cyklu, zmeny nálady a mavam silný ciri výtok od ovulácie do menzesu, ktorý je, zdá sa, podmienený hormonálne. Lekár mi predpísal antikoncepciu, lebo sa mi objavila cysta na vaječníku + malé myomy v maternici.
Napriek tomu mám strach z antikoncepcie. Tak veľmi, sa bojím, že mi to pokazí cyklus... a vôbec že do seba dávam hormóny, bez ktorých som doteraz prežila. Pomohla vám antikoncepcia? Ako liečba cysty? Stačí to brať krátkodobo? Mám predpis na 3 mesiace...

abcabcada
3. dec 2024

Ja som Zlyndu brala pol roka, ale mala som z nej také zdravotné problémy, že to nechceš...

ikonica
3. dec 2024

Urcite existuje nieco, co ti pomoze aj bez uzivania hormonov ale gyn ti to asi nepredpise... Ja by som skusila mozno vitex... Agnucaston ... Ale brat poctivo .. necakat vysledok hned zajtra... S bylinkami to trva dlhsie, ale aspon sa necpes umelymi hormonmi s kilometrovymi neziaducimi ucinkami... Este mi napadli kvapky gynex alebo tak nejako sa volaju... Tiez by mohli pomoct ...

ivett_ka
3. dec 2024

@abcabcada ja beriem aktuálne Zlyndu už 5 mesiac. Môžeš napísať aké zdravotné problémy?

anoushka33
autor
3. dec 2024

@ikonica skúšala som aj iné, len gynekológ vzhľadom na nález cysty + myomov odporučil zastaviť ovuláciu... a je na to aj iná prírodná cesta ako tehotenstvo? To už by som nechcela...