Zlyhala vám Azalia?

anicka2486
19. aug 2024

Pekný večer, máte niektorá skúsenosť s tým, že by azalia zlyhala? Užívala som ju pred prvým tehotenstvom 2 roky, všetko bez problémov, po vysadení som do pár mesiacov otehotnela. Teraz som 5 mesiacov po pôrode, užívala som azaliu 3 mesiace, vysadila som ju asi 2 dni dozadu (čakajú ma testy na hladinu AMH kvôli plodnosti a azalia by mohla testy skresľovať). Viem, že žiadna ochrana nie je 100%, len ma zaujímajú vaše skúsenosti. Teraz som ju brala veľmi krátku dobu, menštruáciu som nemala pred tým (počas tých 2 rokov) a ani teraz počas jej krátkeho užívania. Z ničoho nič mi včera začali bolesti v podbrušku a mierne hnedasté špinenie. Myslela som si, že mi začína menzes (aj keď mi to nedávalo zmysel, keďže som ju vysadila asi 2 alebo 3 dni dozadu), avšak menzes sa vôbec nerozbehol a ja už takmer nešpiním. Všímam si na sebe správanie, aké som mala keď som bola tehotná s prvým dieťaťom. Stále si myslím, že pôjde skôr o menzes, ale rada si prečítam vaše skúsenosti. 😄

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender94
19. aug 2024

@anicka2486 je to jednozložková antikoncepcia, prípady, kedy zlyhala sú asi početnejšie ako u normálnych dvojzložkových antikoncepcii. Väčšinou sa predpisuje kojacim ženám, alebo niekomu, kto zo zdravotných dôvodov nemôže dvojzložkovú. Zas to nie je tak, že by zlyhala každej druhej, takže môže kľudne byť dôvod niekde inde. Ale ja osobne ako veľký paranoik by som sa radšej poistila aj inou formou antikoncepcie.

minnie1311
20. aug 2024

Ja som ju brala 3mes.po vysadeni som 2dni spinila.ms neprisla.musela som na vyvolavacku

anicka2486
autor
20. aug 2024

@minnie1311 aký čas ste čakali na ms? Ja keď som ju užívala 2 roky sa mi menštruácia tak skutočne rozbehla až po 2-3 mesiacoch. Ale teraz len tri mesiace, to by sa mala rozbehnúť podľa mňa normálne.