Zlyhala antikoncepcia?

danielad9
13. sep 2024

Ahoj, užívám antikoncepciu už cez dva roky a doteraz nebol žiaden problém. Včera večer som mala dostať menštruáciu ale nedostavila sa, ani špinenie. Dnes ráno test negatívny ale od posledného styku však prešiel len týždeň a tak neviem na čom som. Máte niektorá podobnú skúsenosť a tehotenstvo z toho napokon nebolo? Nie som si vedomá žiadnej chyby v užívaní antikoncepcie. Brala som ju poctivo, +- 30 min v užívaní ale to sa mi stalo asi len 3 krát počas tohto blistra.

janai1
13. sep 2024

Menštruáciu si dosť ťažko mohla dostať pri užívaní HAK ale nevadí.
No evidentne ti ešte dosť neklesli hormóny aby sa ti spustilo krvácanie z vysadenia

ibrunova
13. sep 2024

Keď si pozrieš leták, tak zistíš, že sa môže stať, že menzes nedostaneš. Ak berieš hak správne, tehotná nie si.

danielad9
autor
13. sep 2024

@janai1 čiže ešte môžu klesnúť? Pripadne ak neklesne a menštruácia nepríde tak je tam stále možnosť tehotenstva však?

ibrunova
13. sep 2024

@danielad9 nemotaj blbosti

kleopatra114
13. sep 2024

@danielad9 krvácanie niekedy ani nemusí prísť . Stáva sa mi to dost casto .

kikusenka1
13. sep 2024

Pri antikoncepcii je úplne normálne špinenie pri užívaní a takisto aj ze nepríde krvácanie keď ma...

danielad9
autor
14. sep 2024

@kikusenka1
@kleopatra114 ďakujem, ešte sa mi to nestalo a tak som dosť nervózna 🙂 ale skúsim o pár dní ďalší test a ak bude negativný tak je to v poriadku

danielad9
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielad9
autor
25. sep 2024

@kleopatra114 urobila som si test. A na teste vidím nejaký nepatrný tieň, ako keby duch ale čiarka sa nezdá byť ružová. Je to duch? Idem na preventívnu prehliadku dnes. Spomenúť tam, že som nemala krvácenie a dnes na teste je duch. Ak by mi zobrala krv tak už by krv niečo ukázala?

martul
25. sep 2024

@janai1 ja mám antikoncepciu, pri ktorej dostanem MS na tretí od od užitia poslednej tabletky.

danielad9
autor
25. sep 2024

@martul aj ja ale asi som otehotnela. Dnes ráno mam na teste toto. Tmavá fotka je po limite a svetla v limite. Čiarka je nepatrná, nebolo ju vôbec vidno a až po limite sa ukázala. Idem dnes na preventívnu prehliadku tak jej to spomeniem a ak by mi brala krv tak tá by to už potvrdila alebo nie?

martul
25. sep 2024

@danielad9 máš úplne negatívne testy, berieš antikoncepciu, nie si tehotná.

danielad9
autor
25. sep 2024

@martul dúfam, lebo na test vidím čiarku. Hlavne po uschnutí ale je naozaj veľmi veľmi slabá, nepatrná. Tak uvidím. Ale ak by mi bola zobratá krv na hcg tak to by bolo na 100% či by bolo skoro ak bol posledny styk 6.9?

andrea2323
25. sep 2024

@danielad9 zdá sa mi tiež negatívny.. od 6.9 do 25.9 je preds len už čas kedy by bola čiara riadna.

janai1
25. sep 2024

@martul naozaj? Tak to si zázračný človek keďže krvácanie pri užívaní HAK nie je menštruácia ale iba spádové krvácanie zo zníženia hormónov

danielad9
autor
25. sep 2024

@andrea2323 Je to zvláštne lebo voľným okom v limite som nevidela nič na svetle, iba pod nejakym ohlom na menšom svetle a až po vyschnutí tam niečo je aj keď možno len kanálik. Ale neviem no, skúsim sa opýtať gynekologičky aj na krv a uvidíme keďže aj tak by nič nevidela.

andrea2323
25. sep 2024

@danielad9 ja viem, poznám to dobre, uz dosť testov som porobila a vždy som skúmala a skúmala. Ale keby je to 19 dní od styku tak máš už vyslovene dve rovnako silné čiary, už by sme nemuseli polemizovať. Ono sa to preto má odčítavať v čase, pretože potom to rôzne začne schnúť a môže robiť zdanie slabučkej čiarky. Držím však palce u gynekologičky, určite ti bude vedieť odpovedať na tvoje otázky ✊🏼😊

danielad9
autor
25. sep 2024

@andrea2323 ďakujem pekne☺️ Už som mala pár takých testov ale nikdy z toho nič nebolo, vždy krvácanie prišlo no teraz nič. Snad to bude v poriadku

h2
25. sep 2024

@janai1 Vážne sa tu budeme hrať na slovíčka a trvať na správnej terminológii? Všetci vieme, čo tým autorka myslela.

martul
25. sep 2024

@janai1 nie som zázračný človek, takých druhov antikoncepcie je viacej, neviem čo je na tom nenormálne.

kleopatra114
25. sep 2024

Ani podľa testov nie si tehotná - sú negativne . Ps : napríklad ani mne tento mesiac krvácanie neprišlo pri bráni HAK.

danielad9
autor
25. sep 2024

@kleopatra114 ja na teste vidím čiarku, čiže je to 50/50.