Zlá psychika kvôli antikoncepcii.

diana218
2. júl 2020

Ahojte zienky, tak chcem sa s vami poradiť. Zo 8 rokov som brala HAK a cwle roky bolo vsetko ok(az na bolesti hlavy pri menzese) no posledne mesiace som zacala mat psychicke problemy ako nikdy predtým. Že to bolo z HAK som si všimla ale az ked som ju na 2 mesiace vysadila. Od vysadenia som bola uuplne v klidecku, psychika sa mi zlepsila, no musela som ju naspäť nasadiť. Teraz ju mam asi 3ti tyzden a uz tak po prvom citim ze moja psychyka spravila jojo efect - citiim ze je to estte horsie nez pred tym. Na nete som citala ze to zeny maju z antikoncepcie, no chcem sa spýtať ci neviete o nejakej ktorá nemá takýto vedľajší účinok. Ak nenajdem žiadnu takú, končím s ňou na dobro. (aj ked uz viem ze mi to bude ľúto - s pharmatexom a kondommi to neni predsa to iste, no ked vidim ake ma vplyvy na cloveka uz by som aj ja kazdeho odhovorila od toho.
Vďaka za názory 😘

katka281
2. júl 2020

@diana218 ahoj, ja som brala novynette a robila mi to co pises. Asi som moc neporadila 😄 ale tak poznam zeny co ju tiez brali a nic take im nesposobovala. Vyriesila som to vtedy tak, ze som ju vysadila a zacali sme pouzivat kondom. Neviem ci je hormonalna antikoncepcia ktora ti nerozhadze hormony, mozno ano...neviem, uvidis co napisu ostatne zeny co vyskusali viac druhov.

masha185
2. júl 2020

čím som bola staršia, tým viac problémov mi antikoncepcia robila. Vrátane toho aký opisuješ. Keď som mala 15- 18 tak pohoda mohla som brať čokoľvek a žiadne problémy....potom to začalo...migrény, akné, svrbiaca pokožka, psychické problémy - ale také že som mala všeljaké histérie, sebapoškodzovanie, myšlienky na sebevraždu..bolo to fakt zlé...musela som vysadiť a potom akoby uťalo. Zrazu som bola so všetkým v pohode a žiadne zdravotné problémy.... s priateľom sme si jednoducho dávali pozor než mi začali biť biologické hodiny 🙂...sama neviem aký duh antikoncepcie budem riešiť po pôrode

felicitab
2. júl 2020

Ahoj, ja som len po necelých dvoch rokoch úžívania HAK mala hlavne fyzické, ale aj psychické problémy. Bola som nervúznejšia až útočná, tiež som prestala mať chuť na sex. Po ukončení užívania psychické ťažkosti pominuli, s tými fyzickými to však je nekonečný príbeh.

0silvia0
2. júl 2020

@felicitab aké fyzické problémy ti hak spôsobila, ak ti nevadí o tom písať?

felicitab
2. júl 2020

@0silvia0 Pri nezmenenej životospráve som za tú dobu a hneď po ukončení pribrala asi 20 kíl. Cyklus som mala strašne rozhádzaný, musela som chodiť na vyvolávačky a pod. A hormonálny profil nemám doteraz úplne v poriadku, síce mám cyklus viacmenej pravidelný, ale mávam anovulačné cykly.

0silvia0
2. júl 2020

@felicitab to ti asi nesadla konkretna hak. A koľko rokov máš od vysadenia?

felicitab
2. júl 2020

@0silvia0 Ja som potom nechcela skúšať ďalšiu, bála som sa, že by to pokračovalo. Fúha, asi 7 rokov. Netvrdím, že to bolo spôsobené len HAK, ale predtým som tieto problémy vôbec nemala, možno zafungovala ako spúšťač. Cyklus som mala ako hodinky, menzes tiež bez problémov.

jessicai
2. júl 2020

Beriem antikoncepciu asi 20rokov a nevšimla som si zatiaľ žiadne nežiaduce účinky. Mám predpísaný Mercilon. Dcéra má Belaru asi 10 rokov a tiež zatiaľ OK.

0silvia0
2. júl 2020

@felicitab ja som kedysi tiež brala, ale napríklad na mňa sa lekár pozrel a povedal: nebojte sa, vy ste typ, ktorý z antikoncepcie nepriberie. A mal pravdu, ja som nikdy nepribrala. Ale bola som nervná a podráždená.

kiki68
2. júl 2020

Ja som raz skusila a sex nebol ani mozny velmi, zacala som byt depresivna a agresivna. Tak ako ti typci co sypu svistvo. Ako som vysadila zase normal

marticka85po
2. júl 2020

@diana218 Brala som HAK asi pred 13timi rokmi na upravu MS,kedze mi chodila len raz za 3mesiace. Zvladla som ju brat rok a uplne stacilo. Kym som brala tak prisli depresie,agresia, a nezvladnutelne migreny. Plus, co sa tyka sexualnej stranky,ta bola uplne na bode mrazu.kym som sa dala po HAKvdoporiadku trvalo snad 3roky. Migreny ostali ale uz nie tak casto.Nie kazde telo zvlada umele hormony.treba pocuvat svoje telo. Uz by som to do seba nedala.

miskaska
2. júl 2020

Brala som HAK par mesiacov, musela som ju vysadit. Sposobovala mi uzkostne stavy. Síce som vtedy prežívala náročné obdobie, ale take stavy, ako som mala vtedy sa mi uz nevratili. Takze dopomohla k tomu. Odvtedy som ju uz nebrala a ani nikdy neplanujem

komplikovana
2. júl 2020

@diana218 volakedy davno som vyskusala 2druhy, dokopy som ju brala 9mesiacov. Nezelane ucinky- pribrala som, mala som pms v jednom kuse, bola som nervna a za kazdu hovadinu som revala. Potom mi zacalo v nohach akoby pulzovat a trhat v zilach. Take nepokojne nohy som mala, tazko sa to vysvetluje. Tak som ju vysadila a viac ju neberiem, nestoji mi to za to.

diana218
autor
2. júl 2020

No teda vidim to na to vysadenie.Vec je taka ze s priatelom sme dost aktívny, dost cestujeme a niekedy sa aj v prirode zachce 😅, kondomy nemame radi a pharmatex krem je nic moc hlavne kvoli mydlu a vytekaniu a ma sa skladovať do urcotej teploty. Poznate ešte iný sposob? Gynekologicka mi hovorila o nejakom ,,kondomovom,, kruzku pre zeny dovnutra ale co som citala tiez niesu dobre skusenosti a su tam nejake minimum hormony.

darina05
31. júl 2021

@diana218 ahoj môžem sa sa ta spitat ja som vysadila 17.5. 2021 od toho dňa som psychicky úplne zle náladová depresia s chudla som skoro 7kg od toho 17.5 bola som aj u psychológa ze stredná depresia ale ze môže že aj vysadila lenže ja sa psychicky úplne zle cítim jak vysadila môže to byť aj tým ze vysadila hák úplne že som s ana malého upla a mam strach pri nom o všetko v kuse ho kontrolujem upozorňujem psychikou zamerala naňho môže to byť aj tým ze co mam robiť gynekológ ze NK bud nasadiť spet hák keď myslím ue odvtedy jak vysadila alebo kým si telo dá do poriadku .