Zjedla som dve HAK miesto jednej. Čo mám robiť?

3wewerkaaa3
8. apr 2010

ahojte baby...potrebovala by som poradiť. mám trošku blbý týždeň a včera som v normálnom čase, o siedmej hodine večer, zjedla antikoncepčnú tabletku, ale pár hodín potom, som išla spať a zobudila som sa s tým,že som tabletku nejedla, tak som zjedla aj tú dneskajšiu, čiže štvrtkovú...čo mám robiť?

mmart
8. apr 2010

Ahoj, no, podla mna pokracuj normalne v kazdodennom brani tabletiek s tym, ze cyklus sa ti o ten jeden den, ked si si dala 2 tabletky, skrati. Podla mna sa nemoze nic stat. Jedine ak by si jeden den vynechala.

3wewerkaaa3
autor
8. apr 2010

a čo sa týka pohlavného styku? budúci víkend by sme s partnerom chceli mať pohlavný styk, lenže on nemôže používať prezervatívy, bude tam veľké riziko?

mmart
8. apr 2010

ja nie som odborník 🙂 iba z vlastnej skúsenosti a z vedomostí, keď som brala antikoncepciu - funguje to tak, že by si mala užiť tabletku každý deň. Ak zabudneš a v ten deň si nedáš, je riziko otehotnenia. Ak si dáš 2 v jeden deň a pokračuješ normálne každodenným užívaním, bez vynechania dňa bez tabletky, tak sa stane len to, že ak napr 20 tabletiek máš užívať 20 dní, tak ich budeš užívať iba 19. Riziko otehotnenia by tam nemalo byť (ak neberem do úvahy rôzne štatistiky).

3wewerkaaa3
autor
8. apr 2010

tak ja beriem antikoncepciu už 4roky, to iba teraz mám také popletené obdobie. a je fajn, keď mi na to niekto iný dá názor, veľmi pekne ti ďakujem...

mmart
8. apr 2010

nemaš za čo 😉 ja som brala 2 roky, strašne ma bolievala z toho hlava, no nebolo to dobre.
pekný deň

3wewerkaaa3
autor
8. apr 2010

ale mám za čo, a tak ma napadlo....dnes mám zjesť tú piatkovú alebo ju mám zjesť až zajtra?

mmart
8. apr 2010

Piatkovú si daj dnes. Vlastne, jediné, čo sa stane, posunieš to o jeden deň všetko.

3wewerkaaa3
autor
8. apr 2010

a ďalšie balenie mám začať brať tak ako som brala, alebo už podľa nového?

mmart
8. apr 2010

jaaaj, neviem, podľa mňa po novom, ale radšej si prečítaj príbalovú informáciu. Možno tam o tom píšu, čo a ako keď zabudneš a podobne.

kathynka
8. apr 2010

v pribalovom letaku je o tom napisane urcite...ak uzijes zabudnutu tabletku do 12h, tak sa nic deje, stale sa udrzuje ucinnost tej pradchadzajucej tabletky...ak si to nestihla do tych 12h, tak potom zalezi od toho, v ktorom tyzdni uzivania si ju zabudla, takze:
v 1.tyzdni: uzi tabletku hned ako si to uvedomis, aj keby to malo znamenat, ze uzijes 2 naraz...dalej pokracujes vo zvycajnom case...najlbizsich 7 dni musis pouzivat barierovu antikoncepciu a ak v predchadzajucich 7mich dnoch prislo k pohlavnemu styku, treba vziat do uvahy tehotenstvo
v 2.tyzdni: uzi tabletku hned ako si to uvedomis, aj keby to malo znamenat, ze uzijes 2 naraz...dalej pokracujes vo zvycajnom case...ak si ten tyzden predtym uzila riadne vsetkych 7 tabliet, tak nemusis nic menit, pokracujes dalej, nemusis pouzivat barierovu antikoncepciu...
v 3.tyzdni: kedze sa blizi interval bez uzivania, tak je najvacsie nebezpecenstvo a su 2 moznosti:
1.moznost: uzi tabletku hned ako si to uvedomis, aj keby to malo znamenat, ze uzijes 2 naraz...ked douzivas balenie, tak budes pokracovat hned v novom baleni bez prestavky, takze menzes sa dostavi az po vyuzivani 2.balenia, po douzivani toho prveho moze byt slabe spinenie
2.moznost: prerus uzivanie zo sucasneho balenia, cim vznikne 7-dnova prestavka a potom zacni uzivat tabletky z noveho balenia...

domuska41
20. feb 2016

Ahojte chcela som sa poradit minuli mesiac som si dala na 5den antikoncepciu mam teras 7dni pauzu a stale som nedostala menzes