Zabudnuté 2 tabletky antikoncepcie

barborkaaa88
25. jan 2015

Ahojte
Užívam antikoncepciu už 3 a pol roka a mám takmer 20 rokov. Začala som jednou, tú som po čase zmenila na druhú, a teraz mám tretiu, ktorú užívam tretí mesiac. Avšak v prvom týždni som zabudla vynechať 5. a 6. tabletku v poradí. S partnerom sme mali pohlavný styk ešte keď som si stihla dať 4. tabletku v poradí, ale aj potom keď som si mala dať šiestu na ktorú som zabudla. Moja otázka znie (aj keď viac menej odpoveď si už viem domyslieť) - aká je šanca že som tehotná? Ja aj s partnerom sme mladý, nepijeme ani nefajčíme, netrpíme žiadnymi chorobami a venujeme sa športu - z čoho usudzujem že máme dobrý zdravotný stav. Ďakujem Vám za každú jednu odpoveď

bona_dea
25. jan 2015

ja už si to presne nepamätám, je to už doba, čo ATK neužívam, ale myslím, že v letáku máš napísané, ako postupovať pri zabudnutej tabletke...
každopádne, možnosť je vždy... držím palce

cekankacamomille
25. jan 2015

Šanca je takmer nulova, lebo, aj keby si nevynechala, ani HAK vo forme tabliet nechrani na 100%. Tak, ci obak, nestresuj. V tele je stále dostatočná hladina z HAK, takže občasne vynechanie nič nemeni
.

barborkaaa88
autor
25. jan 2015

@bona_dea letáky mám preštudované tak isto aj na internete rôzne fóra. Všade však píšu inak, ale na letákoch sa spomína len 1 zabudnutá nie 2. Preto som sa rozhodla napísať sem aby som sa dozvedela aj vaše skúsenosti. Popravde dieťatku by som sa veľmi potešila ale som mladá, tak som aj trochu na vážkach čo by som chcela viac...

sari24
25. jan 2015

@barborkaaa88 šanca tam vždy je, ale hormóny v tele máš stále, čiže chránená stále si. Myslím, že aj po úplnom vysadení chvíľu trvá kým sa telo vyčistí od hormónov.
K zabudnutiu tabletky len dodám, že odporúčam do telefónu si nastaviť pripomienku na každý deň, kedy máš tabletku užiť 😉

hrjanka
25. jan 2015

kamoška mi kedysi vravela, že jej známa má z jednej zabudnutej tabletky krásnu malú Sáriku, takže asi toľko k tomu

elizita
25. jan 2015

no, aj ja poznam babu, co raz zabudla a zrazu nejako bola tehotna 🙂 ... kamoska brala HAK cca 13 rokov vkuse, vysadila a hned v prvy mesiac otehotnela... ak si stastlivo tym presla a nie si tehotna tak si davaj vacsi pozor.. mobil pre pripomienku ma snad uz kazdy... a ked uz vies, ze si zabudla, tak sa chrante a zbytocne neriskuj,,, jedna noc ti tak moze obratit zivot hore nohami...

barborkaaa88
autor
25. jan 2015

@sari24 pripomienku som mala v mobile vždy, kým som nenastúpila do roboty v ktorej mobil pri sebe nemôžem mať. @elizita ešte neviem ako som tým prešla lebo stalo sa to včera. Myslím si že o taký týždeň by bolo vhod si spraviť test a ďalej sa uvidí. Zatiaľ z toho stres nemám žiadny, iba som v napätí z toho čakania. A dakujem za každú odpoveď 😉

sulejmanka
25. jan 2015

mňa stála jedna zabudnutá tabletka tehotenstvo ...

bona_dea
25. jan 2015

@sari24 "čistenie od hormónov" je blbosť, rovnako, ako aj informácia, že hormóny z ATK tabletky sú v tele stále. Jedna ATK tabletka účinkuje presne 36 hodín, potom sa už hormóny ňou dodané v tele nenachádzajú...

mne po 4 ročnom užívaní nabehol klasický cyklus okamžite hneď nasledujúci mesiac, a nie je dôvod, aby nenabehol, takže žiadne "čistenie"

sari24
25. jan 2015

@bona_dea mne po dvojročnom užívaní tabletok tiež nabehol po vysadení úplne na čas a nasledujúci mesiac mi cyklus začal opäť haprovať a aj ten ďalší a ďalší až kým som to nezačala riešiť iným spôsobom 😉 Čiže ver mi, že je dôvod, aby nenabehol. Kamarátke nenabehol mesiac a pol...hormóny v tele ženy funguju rôzne u každej z nás, aj to treba vedieť...

bona_dea
25. jan 2015

@sari24 ale tam už sa jedná o prirodzené hormóny, ktoré produkuje ľudské telo svojpomocne, a nijak to nesúvisí s antikoncepciou, ani so žiadnym "čistením"....

sari24
25. jan 2015

@bona_dea netvrdím, že som sa nemýlila, ale tieto veci mám od lekárov. A skôr mám pocit, že mesiac po vysadení som mala ešte normálnu menštruáciu až potom sa to opäť dostalo do starých koľají...pochybujem, že ten mesiac po vysadení to boli moje prirodzené hormóny, keď celé roky mám ten istý problém..no ktovie, ja odborník nie som

bona_dea
25. jan 2015

@sari24 hovorím, posledná tabletka účinkovala ešte 36 hodín po vysadení... potom sa už rozbehla činnosť hypofýzy, kt. je za spomínané ženské hormóny zodpovedná