Ahojte. Beriem HAK leverette avšak mala som namiesto 7 dni pauzu 8 dni. Myslite, že je to problém? Prvú tabletku som úplne zabudla vziať ale beriem ich už poctivo.
Ďakujem.
@ibrunova 👏 ja mám normálne pocit, že tie ženy ani len nečítajú príbelové letáky, ani sa neinformujú u svojho lekára než začnú niečo brať, katastrofa…
@mikasa_ackerman tak tak, a potom sú tehotné počas brania antiky, lebo vlastne ani nevedia, ako ju majú brať (samozrejme nemyslím autorku tohto príspsvku). Pritom v letáku je všetko dopodrobna vysvetlené.
@mikasa_ackerman v príbalovom letáku je napísané, že ak sa vynechá tableta v 1. Týždni- kedykoľvek. Predtým som brala HAK, kedy som mohla mať pauzu aj 8 dni. Preto som sa pýtala, LEBO MI TO NEBOLO JASNE. Zas na druhu stranu sa môžem obhájiť tým, že tu už nesmiem ani nič napísať, opýtať sa. Lebo budem za hlúpu 😆🙈
Gyn mi nedvíha. Toto bola prvá možnosť- avšak bola to chyba. 🙂
Jedna vynechaná tableta v 1. týždni
Užite zabudnutú tabletu hneď ako si spomeniete, aj keby to znamenalo, že musíte užiť dve tablety naraz. Pokračujte v užívaní ďalších tabliet vo zvyčajnom čase a počas nasledujúcich 7 dní použite ďalšie antikoncepčné bariérové metódy, napríklad prezervatív. Ak ste mali pohlavný styk v týždni pred vynechaním tablety, môžete byť tehotná. V takomto prípade vyhľadajte svojho lekára.