Dobrý deň!🙂 Chcem sa opýtať je normálne,že beriem už dva roky antikoncepciu a moja menštruácia je už dlhšiu dobu veľmi slabá ...hneda (vyzera ako po konci menstruacie) .
Tu mám jednu otázočku ....Nikdy sa mi to nestalo kedze som na toto dost opatrna ale predsa ...Zabudla som si dat hned 1. tabletku v prvom blistry cize Utorok o 6 vecer a hned ako som si spomenula rano v stredu o 5 som tabletku uzila( cca13 hod .) a vecer som si dala druhu ako vzdy .Potom ostatne dni som pokracovala ako som mala .Pise sa ze ak chcem pohlavny styk 7 dni by som mala pouzit aj inu barierovu metodu ako je kondom . Po 7 dnoch je zena chranena ked berie lieky ako ma ?? ...Mala som nechraneny pohlavny styk po 14 dnoch .. dal vonku vsetko ... mam sa bat ? Moze sa mi posunut menstruacia ? ... Pripadne je normalne ze je slaba(par kvapiek) ? dakujem
ďakujem velmi pekne .. takze kedze mam len slabe spinenie nemusim sa obavat ?🙂
Som veľmi šťastná, že sa už nemusím zaoberať s takými problémami (...zabudnuté tabletky...). Ja som za HAK, možno tú slabú menštruáciu máš kvôli im. Preto by som ti odporúčala prejsť na prirodzenú metódu. Ja konkrétne používam malého minipočítača cyclotest a som maximálne spokojná. Nemám žiadne vedľajšie účinky, môžem iba odporúčať. Jej používanie je veľmi jednoduché, ide len o meraní bazálnej teploty tela. Ako výsledok dostaneš info o tvojho cyklu (plodné/neplodné dni). Krásny deň 🙂
@19962008
1. Ak je obvykly cas brania tabletky o 6:00 vecer, tak do nasledujuceho dna rana o 5:00 je to 11 hodin, nie 13.
2. Ak si mala pohlavny styk po 7 dnoch od vynechania tabletky, s velkou pravdepodobnostou nie si tehotna. Menstruacia sa ti posunut nemoze, pretoze pri uzivani HAK je menstruacia v obdobi, ked je 7dnova pauza v uzivani.
3. Ano, slaba az vynechavajuca menstruacia je pri uzivani hormonalnej antikoncepcie normalny jav. Mozes sa spytat gynekologa, az si tam pojdes pre dalsi recept, moze ti to vysvetlit podrobnejsie.