Ahojte baby. Dnes som pri pravideľnom bratí tabletky zistila, že som si zabudla dať tú včerajšiu. Užívam Adele, som v prvom týždni blistra (zabudnutá tabletka bola siedmy deň) a príbalový leták radí vziať si naraz dve tabletky. Píšu, že ak som mala styk v týždni pred zabudnutím, je riziko otehotnenia. Ktorý som mala utorok, a zabudnutá tabletka bola štvrtková. Čo si o tom myslíte? Vravia že 7 dní treba používať ochranu, no nebolo by lepšie sa chrániť celý mesiac? Mám radšej zavolať gynekologičke a poradiť sa s ňou? To že by som mohla byť tehotná a brala by som ďalšie 2 týždne tabletky ma desí.
@vaness110 Ahoj. Ja keď zabudnem tabletku zjem ju vtedy, keď si spomeniem (je to len výnimočne, veľmi zriedka). Napríklad beriem tabletku vždy o 22.00 ale zabudnem a spomeniem si ráno o 8 tak si ju dám vtedy, nečakám do večera aby som si dala dve naraz. A niekde som čítala, že sa treba chrániť celý cyklus keď zabudneš. Ale myslím si, že kvôli jednej zabudnutej tabletke nemusiš stresovať ohľadom tehotenstva. Pekný večer 😊