Zabudla som užiť antikoncepciu, ale dala som si Escapelle. Môžem byť tehotná?

katrinp
2. mar 2019

Ahojte, chcela by som si vypýtať vašu radu, som zúfalá. Pravidelne užívam hormonálnu antikoncepciu, no teraz vo februári sa mi raz stalo, že som ju užiť nanešťastie zabudla. Bolo to presne v ten deň, čo sme mali s priateľom pohlavný styk a on sa do mňa no, nejdem to tu rozpisovať. Pohlavný styk sme mali v PIATOK zhruba o desiatej večer, tabletku som zvyknutá brávať medzi 11 až 12 hodinou večer. To, že som tabletku neužila, som si všimla až na druhý večer v SOBOTU, keď som si mala dať tú sobotňajšiu, no nanešťastie aj v ten večer sme mali s priateľom pohlavný styk s tým, že opäť nevytiahol (samozrejme ja som si neuvedomovala, že som tú piatkovú neužila). Obe tabletky aj tú piatkovú aj tú sobotnajšiu som si dala v sobotu večer a hneď v nedeľu ráno som si kúpila tabletku po!. Tzn., že zhruba nejakých 30 hod. po prvom styku. Plodné dni som nemala, mohlo sa to stať niekedy 20. deň cyklu, s tým, že tá sobotnajšia tabletka bola moja predposledná v mesiaci, no menzes mi chodí vždy až pár dní po dobratí liekov. Mal mi prísť zhruba vo štvrtok, no je sobota a stále nič. Spravila som si aj 2 tehotenské testy, jeden dnes ráno a včera večer a oba boli negatívne. Nemám žiadne príznaky, necítim sa ani v inom stave, ale mám strašne paranoje, pretože mi menzes mešká. Môže to byť spôsobené tabeltkami po? V lekárni mi povedali, že tabletka po môže narušiť účinky hAk, čiže je možné že sa mi kvôli tomu znepravidelnil cyklus?

evinkakub
2. mar 2019

@katrinp ahoj. aj tabletka po ti moze rozhadzat organizmus a moze ti meskat menstruacia, uz tu o tom bolo popisane... navyse si ani nemala plodne dni a tabletka po sa moze vziat az do 72 hodin aby zabranila otehotneniu, samozrejme prvych 24 je to najucinejsie...nemyslim si ze by si bola tehotna. ale ak ti uz meska, niektore dobre tehotenske testy uz by ti to ukazali. mne to test ukazal este mi ani nemeskala menstruacia.

jamimka
2. mar 2019

Antikoncepcia ta chráni aj ked mas pauzu a dokonca aj ked zabudnes jednu užiť. A dokonca si si to poistila aj nudzovou. Takze cyklus mas rozhadzany. Ak nedostaneš menzes a velmi sa bojíš, zajdi na gyn a zoberie krv. Ale pochybujem ze si. 😉 a co by si spravila, keby si bola tehotna?

katrinp
autor
2. mar 2019

@evinkakub ja už som v takých stresoch, že som dostala horúčku, no pôjdem každopádne v utorok k lekárovi, ale dovtedy sa asi zbláznim, už mám kadejaké scenérie pred očami, už som aj plakala :D a prosila Boha, že už nikdy nikdy nezabudnem :( neviem, čo by som spravila, naozaj netuším, ani nepripúšťam takú vec, že by bola reálna, som ešte na výške a mala som hrozne veľa plánov a sama sa cítim ako dieťa, samozrejme čo ma neospravedlňuje od toho, že to bolo odo mňa nezodpovedné..ale detičky by som v budúcnosti určite chcela

saskia_98
2. mar 2019

@katrinp tehotna podla mna nebudeš len ta tabletka po, ti rozhadzala organizmus. Ja som raz zabudla zobrať tabletku počas plodnych dni a nič sa nestalo. Ono tam su ešte nejake 2-3 dni ktore si ešte stale chranena aj keď tabletky už neberieš. A navyše keď si zobrala potom obidve naraz, moj gynekolok mi na toto povedal že absolutne sa nič nedeje len mam sa snažiť nezabudať na tie tabletky. A tak som si nastavila budik na každy deň v čase kedy som mala brať tabletky.

evinkakub
2. mar 2019

@katrinp tak drzim palce nech ti vide ako si zelas, ak hovoris, ze mas na dieta este cas 🙂
a nestresuj. to ti nepridava....

katrinp
autor
2. mar 2019

@saskia_98 dúfam, že máte všetky pravdu..naozaj by ma mrzelo keby musím riešiť takúto nezodpovednú dilemu, keď ja som si ju vyložila na poličku, aby som ju mala pred očami..odišla som za priateľom, takže keď som si ju chcela dať u neho, po ruke som ju nemala a keď som prišla domov už som zabudla

veronikaszabova
2. mar 2019

@katrinp keby si si poriadne precitala pribalovy letak, nemusela si uzit tabletku PO

katrinp
autor
2. mar 2019
veronikaszabova
2. mar 2019

@katrinp riziko je vtedy, ked neuzijes niektoru z prvych tabletiek.

katkabg
2. mar 2019

@katrinp ajoooj....hlavne stresuj....tolko hormonov si dala do seba za kratku dobu ze ani sa nedivim ze ti meska plus do toho stres stres a zas stres.Podla mna tehu niesiaj ked moznost tam je no podla nie siiii

katkabg
2. mar 2019

@katrinp prekled....hlavne NEstresuj ;)

katyav
2. mar 2019

@katrinp Ty si si zbytočne rozhodila cyklus tou tabletkou "po". Kľudne si mala v sobotu zobrať dve tabletky antiky a pokračovať v užívaní a nič by sa nestalo. Nakoľko si chránená stále aj počas tých 7 dní, kedy tabletky neužívaš a máš menzes. Telo by zareagovalo akurát tak, že no blíži sa teraz 7 dňová pauza (ktorá sa v skutočnosti neblížila), neviem, či si ma pochopila.
Proste berieš 21 dní tabletky a potom 7 dní pauza. Keď doberieš 21 tabletku, predsa si chránená aj ten 22 deň. Ja som kedysi, keď som antik. užívala tiež stresovala, ale takto mi to lekár vysvetlil. Len už nestresuj, tehotná určite nie si.

kikaaa444
3. mar 2019

@katrinp hlavný vedľajší účinok tabletky po je meskajuca menštruácia🙂 daj vedieť ako si dopadla 🙂

katrinp
autor
3. mar 2019

ďakujem krásne ženy 🙂 upokojili ste ma maximálne a dnes už to prišlo, takže everything is all right :D

ferenc9874
18. mar 2019

Chcela by som sa spýtať keď mám danú už asi 5rokov bojím sa lebo mala som dobre menštruáciu a teraz nie mám len 4 dní môžem odehotniet . keď mám danú