Za jak dlouho začne účinkovat antikoncepce?

mellisek
5. júl 2013

Ahojte, nevite za jak dlouho zacne ucinkovat antina? Nebo ja ji mam poprvi a nevim jak to poradne funguje a na krabicce to neni napsany 🙂 berem JAZ 🙂 Diky

ritusuk
5. júl 2013

ja ked som brala hak,tak mi doki povedal,ze funguje uz po 24hod.,ale pre istotu mame prvych 7dni pouzivat aj kondom

sense
5. júl 2013

v pribalovom letaku stoji ze prvych 7 dni treba pouzivat aj inu ochranu

sashabb
5. júl 2013

@mellisek ak sa berie v prvý deň MS tak je učinok okamžitý (vraj), pokiaľ sa začne brať neskôr alebo v strede cyklu tak sa treba prvych 7 dní chrániť (kondom) ... takto to bolo vždy 😉 brala som HA niekolko rokov

zuzuliatko89
5. júl 2013

no ak zacinas brat 1DC tak sa nemusis nijak inak chranit 🙂 ak sa zacne brat iny, ako prvy den je tam sedem dni sa treba chranit aj inak.
@sense tych sedem dni je ked sa zacina iny, ako 1DC 🙂

mellisek
autor
5. júl 2013

🙂 Dakujem, ja som z tech anti dost taka porad vedle dneska som to dostala som si ju zobrala tak uvidime 🙂

zuzuliatko89
5. júl 2013

@mellisek tak nemusis inak chranit 🙂 kedze beres hned od 1DC 🙂 drzim palce aby ti sadla a neboli ziadne negat. ucinky 🙂

mellisek
autor
5. júl 2013

@zuzuliatko89 Dakujem uz mam 4tou a maximalne 2dny jsem ji mela :X tak proto jsem nevedela 🙂 dekujem vsem za odpovedi 🙂

zuzuliatko89
6. júl 2013

@mellisek no mne tiez malo ktora sadla 🙂

petula8
7. júl 2013

prevažne začne účinkovať po siedmich dňoch je to aj v príbalových letákoch 🙂

potrebujemporadit
29. sep 2014

Ahojte, doktorka mi predpísaná Minervu (HAK) viete mi poradiť ako dlho bude trvať to kým začne 100% účinkovať? ( teda nepotrebuje partner kondom) diki moc

lent1lk4
29. sep 2014

@potrebujemporadit
Ak ste neužívali v minulom mesiaci žiadne hormonálne kontraceptívum
Začnite užívať Minervu v prvý deň cyklu, t.j. v prvý deň menštruačného krvácania. Užite obalenú tabletu označenú správnym dňom v týždni. Ak napríklad začnete krvácať v piatok, užite obalenú tabletu označenú „Pi“. Potom nasleduje ďalší deň v poradí. Takto Minerva účinkuje okamžite a nie je potrebné používať žiadnu ďalšiu antikoncepčnú metódu.

Užívanie môžete začať aj 2. - 5. deň cyklu, ale v tomto prípade sa naviac musí počas prvých 7 dní tohto prvého cyklu použiť ďalšia antikoncepčná metóda (bariérová kontracepcia).

Ostatne pripady (prechod z inej formy HAK, po porode....) opisane v pribalovom letaku, ktory v kazdom pripade odporucam precitat
http://www.liekinfo.sk/liek-minerva-tbl-obd-3x2...

anonym00000
20. máj 2022

Ahojte je to stará diskusia ale som chránená okamžite ak som prvý tabletku užila na prvý deň menštruácie?