Ahojte, nevite za jak dlouho zacne ucinkovat antina? Nebo ja ji mam poprvi a nevim jak to poradne funguje a na krabicce to neni napsany 🙂 berem JAZ 🙂 Diky
v pribalovom letaku stoji ze prvych 7 dni treba pouzivat aj inu ochranu
no ak zacinas brat 1DC tak sa nemusis nijak inak chranit 🙂 ak sa zacne brat iny, ako prvy den je tam sedem dni sa treba chranit aj inak.
@sense tych sedem dni je ked sa zacina iny, ako 1DC 🙂
🙂 Dakujem, ja som z tech anti dost taka porad vedle dneska som to dostala som si ju zobrala tak uvidime 🙂
@mellisek tak nemusis inak chranit 🙂 kedze beres hned od 1DC 🙂 drzim palce aby ti sadla a neboli ziadne negat. ucinky 🙂
@zuzuliatko89 Dakujem uz mam 4tou a maximalne 2dny jsem ji mela :X tak proto jsem nevedela 🙂 dekujem vsem za odpovedi 🙂
@mellisek no mne tiez malo ktora sadla 🙂
prevažne začne účinkovať po siedmich dňoch je to aj v príbalových letákoch 🙂
Ahojte, doktorka mi predpísaná Minervu (HAK) viete mi poradiť ako dlho bude trvať to kým začne 100% účinkovať? ( teda nepotrebuje partner kondom) diki moc
@potrebujemporadit
Ak ste neužívali v minulom mesiaci žiadne hormonálne kontraceptívum
Začnite užívať Minervu v prvý deň cyklu, t.j. v prvý deň menštruačného krvácania. Užite obalenú tabletu označenú správnym dňom v týždni. Ak napríklad začnete krvácať v piatok, užite obalenú tabletu označenú „Pi“. Potom nasleduje ďalší deň v poradí. Takto Minerva účinkuje okamžite a nie je potrebné používať žiadnu ďalšiu antikoncepčnú metódu.
Užívanie môžete začať aj 2. - 5. deň cyklu, ale v tomto prípade sa naviac musí počas prvých 7 dní tohto prvého cyklu použiť ďalšia antikoncepčná metóda (bariérová kontracepcia).
Ostatne pripady (prechod z inej formy HAK, po porode....) opisane v pribalovom letaku, ktory v kazdom pripade odporucam precitat
http://www.liekinfo.sk/liek-minerva-tbl-obd-3x2...
Ahojte je to stará diskusia ale som chránená okamžite ak som prvý tabletku užila na prvý deň menštruácie?
ja ked som brala hak,tak mi doki povedal,ze funguje uz po 24hod.,ale pre istotu mame prvych 7dni pouzivat aj kondom