Ahojte, mám zvýšenú hladinu testosterónu, pravdepodobne budem musieť brať hormonálnu
antikoncepciu. Mám obavy z priberania. Máte niekto skúsenosť z ktorej HAK sa nepriberá?
poradte mi...🙂
tiez som ich uz mala viacero a nepribrala som ani gram. a to je uplne jedno, aku ti tu my odporucime, mozno tebe vyhovovat vobec nebude. je to uplne individualne, takze takto sa na to ani nepozeraj, tebe bude vyhovovat zase celkom ina.
Z antiky sa nepribera, pri niektorych zadrziava telo viac vody, ale nie desiatky litrov, maximalne liter, dva. Ktora je pre teba vhodna ries s gynekologom.
Toto je ale problém pre endokrinologickú ambulanciu. Ideálne by bolo, keby zistili príčinu (čo sa podarí málokedy). Tvorba testosterónu sa dá v niektorých prípadoch ovplyvniť aj úpravou stravy a životného štýlu.
V puberte som mala zvýšenú tvorbu testosterónu a predpísali mi na endokrinológii lieky na potlačenie (zníženie) nadmernej tvorby testosterónu, žiadnu antikoncepciu. Dokonca som sa aj na základe toho rozhodla, že nebudem vedome riskovať rozhádzanie hormonálneho systému hormonálnou antikoncepciou a dala som si radšej nehormonálne teliesko.
@nikamo77 Chod na endokrinologiu, neries to hned antikoncepciou. Ta ti problem zamaskuje len na cas jej uzivania..
kvoli problem po porode som zacala brat minuly rok v septembri antikoncepciu, od januara do juna som potom (cvicenim a stravou) schudla 11kg takze .. antikoncepcia a hlavne ta dnesna za priberanie nemoze
Ďakujem babenky...sa mi uľavilo...🙂😉
Ja som vystriedala 4,ani z jednej som nepriberala.