Co sa stane s mojim telom ak vysadim HAK po 7 dňoch resp. Siedmej tabletke?
Mam pocit ze mi nesadla od druhého dňa užívania som placliva stále sa len sledujem bojím sa ze sa ráno nezobudim sledujem vselijake fora suvisiaze s neziaducimi ucinkami HAK tu na MK .
cez deň som ok ale večer je to katastrofa. Mužovi vždy hovorím nech ma rano skonroluje "či žijem" ..( hak beriem cca okolo 17tej) ďakujem..
@ibrunova viac nič?
Ak len to tak to idem určite vysadiť pretože už neviem žiť sama so sebou psychika za 7 dni katastrofa a najhoršie je ze neviem ci si to len namyslam alebo naozaj niečo mam🙈
Alebo mam počkať do konca dobratia ešte 14 dni aby som mala ms normálne následne viac už nebrala neviem co je lepšie pre mňa a neviem ako tie ďalšie 14 dni zvládnem
a lekára sa prečo neopytas?
Sú to predsa hormóny takže môže sa stať že sa ti rozhadze cyklus úplne.
Ale ani nemusí to je už také buď alebo.
@janai1 lekar ma dovolenku a zastupujúci ktorý pracuje za neho nemá naše karty v podstate ak by mal človek nejaké komplikácie ide za ním. A volala soľ zastupujucemu povedal ze nemá prístup do mojej karty čiže mi nevie poradiť nakoľko nevie výsledky mojich krvných testov ani nič.. mimochodom krvne testy mi boli naposledy robene pred 5r. Čiže.. aj toho sa trocha obávam že vlastne moja dr ani nevedela čo mi predpisuje
Teraz sa dr pýtala len na rodinu anamnézu predtým nez mi predpísala HAK
neviem podla mna si toto sugeruješ, asi si vseobecne tu antikoncepciu nechcela a hystercila si uz predtym nez si si ju dala… ale ked ju vysadis no tak proste dostanes menzes… nic ine sa nestane co by sa malo stat, ved tie hormony sa tam nedrzia navzdy, ked zabudnes 1 tabletku mozes ostat aj tehotna…
a čo iné by sa malo stať? Akurát sa ti posunie cyklus v tom lepšom prípade, v horšom sa rozhádže, ale to nikto nevie. Možno trochu si so vsugerovala nejaké neviem čo, ale to je iba na tebe, či ju budeš brať alebo nie.
Ja som hak brala pred A to pred 7r potom som vysadila otehotnela som a následne som zas brala vlastne takmer 4r potom som vysadila nakoľko som mala dychavicnost atď priznaky embolie ale bolo to vlastne zapal priedusiek .. ale cyklus som normálne dobrala až tak vysadila preto sa teraz pýtam ci je lepšie počkať alebo ihned
Dober blister podľa mňa a nepokračuj s ďalším keď si z toho tak na nervy
priznaky embolie ale vlasne to bol zapal priedusiek v preklade mas paranoje z antikoncepcie… proste ju neber a chran sa inak
Doktor postupoval správne. Dôležitá je anamnéza.
Ak máš paranoju tak vysaď hneď
@amelia89 tak áno pretože vtedy ma to riadne vystrasilo. Keď som išla k dr s týmito príznakmi k dr zľakla som sa čiže aj ekg úplne zle poslali ma hneď na sono pulz som vtedy menší ako 110 nemala vyše 2 hodín co som chodila po vyšetreniach. Ale D v krvy som mala negat čiže vylúčili emboliu poslali ma ešte na RTG kde sa potvrdil zavaznejsi zapal priedusiek ( po našom skoro zapal pluc)
To nemáš z hak .to ti robí psychika.aj keď ju zmenís za inú tak to bude to isté.sprav si v hlave poriadok.povedz si že prečo by si mala zomrieť z hak.
@janula2511 z vedľajších ucinkov🙈
Tých sa akosi bojim
Ale prosím ťa, akurát ti môže byť na zvracanie, bolest hlavy, bolesť brucha, bolesť pŕs.
Akú berieš?
Ja by som normálne dobrala blister jeden mesiac ,lebo si rozhadzes cyklus a možno si nato tvoje telo zvykne a ty tiež .Určite ty predtým zobral aj krv keď ty ju dával takže neboj sa neumries .
@vsetkounas nebral krv nič.
Krv mi naposledy brali pred 6r cca.
Tak zmeň gynekológa pred nasadením HAK ty mal zobrať krv a každý rok chodím na preventívku a zas my berie krv či je to ok .
@vsetkounas ani na preventívnej mi nebral a to som ju absolvovala v máji tohto roku
Len sa pýtal ci všetko ôk atď ci nemám nejaké ťažkosti
No neviem mne normálne každý rok berie krv či je to ok ale určite by som používala blister do konca nech to nemáš všetko rozhádzané .
@janula2511 maitalon
@janula2511 tak človek keď číta tie vedlajsie ucinky jedna žena písala ze jej sestra 20 ročná iba padla a bolo .. zomrela.. na plucnu emboliu.. a žiadne príznaky. Ale neriešim to už nebudem ju brat dam si nehormonalne teliesko a život ide ďalej.
Maitalon je rozšírená antikoncepcia a je nizkohormonalna ,teliesko ty gynekológ dá ak si rodila teda prirodzený pôrod nesmie byť sekcia a je to na 5 rokov keď ty to nesadne je to dosť drahé .
O pár dní dostaneš menzes.