Vysadenie HAK

26. sep 2024

Ahojte baby, chcela by som budúci rok v maji prestať užívať antikoncepciu. No mám strach čo sa mi môže stať. HAK mi bola nasadzovaní primárne k zmierneniu akné ( nemám už žiadne) v 15 rokoch, odvtedy beriem pravidelne 6 rokov. Bojím sa že keď ju prestanem brať, vráti sa mi všetko akné, priberiem, stratia sa mi prsia a neviem čo. Vy ktoré ste vysadili ako to prebiehalo u vás? Ďakujem.

janai1
26. sep 2024

Normálne. Prestala som užívať a nič sa nestalo

lenka098123
26. sep 2024

Akné sa nevrátilo, prsia nestratili, akurát menštruácia bola a zostala taká silná ako pred užívaním 😫

autor
26. sep 2024

@janai1 a mala si pred užívaním nejaky problem ako som ja vypísala?

1natasa1
26. sep 2024

Treba vyskúšať, to čo bolo pred šiestimi rokmi, sa ti nemusí už vôbec prihodiť. Nemalo by sa stať ale nič hrozné. Ale je pravda, že s tým menzesom to niečo spraviť môže, ale aj nemusí. To sú proste len dohady všetko.

autor
26. sep 2024

@1natasa1 ja som s menštruáciou nemala problémy pred nasadením, bola normálna. Len to akné

monikkatt
26. sep 2024

Ja som tiez brala dlhe roky kvoli akne.. bala som sa ju vysadit ze sa mi to vrati. Ale vobec nic, ziadny problem nastastie. Ani s menzesom, ani s akne. Prvy mesiac mozno trochu horsia plet ale snazila som sa pit vela vody a uz som rok bez antiky a pohoda. Treba vyskusat. A to ja som ju brala dlllho ozaj len kvoli pleti kedze otehotniet nebolo s kym 😃

1natasa1
26. sep 2024

Ja si myslím, že to bude okej. Predsa len keď si začala brať Hak, to je taký vek, že akné trápi takmer každého. Teraz už je telo s hormónmi na tom inak. A problémy s akné vieš riešiť aj inak ako užívaním Hak.

autor
26. sep 2024

@monikkatt Ďakujem za podporu 🙏🏻 tiež som to mala primárne kvôli akné, ale už by aj s kým otehotnieť bolo 😅

autor
26. sep 2024

@1natasa1 Ono sa dosť starám aj o pleť, viem aký mám typ a čo na ňu používať. Dosť sa bojím toho že z krásnej vypnutej pleti bez jediného náznaku akné alebo nejakej nedokonalosti sa mi vyhádže celá tvár