Vysadenie antikoncepcie Softine

susedaaa
4. jún 2016

Ahojte, potrebovala by som počuvať váš názor, radu 🙂
antikoncepciu Softine beriem uz 4, 5 roka. Uz dlhsiu dobu rozmyslam o jej vysadení, len sa bojim, co sa bude so mnou diať potom...dufam ze bude vsetko v pohode. S menstruaciu som nemala nikdy problem, vzdy som ju mala pravidelnu kazdych 28-30 dni, sem tam viac krvacanie, sem tam viac bolestiva ale vsetko sa da zvladnut. Zacala som brat vtedy ked som si nasla priatela ... ale teraz si uvedomujem ze za par rokov budem chciet babatko, a vsetky vieme aka je chemia....
Gynekologicka ku ktorej chodim (nasa rodinna znama), mi ju velmi odporuca. Kvoli tomu, ze predchadzam moznym infekciam, a ze to nema ziadny vplyv na funkciu vajecnikov po dobrati a teda nebude to mat ziadny vplyv na tehotestvo. A ze netreba robit ziadnu pauzu, ze su zeny ktore to beru aj 10 rokov, vysadia a hned mesiac na to otehotneju. A velmi sa mi cudovala ze chcem vysadit...aj napriek tomu ze to je nasa znama, neviem ci mam tomu verit, ozaj sa bojim aby som nemala nejake problemy s otehotenim za nejake 2-3 roky...a aj to ze kym sa telo vycisti od tych hormonov a reprodukcia zacne fungovat sama potrva to nejaky cas...baby co by ste urobili na mojom mieste vy ? rozmyslam ze doberiem tento blister a vysadim to. Treba zajst za gynekologickou a informovat ju o tom? ci staci jej to povedat az pri najblizsej navsteve ? dakujem

susedaaa
autor
4. jún 2016

samozrejme priatel tomu absolutne rozumie a vyjadril sa , ze by mu to nerobilo ziadny problem a zariadili by sme sa inak 😉

susedaaa
autor
4. jún 2016

baby prosim poradte :(

evittam
4. jún 2016

@susedaaa Ahoj, neberiem a ani som nebrala antikoncepciu, o ktorej píšeš. Ale predpokladám, že je to jedna z normálnych antikoncepcii. Nikdy som nemala žiadne problémy, môj cyklus bol tiež pravidelný - každých 28 dní. Tvoje telo sa z ničoho nemusí "spamätávať" a "čistiť" - to sú len bludy. Ja som brala ANT pred prvým tehu 7 rokov vysadila som v januári - otehotnela som normálne a v pohode v apríli - zdravý syn. Druhýkrát som brala 5 rokov - vysadila tiež v januári a otehotnela som v marci na jediný a prvý pokus-zdravá dcérka. Takže ak neplánuješ otehotnieť v blízkej dobe tak by som ANT nevysadzovala - je pravdepodobné, že ak si normálna zdravá žena otehotnieš ako ja - aj keď to tak samozrejme byť nemusí - sú ženy, ktoré zase mali problém otehotnieť. Ono napríklad niektorí gynekológovia dokonca odporúčajú brať ANT aspoň 3 mesiace ak sa niekomu napríklad nedarí dlhšie otehotnieť......
Ak si bola normálne na ročnej preventívke a chceš teda vysadiť, tak normálne vysaď a choď až na ďalšiu preventívku - teda ak sa nevyskytnú nejaké problémy. Držím prsty.

susedaaa
autor
4. jún 2016

@evittam dakujem za tvoj prispevok, strasne si ma potesila, lebo tu na konikovi ma to riadne vystrasilo, co vsetko sa moze stat po vysadeni HAK, pripadne ze sa neda otehotniet .... fakt dakujem, velmi si ma povzbudila 🙂

evittam
4. jún 2016

@susedaaa Nemáš za čo. Ono niektoré tie príspevky sú pekne "pritiahnuté za vlasy" - predpokladám a to bez urážky niekoho - tie bludy o čistení tela, a znovu fungovania reprodukcie a podobne....Ono dnes v tej ANT nie je už toľko tých škodlivých hormónov ako pred 20 rokmi a podobne. A tým nechcem tvrdiť, že nemôžu byť problémy s otehotnením alebo iné problémy - aj závažné (teraz to je napríklad u mojej kamarátky aktuálne - dcéra má veľké zdravotné problémy-ale mala aj predispozíciu....a je tam viac faktorov) - ale môj názor to by mohla mať tá žena aj bez toho, že brala niekedy ANT - ťažko povedať..... 😉 Treba menej čítať "katastrofické scenáre"....

susedaaa
autor
4. jún 2016

@evittam mas pravdu 🙂 este raz dakujem za radu 🙂

susedaaa
autor
4. jún 2016

este nejake rady dievcence ?

susedaaa
autor
4. jún 2016

🙂

susedaaa
autor
4. jún 2016

baby prosim poradte mi

evittam
4. jún 2016

@susedaaa Prepáč, ale čo chceš ešte za radu? Nehovorím, že tá moja je tá najsprávnejšia - ale ak sa tak bojíš a nie si si istá a máš takú dobrú gynekologičku tak choď za ňou a porozprávaj sa s ňou..... 😉