Ahojte žienky, po 6 rokoch užívania hormonálnej antikoncepcie sme sa s manželom rozhodli, že ju vysadím a posnažíme sa o babetko.
Kedže si uvedomujem, že pre moje telo to bude asi šok a potrebuje sa "prečistiť" viete mi poradiť nejaké vitamíny alebo niečo ako tomuto dopomôcť a pripraviť telo na tehotenstvo?
ďakujem za každú radu
Kyselina listová, D je taký základ. Nič nepokazia keď k tomu pridas koenzym,C,E, B6, B12
Nepotrebuje sa nič prečistiť. žiadny šok ani nič, proste vysadíš a ideš na to 🙂
Užívala si hormóny naviac, ich vysadením si znovu schopná počať - netreba nič na prečistenie.
Ahoj, tiež som po dobe 6rokov vysadzovala antikoncepciu a preventivne som 2mesiace užívala pestrec mariansky na prečistenie pečene, potom zaradila vitamíny ako zinok, kyselina listova, a klasika B,D,C 🙂
Mne sama lekárka odporúčala nasadiť vitamíny, vravela že antikoncepcia vitamíny v tele “vyziera” a je dobre ich dopĺňať aj počas užívania aj po
Nic nemusis, pokial si zdrava, tak netreba nic zvlastneho. Kys. listovu preventivne urcite ber. Nefajcit, nepit do nemoty, a dobre bude.
Este ma napada, zacni si hned poznamenavat cyklus, aspon zaciatok, koniec, trvanie ms, ked budes pozorovat, tak hlien. Nemusis nic specialneho, len aby si mala prehlad o cykle, a vedela povedat, aky dlhy mas cyklus a ci sa neobjavuje nieco nezvycajne. Na zaciatok to urcite staci.
Mne sa telo/cyklus/pleť všetko dalo do normálu po cca dvojnásobnom čase toho, ktorý som HAK užívala. Ja som teda užívala niečo cez 1rok a až po vyše 2r vidím, že som viac-menej v norme. Každopádne ja som neplánovala dieťa. Kamoška vysadila teliesko a otehotnela myslím 3 mesiace po a má zdravého chlapca.
Telo si vie inak podľa mňa poradiť aj samo, len mu musíš dať čas, ktorý potrebuje.
Nepotrebujes nic precistovat. Mne praveze gynekolog odporucal vysadit HAK, az ked budeme chciet pracovat na dietati, ze vtedy je najvacsia sanca na splodenie. Nasadila som si femibion a stacilo to.
Nikdy som nic neriesila po vysadeni HAK a to som ich uzivala roky rokuce v kuse.