Vysadenie antikoncepcie po 4,5 rokoch

tess25777
27. feb 2019

Ahojte,potrebujem poradit.Uzivam uz 4,5roka antiku Karhlu,ktora funguje na principe,ze ked mam mat svoje dni tak ju musim na 7 dni vysadit aby mi prisli.Doktor mi ju nasadil,pretoze som mala problemy s vajecnikmi a mala som tym padom nepravidelny cyklus,lebo mi nepracovali hormony.Chcela by som ju uz vysadit,pretoze by sme si chceli zalozit rodinku 🙂.Myslite ze sa mi problemy s nepravidelnym cyklom vratia resp.budem moct otehotniet v kratkej dobe?Ma niekto podobne skusenosti s tymto?A dalsia vec pribrala niektora z vas po vysadeni antiky?Pytam sa,lebo mne po sa nasadeni tabletiek podarilo zacat chudnut az a vdaka nej mi ubudla hmotnost o cca 15-20kg.
Dakujem

pininka
27. feb 2019

@tess25777 mne sa po dvoch mesiacoch vrátil naspäť nepravidelný cyklus. Ale keď som ju brala druhýkrát tak som hneď po vysadení otehotnela. Po pôrode menzes opäť tak ako predtým nepravidelný.

tess25777
autor
27. feb 2019

@pininka a chodila si na vyvolavacky po prvom raze ked ai ju vysadila alebo ako si to riesila?prvykrat ked si ju vysadila ste sa tiez snazili o babo?

pininka
27. feb 2019

@tess25777 prvýkrát keď som ju brala kvôli tomu že som súčasne brala aj tabletky proti akné. Vtedy sme sa ešte nesnažili, ale cyklus prišiel, len potom opäť meškal, raz som bola aj na vyvolávacke, potom už nie. Naučila som sa sledovať si ovulaciu, to robím dodnes. Presne som vedela kedy ju mám a otehotnela som na prvý šup. Druhýkrát keď som ju brala to bolo pre ten cyklus,ktorý nielen že sa naťahoval, ale ja som každý mesiac mala pocit že som tehotná, telo stále akoby simulovalo tehotenstvo a menzes nakoniec prišiel. Rok keď som ju brala chodil ako hodinky. Potom som sa rozhodla prestať, aj keď ďalšie dieťa sme neplánovali. Prišiel jeden menzes a ďalší už neprišiel lebo som ostala tehotná aj keď sme si dávali pozor. Po tehotenstve prisiel menzes asi po 5 mesiacoch aj keď som dojčila a opäť začal byť nepravidelný. Už to neriešim, hák nechcem brať.

kate_cs
27. feb 2019

@tess25777 ja som brala síce inú antikoncepciu, ale napíšem svoj názor. Brala som ju 10 rokov a vysadila som ju jednoducho tak, že som si už nedala novú tabletku. Nepribrala som, ale bola som veľmi náladová a depresívna, citlivá. To ale rýchlo prešlo. Menštruáciu som normálne dostala, môj cyklus nabehol a bol relatívne presný. Určite to bolo lepšie ako pred začatím užívania. Mala som aplikáciu, kde som si značilo menštruáciu a ukazovala mi plodné dni. Otehotnela som relatívne rýchlo, po asi 3 mesiacoch odkedy sme si povedali, že ideme na to 🙂 (ale nebolo to hneď po vysadení a brali sme to pozvoľna, žiaden sex podľa plodných dní)