Vysadenie antikoncepcie po 3 rokoch

symma139
5. feb 2016

Ahojte, rozhodujem sa prestať užívať antikoncepciu, priateľ tým nie je moc nadšený, ale povedal, že rozhodnúť sa musím ja, že to bude rešpektovať a nájdeme inú formu ochrany 🙂
Mne antikoncepcia upravila cyklus, zlepšila pleť, vlasy, ale naopak som z nej pribrala, mám pocit, že ma viac bolievala hlava.

Aký ste mali cyklus po vysadení HAK? schudli ste/pribrali?
A ako sa chránite? používate kondómy? alebo pharmatex?

jananinka
5. feb 2016

Ahoj, toto prave riesim aj ja, tiez beriem 3 roky a rozmyslam prestat z takych dovodov ako ty. ALE kedze mame 2 deti a dalsie neplanujeme, tak stale vaham, neviem ako inak sa 100%-ne chranit. Tak som zvedava na odpovede... 🙂

evittam
5. feb 2016

@jananinka Ak už na 100% nechceš deti tak sterilizácia, ja zatiaľ beriem HAK ale rozmýšlam nad touto alternatívou, lebo už naozaj nechceme deti. 😉 A tiež mi to poradil môj gynekológ ako najlepšiu alternatívu.

jananinka
5. feb 2016

@evittam nad sterilizaciou nerozmyslam z dovodu nezvratnosti zakroku a v zivote sa mozu prihodit veci, ktore menia rozhodnutia...

evittam
5. feb 2016

@jananinka Tak určite, ako som napísala - v prípade, že ste rozhodnutí - ako my. 😉

marion122
5. feb 2016

Ahojte baby viem že sa to sem vôbec nehodí ale predsa to skúsim, kedže potrebujem vzorku mladých žien a kde inde by som vás našla ak nie tu. :D Som študentkou 3. ročníka pôrodnej asistencie a prosím Vás pekne o vyplnenie môjho dotazníka , ktorý je potrebný pre praktickú časť na bc. prácu. Skúma vedomosti mladých žien o tehotenstve . Je anonymný a mne veľmi pomôže. Odpovede nebudú nikde zverejnené, iba v mojej bc. práci ktorá pôjde do archívu. Ak sa medzi vami nájdu ochotné pomôcť budem rada , dotazník Vám zaberie len pár minút. Je určený iba pre ženy vo veku 20-40rokov. Tu je link: https://docs.google.com/forms/d/194p_XcQsDY7fwt...
Vopred pekne ďakujem za pomoc :D

99jane99
5. feb 2016

@jananinka Na Tvojom mieste by som asi zvolila vnutromaternicove teliesko, to je tak na 4-5 rokov.

evittam
5. feb 2016

@marion122 Ten dotazník má väčšinou veľmi zle vypracované možnosti na odpovede. Mala by si na tom popracovať. Nikde tam nie je možnosť vyjadriť sa inak alebo vôbec....Zbytočná strata času.

lilyianka
5. feb 2016

ja som antiku vysadila pred 6rokmi ked sme sa rozisli s priatelom....cyklus mam odvtedy pravidelny a nakolko uz mam manzela a chceme dieta,tak ochranu nepouzivame ziadnu.....ja som z antiky nepribrala ani som nemala nejake problemy,ale po vysadeni som sa davala rok a pol dokopy,,,,,mastna plet s pupakmi,mastne vlasy a vyhadzany aj chrbat,ale nastastie to preslo.....inak bratova frajerka vysadila pred tusim 4rokmi a doteraz mi nevie dat do poriadku plet....

5ka_es
6. feb 2016

Ja som brala 4 roky a skončila som lebo sme zhodnotili, že je pekné, že ju beriem, ale spôsobuje mi to, že som na sex nemala vôbec chuť a bolieval ma žalúdok... takže sa strácal význam vyhadzovať za to peniaze.... Mali sme vtedy 8 mesiacov do svadby... Najprv sme používali kondómy, ale po 4 rokoch voľnosti to bolo ťažké.... takže sme nejak pozvoľne prešli k tomu, že si on dáva pozor... (u nás by nebol nejaký veľký problém ak by som aj otehotnela tak pre to...)... A po vysadení sa mi zmenšili o kúštik prsia (o ten kúštik, o ktorý vtedy narástli... ) ... s váhou som nemala žiaden problém .... ale po vysadení som asi tri mesiace mala horšiu pleť a začali mi dosť padať vlasy .... oboje bolo len dočasné-... ale všetko to mohlo byť spôsobené aj tým, že som vtedy práve dokončovala diplomku a keď som nemala čas už si ani vlasy trhať tak oni si povedali, že to zvládnu samé.... :D
A je tomu už rok a 4 mesiace od kedy som vysadila a teraz až mám pocit, že sa z toho už dostávam, upravuje sa mi cyklus a tak ...