Dobrý deň žienky 😉
Rozhodla som sa, že dnes končím z antikoncepciou, čaká má posledná tabletka, veľmi som pribrala, mávam výkyvy nálad, antikoncepcia čo sa týka sexu mi veľmi vyhovovala, s priateľom sme sa dohodli,že sa po roku vrátime ku inej forme ochrany(kondómy), skúsime to na 3 mesiace a keď to nebude vyhovovať, skúsim opäť HAK. Predtým než som začala užívať tabletky, sme praktizovali aj prerušovanú súlož a to už nechcem , nikdy 😠
Chcela by som sa opýtať, čo ste si na sebe všimli po vysadení HAK? váha? menštruácia? vlasy? pleť ? a iné?
Ďakujem a užite si zvyšok víkendu 🙂
@matricia ja píšem,že kedysi som fungovala na prerušovanej súloži, myslím, že to neni zodpovedné, ak nie som ešte pripravená na dieťa, študujeme obaja a ešte nie je čas, viem o čom hovorím, keďže som si robila dvakrát tehotenský test a rozmýšľala som,že ak náhodou budem tehotná dieťatko si nenechám :( a brala som potom 2 typy HAK, táto druhá mi však nesadla, píšem že som z nej nervózna, pribrala som z čoho som ešte nervóznejšia, tak preto
@mata2332 ahoj, najprv odpoved na tvoju otazku- po vysadeni HAK sa mi zhorsila plet, viac sa mastili vlasy a mala som problem s hormonalnou nerovnovahou. Trvalo to asi 4-5 mesiacov, potom som otehotnela a sa to zlepsilo. Ohladom priberania - s tym som nemala problem ani ked som antikoncepciu brala ani ked som ju vysadila, vaha bola vzdy rovnaka. Ja by som ti odporucila radsej zmenit antikoncepciu za inu, je ich vela druhov, tato ti jednoducho nesadla, ina ti nebude robit take problemy. Spoliehat sa na kondomy nieje najlepsie riesenie.. Okrem toho ze budes viac v strese lebo kondom sa moze zosmyknut alebo prasknut - teda je menej bezpecny ako antikoncepcia, vyjde ta to ovela drahsie- ked sexujete s priatelom casto 🙂 🙂
@mata2332 ja som nemala žiadne zmeny po vysadení atk, ani raz...ale u mňa neboli zmeny ani keď som začala brať, akurát pleť sa mi výrazne zlepšila, po vysadení sa nezhoršila 🙂 ja budem za divnú, ale nemôžem povedať jedno zlé slovo na atk (nebývalo mi zle, nepribrala som, žiadne výkyvy, po vysadení normálny cyklus, otehotnela som do 3 mesiacov...) ale každé telo samozrejme reaguje inak, neostáva ti nič iné ako skúsiť..
@matricia prečo asi nechce prerušovanú súlož 😝 keďže brala atk, chce používať kondóm, tak zjavne ešte dieťa z nejakého dôvodu nechce, čo teda pri prerušovanej súloži je asi ako ruská ruleta...
@mata2332 schvalujem tvoje rozhodnutie...mozno by bolo vhodne prestudovat viac o HAk a jej NU....hlavne ak ti nerobi dobre, envahala by som....jedine, co enchapem...rpeco by kondom nemal vyhovovat? 😕 je to len o zvyku.....(a mozno bude treba viac ako 3 mes.), ale ide to..... riskovat zdravie pre pohodlnost....do toho by som uz nesla.....dufam, ze sa zhodnete v inej a halvne zdraviu menej skodlivej forme ochrany...... 🙂
@linda20111 10 rokov fungujem na kondomoch a nic z tvojich uvedenych problemov sa mi nevyskytlo....ja enchapem ako sa moze zosmyknut, ci roztrhnut...fakt nechapem......resp. treba si precitat asi navod..... a vobec to nevyjde drahsie....a halvne je bez nez. ucinkov!....
@mata2332 ahoj ja som vysadila po 4 rokoch ale som rada lebo to svinstvo by som už nebrala, ja som začala mat tiež kadejaké problémy , tak aj preto som to prestala brat. 1 menzes som dostala za 32 dní od vysadenia a teraz mi ešte neprišiel a je to už 40 den, neviem nedávame si pozor , lebo chceme druhé babo ale zatial testy negatívne tak to bude asi zas nejaká hormon. porucha , A čo som si všimla ked som vysadila som menej nervoznejšia a sex je omnoho lepší lebo pri atk som bola suchá a stuhnutá a teraz už ani lubrikant nepotrebujem a je to lepšie aj mm povedal. Skus popozerat nejakú nehorm. atk napr, Caya alebo FemCap to su pesary či ako sa to volá možno by ti to vyhovovalo viac ako kondom alebo prerušovana
@linda20111 @sissy27 -baby, myslíte, že ak HAK spôsobila,že som riadne pribrala, v dôsledku napríklad naviazanej vody(lebo jem zdravo), tak po zmene HAK môžem nadobudnúť pôvodnú váhu?
@mata2332 môže to byť tým, je to predsa len hormón a chémia... mne to raz dr. vysvetľovala tak, že to v tele v podstate navodzuje stav, ako keby si bola tehotná, preto môžeš mať aj niektoré podobné stavy - viac ti chutí jesť (a priberieš), zmeny nálad a podobne - u mňa to sedelo, tak ako počas užívania atk som nepociťovala žiadne zmeny, tak aj celé tehotenstvo bolo úplne "deň ako každý iný" - akurát teda v 7.mesiaci mi narástlo brucho 😀 takže niečo na tom môže byť...
takže teoreticky môžeš to hneď zhodiť, ale skôr si myslím, že ti to trošku zasiahlo do lymfatického systému a teda nepôjde to len tak samo od seba, ale vyskúšaj lymfodrenáž, najlepšie ručnú, nie strojovú...
http://jozefzahumensky.blog.sme.sk/c/339226/Par...
Baby skúste prečítať tento článok, ostala som nemilo prekvapená...
@mata2332 vies co nie je zodpovedne? zit sexualne ak nie si pripravena prijat dieta. tvoj postoj je odraz obrovskeho egoizmu (este studujem, blabla, robila som si tehotensky test, blabla, este nie je cas, dieta by som si nenechala- z toho ma az zamrazilo). prejavom zodpovednosti nie je to, co si vycitala v dievcenskych casopisoch- vyhybat sa prerusovanej sulozi a ladovat sa tabletkami v co najskorsom veku aby si mohla sexovat kedy chces na ukor vlastneho zdravia, ale zariadit si zivot tak, aby tvoje okolie nemuselo niest nasledky tvojich zlych rozhodnuti v mene tvojej pohodlnosti a pohodlnosti tvojho priatela. prajem vsetko dobre
@asaela fúúúha, tak podľa tvojho názoru by poniektoré ženy boli pomaly ešte v 30 pannami... ale je super, že ty si v 19 mala vlastné bývanie, ukončené vzdelanie, dobrú prácu, ktorá uživí teba aj dieťa, nejakú finančnú rezervu a máš 100% istotu, že to tak bude navždy a nemáš sa čoho do budúcna báť... naozaj gratulujem, lebo takých je ako šafranu...
@asaela ty čo žiješ v stredoveku..to keď chcem dieťa po 30 tke tak mám byť dovtedy panna? Toto si nemyslela dúfam vážne, lebo ak áno, tak to zas mrazì mňa 😢 a to že by si dieťa nenechala je čisto jej vec nie tvoja. Myslìm že nie nato sa pýtala... k otázke, ja som po vysadenì hak otehotnel o tri mesiace aj pri kondómoch, takže aj naozaj mimi nechceš skùs radšej inù hak.
@seemani
@sissy27 asi ste nepochopili.....nemusite byt panny do 30tky, len sa spravajte zodpovedne, tak ako by sa mali tie 25 ci 30rocne zeny spravat......a nebude problem 😉 a kazdy , kto sexuje musi ratat s moznostou otehotnenia, proste musi......preto ak nerata, nech radsej nesexuje;) .....si myslim, ze tak to bolo myslene
@sorciera24 no podľa mňa to bolo myslenè presne tak.ako to @asaela napìsala hneď v prvej vete. A ak to tak nemyslela, nech to tak nepìše
@sissy27 ano to si pis, ovela radsej byt v 30 panna ako v 20 po jednom ci dvoch potratoch. a ked uz si taka mudra- moja jedina istota v zivote je ta, ze na nicom z toho, co si vymenovala si netreba zakladat, lebo je to vsetko pominutelne- aj byvanie, aj praca, aj vzdelanie aj zdravie atd, zato ciste svedomie ti nevezme nikdy nikto ;)
@sorciera24 citujem: "vies co nie je zodpovedne? zit sexualne ak nie si pripravena prijat dieta" neviem, ako si to pochopila ty, ale ja (a zjavne nie len ja) tak, že ak nie som pripravená prijať dieťa, nemám sexovať = nesexovať znamená v tomto prípade logicky zostať pannou do prvého dieťaťa, čo môže byť aj v 30 alebo neskôr = a ak nie som pripravená na druhé dieťa, opäť celibát, možno aj doživotný... čiže poniektoré by si možno zasexovali až 1x za život... nechcem vyznieť ako nejaká nadržaná nymfomanka, ale je toto ok ??
samozrejme, že aktívny sexuálny život znamená možné tehotenstvo, ale preto boli vymyslené rôzne formy atk a je na možnostiach a zvážení každej jednej, aby si vybrala...
@asaela ty čo sem pletieš potraty??? téma je v prvom rade o antikoncepcii a ty si sem zatiahla pripravenosť na dieťa... a žiaľ k tej pripravenosti okrem fyzického zdravia patrí aj aké - také materiálne zabezpečenie, nie sa len spoliehať na chlapa, rodičov, svokrovcov a štát... áno, je to pominuteľné, ale základ by tam mal byť...
@sissy27
@seemani ale ja to chapem....a suhalsim, pretoze vzdy musis ratat s moznostou, ze otehotnies, nech pouzijes akukolvek formu, cize pre vas je prijatelnejsie...ze no hups, ekd sa aj napriek atk stane....vewd, co...pojdem na potrat....aj 3krat....no pre mna teda nie......a radsej byt tou pannnou do 30tyka ko ist na potrat....sorry, ale pre mna je lud. zivot dolezitejsi ako v poholsi si zasexovat......sex= zodpovednost ...ale ako vidim mnohe ste ani v 30tke nie zodpovedne......
mozno by ste sa mali zamysliet..... a ano, sexovala som ja napr. az vtedy, ze keby sa nahodou aj napriek ochrane cosi stalo, nesla by som na potrat!!! a waaau, nebolo to az v 30tke.....prekvapive....
@adeala vidis, ty si to pochopila....co an tom ine nechapu?
@sorciera24 totiž asaela napísala "byť pripravení na dieťa", čo nebolo najšťastnejšie zvolené slovné spojenie, pretože pod tým si väčšina ľudí predstaví rodinné aj materiálne zabezpečenie. Skôr mala napísať, že aj keď používaš ochranu, musíš brať do úvahy možnosť, že otehotnieš a následne neísť na potrat, ale o dieťa sa postarať. Aj mne príde smutné, že už dopredu vieš, že ak otehotnieš, tak pôjdeš na potrat. V tomto prípade by som naozaj radšej bola pannou do 30.
Ale je to vec názoru, každý robí podľa svojho svedomia.
@adeala @sorciera24 och bože, no baba napísala, že by dieťa nechcela, keby sa prihodilo,rozhodla by sa pre potrat... ale koľko žien uvažovalo podobne a keď sa stalo, tak svoje rozhodnutie rýchlo prehodnotili ? koľkokrát každá z nás povedala niečo, čo v konečnom dôsledku nespravila? sa tu tvárite, ako keby zakladateľka témy chodila na potraty jak na klavír... a keby aj, je to jej vlastné rozhodnutie, za ktoré si následky ponesie ona, nie vy... ja neviem, ale pýta sa na rady ohľadne atk, a skĺzne do potratov, lebo sa potrebovali vyjadriť tie, ktoré s tabletkami asi ani skúsenosť nemajú, ale veľa si prečítali... 🤐
@sorciera24 no ja som chcela dieťa až po 30tke práve kvôli tomu, ze sme ešte nebolj zabezpečený mala som 25 a otehotnela som aj napriek ochrane. Dieťa sme si nechali a dnes sme šťastný. Tak keď ma nepoznáš nevykladaj tu otom ako by nebol problém ìsť na potrat.no bol.... preto mám dnes krásneho syna....
@seemani ale ved ty si ma vobec nepochopila, aj som nikde nepisala, ze by si nemala ist problem na potrat...vidis, ty si zodpovedna...tak to ma byt, pisala som vo vseobencnosti.... preto nechapem tu reakciu, ved vlastne tvojim konanim si dokazala, ze suhlasis s tymto nazorom;)
@sissy27 ano, uz mse mimo temu, rpepac, ja som reagovala len na reakcie na asaelu, lebo ste sa tu do nej obuli, len preto, ze vyslovila svoj nazor....a ten ste ako vidim ani mnohe nepochopili..... (cize ja som sa v tomto vobec nevyjarovala k zakladatelke),a le vo vseobecnosti so suhlasom nazoru asaely 😉 (pre nasledne pochopenie)
@sorciera24 no pisala si to tak akoby to smerovalo na mňa..ale ak nie tak sory..
@seemani myslela som to vo vseobecnosti (aj ked tagla som vas dve)...lebo vy ste na to reagovali.... (mozno treba len citat s porozumenim, aby sa vyhlo nedorozumeniu;))
ja si tiez myslim, ze zodpovedny sexualny zivot je to, ze clovek, aj napriek tomu ze sa chrani, v pripade zlyhania ochrany, je ochotny prijat dieta.
preco uz nechces prerusovanu suloz, aj ja som brala Hak a velmi dlho som mala menstruaciu, aj niekolko tyzdnov som krvacala, tak som to vysadila